Hack Squats

Denna övning utförs i en liggandes hack squat-maskin. Denna övning maximerar träningen av quadriceps (lårmuskeln). Om du placerar fötterna nära varandra påverkas även sätesmuskulaturen. Om du placerar fötterna längre ifrån varandra fokuseras adduktorerna mer. För att skydda ryggen från skador måste du förspänna dina magmuskler för att stabilisera ditt bäcken.

Guide till Hack Squats:

  1. Böj knäna och lägg dig på rygg i maskinen
  2. Skulderna skjuts in under axelkuddarna och fötterna är placerade med ett litet avstånd mellan dem
  3. Släpp handtagen på maskinen, andas in och böj benen
  4. Var tillbaka till utgångspunkten och andas ut medan du fullföljer övningen
  5. Upprepa denna övning

Viktigt i hack squats: Ett typiskt nybörjarfel i hack squats är att hälarna lyfter in i fotplattan, helt enkelt på grund av bristande rörlighet i fotleden eller för att du har placerat fötterna för långt bak på plattan. Om du lyfter hälarna i hack squats överbelastar du knäna. Se därför till att fötterna står stadigt på fotplattan. Om du fortfarande upplever att dina hälar lyfter från fotplattan bör du arbeta med din fotledsmobilitet eller placera dina fötter längre fram på plattan.

Fakta om Hack Squats: Liggande Hack Squats är en variant av knäböjsträning som använder en maskin i stället och kan föredras av nybörjare. Hack squats tränar hela benmuskulaturen, men fokuserar särskilt på framfoten och quadriceps (lårmuskeln).

Goda råd för Hack Squats: Prova även vanliga knäböjningar. Det kanske skulle vara en bättre övning för dig.