Hälsa: 7 saker som händer när du slutar äta kött!

Var realistisk mot dig själv och börja äta mindre kött. Ett mål kan vara att äta kött endast på helgerna. Det är viktigt att vi tänker på vår hälsa och miljön. Kött är en viktig källa till föroreningar på jorden.

Människor är vegetarianer av många skäl. Till exempel viktminskning - mer energi för vardagarna - minskad risk för hjärtsjukdomar - färre tabletter ... Ja, det finns många skäl att äta mindre kött. Om du vill ha mer inspiration kan du läsa den här artikeln och se några av de saker som händer med din kropp när du äter mindre kött eller slutar äta kött helt och hållet.

1. Du minskar inflammation i kroppen.

När du äter kött, ost och andra starkt förädlade livsmedel hamnar kroppen i ett slags mildt inflammatoriskt tillstånd. Det är inte nödvändigtvis ett direkt skadligt tillstånd, men kroppen spenderar mycket onödig energi på att återställa sitt naturliga tillstånd. På samma sätt som vi känner till inflammatoriska tillstånd från skador kan kroppen lätt hantera små och kortvariga inflammationer. Kroppen är byggd för att motstå detta och kroppen skadas inte av små inflammationer. Men om kroppen utsätts för en långvarig inflammation är situationen annorlunda. Det är mycket hälsosamt för kroppen att vara "ren från kött" under perioder. Det kan till exempel vara vardagar. På så sätt kommer kroppen att nå en naturlig och hälsosam nivå.

Den kroniska inflammationen i kroppen på grund av kött syns till exempel i ateroskleros, hjärtinfarkt, stroke, diabetes, högt kolesterol och autoimmuna sjukdomar. Allt detta och mycket mer.

En mer vegetarisk kost däremot kommer på mycket kort tid att skapa en naturlig antiinflammatorisk balans i kroppen. Detta beror på det höga fiberinnehållet, antioxidanterna och andra fytonäringsämnen (hälsosamma ämnen från växter) i den gröna kosten. Förutom att skapa en naturlig balans i kroppen kommer du efter en kort period att uppleva en annan typ av mättnad. Kroppen är inte byggd för att äta kött och du kommer att uppleva en helt annan energi när kroppen arbetar med vegetabilisk kost.

Studier har visat att personer som äter en växtbaserad kost har en dramatisk minskning av nivåerna av C-reaktivt protein (CRP), en indikator på inflammation (inflammation) i kroppen.

2. Ditt kolesterol i blodet kommer att sjunka.

Hög kolesterolhalt i blodet är en viktig riskfaktor för hjärtsjukdomar och stroke - två av de största "mördarna" i världen - Hög kolesterolhalt kommer i form av mättat fett, som främst finns i kött, fjäderfä, ost och andra animaliska produkter. Kolesterolet i vår mat spelar en viktig roll.

Studier visar konsekvent att när människor går över till en mer växtbaserad kost minskar deras kolesterolnivåer i blodet med upp till 35 procent, även på kort tid. Personer som behöver kolesterolsänkande medicinering kan minska sina piller ytterligare och till och med undvika att ta piller helt och hållet om de övergår till en mer växtbaserad kost. Det är dock viktigt att du analyserar kolesterolnivåerna tillsammans med din läkare och att du alltid har en läkare med i den slutliga bedömningen.

Plantbaserad kost sänker kolesterolet eftersom grönsaker har en mycket låg halt av mättat fett och inte innehåller något kolesterol. Dessutom innehåller grönsaker mycket fibrer, vilket också bidrar till att minska kolesterolhalten i blodet. Studier har visat att soja också har en stor effekt när det gäller att sänka kolesterolet. 

3. Du vill ge ditt mikrobiom en ny design.

De biljoner mikroorganismer som lever i våra kroppar kallas mikrobiom eller mikrobiota. Alla dessa små mikroorganismer är mycket viktiga för vår allmänna hälsa. De hjälper oss att smälta maten, men de har också många andra hälsofunktioner för oss: De producerar viktiga näringsämnen - bidrar till att upprätthålla ett välfungerande immunförsvar - hjälper oss med genernas funktion i kroppen - håller tarmen frisk - och skyddar oss mot cancer.  

Studier har också visat att de spelar en roll mot fetma, diabetes, ateroskleros, autoimmuna sjukdomar, inflammatoriska tarmsjukdomar och leversjukdomar.

Vegetarisk kost bidrar till att upprätthålla en hälsosam tarmflora (mikrobiom i tarmen). Fibrerna från växtnäringen främjar tillväxten av viktiga bakterier i våra tarmar. På samma sätt främjar fiberfattig kost (t.ex. mejeriprodukter, ägg och kött) tillväxten av sjukdomsframkallande bakterier - fördelarna med en växtbaserad kost börjar snabbt!

4. Du kommer att förändra dina gener på ett positivt sätt.

Forskning har visat att vår miljö och livsstil kan aktivera och stänga av gener. Det har till exempel visat sig att om vår kost huvudsakligen består av vegetabiliska livsmedel har kosten och de antioxidanter och andra näringsämnen som följer med den en stor inverkan på vår förmåga att läka skadat DNA.  

Forskning har också visat att livsstilsförändringar, till exempel en växtbaserad kost, kan minska spridningen av cancergener hos män med prostatacancer. Det finns till och med bevis för att en växtbaserad kost, tillsammans med andra livsstilsförändringar, kan förlänga våra telomerer - de kåpor i slutet av våra kromosomer som bidrar till att hålla vårt DNA stabilt. Detta kan innebära att våra celler och vävnader åldras långsammare. Det är bra för hela kroppen och ditt utseende. Du kommer till exempel att märka att din kvinna ser yngre och bättre ut.

5. Du minskar dina chanser att få typ 2-diabetes.

Det uppskattas att 38 f av befolkningen har prediabetes (ett förstadium till typ 2-diabetes, där inte alla symtom är aktiva). Det är möjligt att hålla kroppen fri från typ 2-diabetes om kroppen hålls frisk. De ämnen som vi får i oss från kött har visat sig öka risken för typ 2-diabetes.

Varför skulle kött orsaka typ 2-diabetes? Det finns flera anledningar: animaliskt fett - animaliskt järn - nitratkonserveringsmedel i kött har visat sig skada bukspottkörtelceller - kött påverkar våra naturliga insulinfunktioner.

Om du vill minska risken för typ 2-diabetes bör du noga överväga vilka animaliska produkter du tar med dig på tallriken och i stället basera din kost på vegetabiliska livsmedel. 

Du bör dessutom äta fullkorn: Fullkorn skyddar i hög grad mot typ 2-diabetes - Ja, du läste rätt: kolhydrater skyddar dig mot diabetes! Dessutom kan en växtbaserad kost förbättra eller till och med vända din diabetes om du redan har fått diagnosen.

6. Du får rätt mängd protein och rätt typ av protein.

Den genomsnittliga personen får i sig mer än 1,5 gånger den rekommenderade dagliga mängden protein. Den primära källan är animaliska källor som kött och mejeriprodukter.

Många tror att överskott av protein är bra för musklerna och att det gör oss starkare. Men så är inte fallet. Överskott av protein omvandlas till fett eller avfallsprodukter - därför är animaliskt protein en viktig orsak till viktökning, hjärtsjukdomar, diabetes, inflammation och cancer.

Till skillnad från det protein vi får från animaliska livsmedel har det protein vi får från vegetabiliska livsmedel en skyddande effekt på kroppen. Det finns inget behov av att äta specifikt för att få protein till kroppen. Om du följer den rekommenderade kosten kommer du automatiskt att hitta en naturlig proteinbalans.

De längst levande människorna på jorden, de som lever i de "blå zonerna", får ungefär 10 f sina kalorier från protein, jämfört med genomsnittet i USA som ligger på 15-20 %.

7. Du kommer att ha en stor inverkan på vår planets och dess invånares hälsa.

Djurhållning är extremt destruktivt för planeten. Det är den största enskilda faktorn som bidrar till växthusgaserna och är den främsta orsaken till mark- och vattenförstöring, avskogning, förstörelse av vilda djur och utrotning av arter.

Det uppskattas att det krävs cirka 15 000 liter vatten för att producera bara 1 kg kött.

Världshaven blir alltmer rovdjurspåverkade och om rovdjuren fortsätter på samma nivå som idag (2016) beräknas världshaven vara tömda på fisk redan år 2048.

Det nuvarande livsmedelssystemet, som bygger på kött- och mejeriproduktion, är också en viktig orsak till hungern i världen. För närvarande används fler grödor i världen för att utfodra lantbrukets djur och boskap än för att utfodra människor.

Ät en mer växtbaserad kost och hjälp dig själv och dina medmänniskor till ett bättre liv. Det är inte bara din kropp som behöver hälsosamma matvanor, utan även dina ättlingar. Våra val påverkar planeten och alla som vi delar den med.

Allt inom träningsutrustning och träningsmaskiner på apuls

På Apuls är vi specialiserade på allt som rör träningsutrustning och träningsmaskiner så att vi kan erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för en hälsosammare livsstil. Utforska vårt spännande utbud på denna webbplats idag!