Löp Fallskärm / Speed Chute


Löp Fallskärm / Speed Chute


Stort utbud av fallskärmar för löpning. Om du vill ha extra utmaning till din löpträning, kommer en fallskärm / speed chute att vara bara för dig. Med en löp fallskärm får du extra högt luftmotstånd och därigenom möjlighet att uppnå en effektivare träning.

I en studie i Grekland från 2011 fann man att en grupp som tränat med parachute förbättrade sin fart på 0-20 meter med 3,3 procent jämfört med gruppen som tränade utan motstånd, där låg förbättringen på samma sträcka på endast 1,8 procent. Från 20-50 meter uppvisade grupperna samma testresultat.

Detta visade att träning med Speed Chute är särskilt användbar vid träning av acceleration ur startblock. Detta betyder också att träningsmetoden kan användas även inom till exempel fotboll där spelarna ständigt måste utföra korta accelerationer åt olika håll. Studien visar också att för att undvika negativa effekter på löptekniken bör man välja en skärm som reducerar ens löphastighet med ungefär 10 procent eller mindre. I studien fann man att en stor skärm var mest användbar.

Förutom effekten på accelerationen kan man som långdistanslöpare få nytta av det extra motståndet som styrker kärnmusklerna. 


Filter

Filter

  • Pris
    -
  • Tillverkare
    Visa mer ()