Agility Stege / Step Ladder

Vad är en Agility stege?

En Agility stege, även känd som Step Ladder, används oftast vid fotbolls- och kampsportsträning. Ett effektivt träningsredskap för träning av snabbhet, koordination, flexibilitet och kondition. Stegen läggs ut på en plan yta och anpassas efter dina egna behov. En Agility stege kan hittas både som en "normal stege", men också i form av flyttbara rektanglar, upphöjda trappsteg för en mer avancerad och hårdare träning, ringar som kan klickas ihop efter eget behov samt en gummiversion som är halk-säker även på det halaste golv... Läs mer


Oändliga möjligheter med en Agility Stege / Step Ladder

En Agility stege / Step Ladder kan vara ett utmanande och effektivt sätt att förbättra konditions- och koordineringsförmåga. Det är ett spännande tillägg till både lagträning i klubben eller individuell träning hemma.

Vilka är fördelarna med träning med en Agility Stege?

Fördelarna med träning med en Agility stege kan variera beroende på hur du tränar med dem. Oftast används den som koordinationsträning, där du förbättrar förbindelserna mellan hjärncellerna och kroppens lemmar. Du utmanar kroppen med nya rörelsemönster och i samspel med hjärnan vurdera t.ex med var och när man ska placera sin fot. Detta stärker också koncentration och precision, som används i många sporter. Men du kan också träna kondition och styrka genom att utföra övningar med snabbhet eller med stor kraft, till exempel genom att hoppa högt eller långt. Balansen kan särskilt utmanas här, bara fantasin sätter gränser för hur du personligen skulle vilja träna med en Agility stege.

Hur används en Agility stege korrekt?

Det fina svaret är att det finns nästan inget okorrekt sätt att använda en Agility stege. Stegen kan användas i precis den riktning du vill, du kan springa framåt eller bakåt, du kan gå på fötterna, på händerna, kanske till och med krypa. De lite mer avancerade varianterna av Agility stegar kan finnas med förhöjda steg. Vissa stegar är också i form av kvadrater eller ringar, som du kan lägga i precis det mönster du vill ha. Bara fantasin sätter gränserna här.

Vilka övningar kan man göra med en Agility stege?

Möjligheterna är verkligen oändliga med en Agility stege. Du kan göra konditionsträning genom att springa framåt eller bakåt. Du kan göra koordinationsträning i form av cross-runs inom specifika fält. Du kan träna språngkraften genom att hoppa och rotera inom fälten. Du kan träna balans genom att hoppa på ett ben, eller växla mellan balansering på ett ben för varje fält. Du kan till och med träna styrka genom att till exempel göra armhävningar eller squats där du måste flytta dig genom fälten. Möjligheterna med en Agility stege tar verkligen aldrig slut.


Filter

Filter

  • Pris
    -
  • Tillverkare
    Visa mer ()