Benpress

Det är viktigt att träna, och du måste göra det regelbundet för att upprätthålla en hälsosam livsstil så att du kan säkerställa att din kropp förblir sund och rask. 
Vid träning med vikter är det viktigt att du tränar hela kroppen. Många tenderar att träna en muskelgrupp mer än andra om man till exempel har favoritövningar. Det finns dock många olika övningar för de olika muskelgrupperna, och man måste se till att variera mellan dem. Benpress är till exempel populärt bland människor i alla åldrar, eftersom det är en bra övning som stärker stora delar av underkroppen... Läs mer


Om du är nybörjare i viktträning kan benpress vara en bra sak att ta med i träningen så att du snabbt kan få styrka i både ben och underkropp så att du kan börja göra andra övningar och därmed bli starkare och starkare. Men man måste komma ihåg att börja lätt så att du inte överbelastar kroppen i starten. Se till att du mästrar de olika övningarna så att du är säker på att tekniken är på plats från början.

Benpress maskin

Du kan träna benen på många olika sätt. Du kan till exempel träna med egen vikt, men du kan också träna ben i maskiner om du tycker att det är lättare. När du använder maskinerna behöver du inte fokusera på tekniken hela tiden, eftersom maskinen hjälper dig att göra övningen korrekt. Genom att använda maskiner kan man också lättare observera om man blir starkare och hur fort det går. Det är en bra idé att kombinera olika träningsövningar så att du får träna kroppen på olika sätt. Du kan till exempel göra squats och använda en benpressmaskin när du tränar ben, så att du kan få variation i övningarna. Dessutom kan benpressmaskinen vara lättare att använda i slutet av träningen om du har gett hela armen och blir trött. Det finns också olika typer av benpress, och därför kan du variera övningarna ofta så att du kan behålla styrkan och eventuellt också öka den.

Inte nog med att det finns olika benpressmaskiner, så finns det också olika sätt att använda dem beroende på vilken muskel du vill träna. Således har du både möjligheten att variera mellan olika maskiner och övningar, medan du också kan variera mellan hur de används. Det smarta med benpress maskinerna är att du kan ställa in dem själv efter höjd och hur mycket du kan lyfta. På det här sättet är du helt säker på att du inte lyfter för lite eller för mycket. Det kan vara en fördel att skriva ner vad du lyfter efter varje träning, så du kommer ihåg det till nästa gång och lyfter detsamma, även om du kanske har ökat tyngden. På detta sätt kan du också hålla koll på huruvida du blir starkare. 

Varför är benpress bra?

Benpress är bra på grund av många saker. Det är till exempel en bra idé att ha starka ben om du går och står mycket på jobbet. På detta sätt kan man minska ömhet, besvär och smärta, och man kan också minska risken för överbelastning och liknande. Själva benpress maskinerna är bra att använda om du är nybörjare i styrketräning och vill komma igång på ett bra sätt.

Således är benpress ett bra sätt att öka styrkan i benen, där du också kan hålla koll på huruvida du gör träningen ordentligt och om du verkligen blir starkare. Benpress är också bra om du inte är så flexibel eller har bra kontroll över balansen, vilket annars snabbt kan utesluta flera olika övningar om du inte har tekniken helt på plats. Om du har en träningpartner kan du också tävla mot honom eller henne om vem som kan lyfta mest och som ökar styrkan snabbast och därigenom kan träningen bli roligare.

Benpressen går speciellt in och träffar de stora musklerna i benen som vader, låren och sätesmusklerna. Om du inte tidigare har tränat eller varit i bra fysisk form kommer du snabbt att uppleva en skillnad i vardagen. När du har en bra och stark kropp kan du automatiskt mer, och du får också mer energi när du tränar regelbundet. Man vill inte uppleva lika stora besvär eller lika mycket trötthet i kroppen som tidigare, och om man till exempel har stillasittande arbete kan träning vara avgörande för kroppens hälsa och välbefinnande, eftersom det är viktigt att få kroppen att röra sig för att undvika olika sjukdomar och besvär.

Benträning med benpress

När du tränar har du vanligtvis en favoritmuskelgrupp. Det är emellertid viktigt att man inte fokuserar på en muskelgrupp mer än andra, eftersom kroppen annars snabbt kan få en felaktig fördelning av musklerna. Om du tränar en viss muskelgrupp för mycket, kan du också stressa musklerna för mycket, och du kommer därmed att uppnå en negativ effekt istället för en positiv. Det är därför viktigt att du har en översikt över dina veckovisa träningar så att du är säker på att du får hela kroppen igenom kanske 2 gånger. Benträning med benpress kan emellertid lätt tas 2-3 gånger i veckan om du vill ha ett ökat fokus på benen. Eftersom benpressen kan göras på många olika sätt behöver du inte köra samma benträning varje gång och därför får du lätt variation i det och därmed blir det också lättare att behålla motivationen. Om du vill följa din utveckling kan det vara en bra idé att mäta dina muskler när du börjar träna och sedan mäta dem igen efter 3-4 månader. De resultat du har fått de senaste månaderna ger dig ny motivation och blod på tanden för att fortsätta träna och bli starkare.

Benpress passar både nybörjare och erfarna idrottare, och därför behöver du inte stryka bort övningen i ditt träningsprogram när du blir starkare. Det är bara en stor fördel om du hittar en övning som fungerar och som du gillar. Sätt ev benträningen in sist efter ett hårt träningspass, så din kropp kan slappna av mer när du kommer till benet och fokusera sedan på dina muskler i din underkropp istället för att fokusera på hela kroppen. Du kommer därmed att kunna lyfta mer och uppnå bättre resultat på lång sikt.

Erbjudande på benpress maskiner

Om du har en hektisk dag kan du snabbt hitta dåliga ursäkter för att skjuta upp träningen, men det är inte bra att göra om du vill hålla din kropp sund och rask. Därför har det blivit alltmer populärt att träna hemma, eftersom det är lättare, så du behöver inte gå ut och köra, och du behöver inte vara beroende av transport eller bra väder. Men man måste ha en bra självdisciplin för att behålla bra träningsvanor hemma. Om du till exempel ständigt blir påmind om att du måste träna, har du också en större tendens att få tränat. Därför kan det vara en bra idé att investera i en träningsmaskin så att du kan träna när det passar in i kalendern. I vår shop kan du hitta erbjudanden på benpressmaskiner, så du kan hitta den perfekta maskinen för dig och din träning för en billigare peng. På så sätt behöver du inte oroa dig för ekonomin när du behöver träna, och du vill också har mer lust att träna.

Se urvalet för att lära dig mer om vilken maskin du ska investera i. Det kan vara en bra idé att titta på de olika maskinerna så att du är säker på att du hittar den rätta som hjälper dig upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil. Använd lite tid att läsa om de olika modellerna och specifikationerna så att du kan finna den maskin som passar till dig. Kanske har du din familj i åtanke så att de också kan använda maskinen för att träna, så att ni tillsammans som en familj kan bli starkare och friskare. Kom ihåg dock att en benpressmaskin är stor, och därför kan det vara en bra idé att göra plats för det innan du beställer en, så du är säker på att den kan vara i vardagsrummet, eller var du än behöver den .


Filter

Filter

  • Pris
    -
  • Tillverkare
    Visa mer ()