Crosstrainer

Crosstrainer-kategorin kan vara svår att förstå vid första ögonkastet. Men det är faktiskt enkelt att hitta en bra billig crosstrainer, genom att använda vårt filter. Om du vill ha vägledning om hur du väljer crosstrainer, är du alltid välkommen att kontakta oss. 
Vi har genomgått många crosstrainer tests för att få det bästa sortimentet till dig. Vi strävar efter att ha Sveriges största utbud och bästa erbjudanden av crosstrainers. 

En crosstrainer är skonsam mot dina leder och ger en effektiv träning... Läs mer


Crosstrainer

En cross trainer är en träningsmaskin som kombinerar rörelserna för löpning och cykling. När du tränar på en crosstrainer är det viktigt att du använder dina armar aktivt. Genom att använda dina armar aktivt när du tränar, uppnår du en högre effektivitet, vilket ger dig mer av din träning.

Om du vill ha bättre form eller öka förbränningen, är en crosstrainer ett riktigt bra träningsredskap - många använder också crosstrainerna för att värma upp innan de börjar träna, eftersom det här är ett bra sätt att få igång hela systemet och smörja lederna.

Crosstrainer test

Du hittar ett stort urval av crosstrainers här i shoppen - bland annat de populära märkena som Kettler, Hammer, Reebok, Titan och Abilica.

Det kan vara svårt att få ett överblick vid första ögonkast och vi på Apuls24 har försökt att tillgodose detta. Vi har utfört ett djupgående filter med specifikationer så att du enkelt kan jämföra de olika maskinerna. Här kan du enkelt följa dina önskemål och behov och hitta rätt modell.

Vi har genomgått många tester av alla våra crasstrainers och har många kundreferenser. Därför är du alltid välkommen att skriva eller ringa till oss om du vill ha personlig vägledning om att välja din kommande crosstrainer.

Du kan enkelt och snabbt få en översikt över crosstrainer-typen (bak- eller framdrivning), antal motståndsnivåer, svänghjulets vikt och maximal användarvikt.

Crosstrainer träning

Det är lätt att komma igång på en crosstrainer, eftersom den liknar vanlig gång. Det finns ingen typ av justering av själva maskinen, som man till exempel ser på en motionscykel. Detta gör att du bara kan kliva upp och börja träna. Vi rekommenderar crosstrainer till många eftersom det är så enkelt.

Crosstrainerna finner du för professionell rehabilitering, eftersom det är en mycket mild och skonsam träning. Maskinen är blid mot knäna i motsats till till exempel ett löpband som har samma inverkan från att springa i naturen.

Sätt en fot på varje fotpedal och ta tag i de 2 handtagen. Härmed gör du bara en lätt löpande rörelse och du är nu igång. Det är viktigt att du har armarna med i rörelsen för att skona din kropp och du kommer också att uppleva att du kan styra din puls och träning på ett mycket mer kontrollerat sätt.

Varför välja en crosstrainer?

En crosstrainer är det rätta valet för dig, som vill ha en träningsmaskin som är bra för hela kroppen. Många av de andra träningsmaskinerna fokuserar på delar av kroppen, i motsats till crosstrainerna, som har hela kroppen i träning.

Dessutom är crosstrainer den mest sköna träningsmaskinen på marknaden. Av samma anledning ser du alltid crosstrainers hos fysioterapeuten eller på liknande rehabiliteringscenter. Crosstrainerna efterliknar mycket stilen vi ser från att springa, eftersom både benen och armarna är aktiva samtidigt.

Bästa crosstrainern på marknaden

Det kan vara svårt att säga vilken crosstrainer som är bäst på marknaden. Det finns många bra märken och alla de goda varumärkena som producerar crosstrainers skulle kunna utses som bästa crosstrainer på marknaden.

Man bör titta på svänghjulets vikt och den maximala användarvikten. Men även luftmotståndet och bromssystemet. Detta är en god guide till kvalitets utrustning. 

Billig crosstrainer

Vi har alltid bra crosstrainer-erbjudanden - kolla vårt urval av t.ex. Kettler, Hammer, Reebok, Titan och Abilica Cross Trainers och kontakta oss gärna om du behöver hjälp med att välja rätt för dig. Vi önskar att erbjuda dig det bästa och därmed det stora urvalet och de skarpa priserna.

Skonsam träning med crosstrainer

Träning på crosstrainer är en av de mest effektiva och skonsamma träningsformerna, eftersom din rörelse är i en ellipsformad bana. Genom att rörelsen är elliptisk, uppnår du en blid rörelse som gynnar din träning. Denna elliptiska rörelse har också gett namnet elliptical till produkten, vilket betecknar den grundläggande ovala rörelsen som du använder när du tränar på en crosstrainer.

Crosstrainer förbränning – Den optimala träningen

Börja med lätt uppvärmning i minst 5 minuter och sedan en effektiv högpuls träning. Genom att börja med uppvärmning undviker du skada under träningen. Om du vill ha ett träningsprogram finner du att flera av våra crosstrainers har förprogrammerade program. 

Crosstrainer typ – fram- eller bakdriven

Det finns 2typer av crosstrainers. Den framdrivna och den bakdrivna. De bakdrivna modellerna är de mest populära och är oftast också de billigaste. Men har du platsen och ekonomin till det, rekommenderar vi att du tittar på en framdriven modell. 

På de större av våra crosstrainer-modeller har du möjlighet att ansluta din surfplatta och få avancerade funktioner som vanligtvis bara finns på fitnessapparater för fitnesscenter och med ett pris långt över 50,000.-

En framdriven crosstrainer är dyrare att producera och har därför också ett högre pris, men de har en mer flytande rörelse och längre tråd. Där örelsen på en bakdriven crosstrainer är mycket cirkulär, är rörelserna på en framdriven modell mer avlång.

Den nya crosstraineren har idag börjat integrera surfplattor. På din surfplatta kan du ha olika användarprofiler, löpa med Google Maps, justera motståndet och mycket mer.

Några av crosstrainerna ansluter trådlöst till din surfplatta och andra med en kabel.

Få pulsen upp och vikten ned med en crosstrainer

Med en crosstrainer kan du snabbt få pulsen upp och därigenom uppnå en riktigt bra förbränning. Du kan enkelt och snabbt få en riktigt bra träning, vilken är så bra att många professionella idrottsmän väljer crosstraineren.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Typ
 • Max användarvikt
  Visa mer ()
 • Bromssystem
 • Justering av motstånd
 • Svänghjul
 • Steglängd
 • Träningsprogram
 • Motståndsnivåer
 • Pulsmätare
 • Bluetooth
 • Watt-funktion
 • Watt prestanda