Leg extension

Tekniken är enkel, och maskinen hjälper dig automatiskt att utföra träningen på rätt sätt, så du behöver inte vara rädd för att bli skadad eller uppleva obehag... Läs mer


Styrketräning har varit populärt i många år, och är det ännu. Tidigare var det många unga som tränade i styrka, men idag finns det människor i alla åldrar som gillar att lyfta vikter för att stärka kroppen och hålla den sund och rask. Styrketräning kräver dock att du har god kontroll över din egen kropp, men det kräver också att du antingen har bra möjligheter att kunna träna hemma eller att kunna träna i ett gym.

Om du väljer att träna i ett gym kan det vara en bra idé att träna efter ett träningsprogram till att börja med, så du inte går förvirrad runt för att ta reda på vilka övningar du ska göra. Till exempel, om du vill ha starkare ben, kan du behöva införliva leg extenstions i ditt program. Övningen är en slags isoleringsövning som främst tränar dina lår. För många är Framsidan på låren är för många en svag punkt, och därför kan det vara en bra idé att ha extra fokus på övningar som specifikt träffar detta område. För att du ska kunna sätta ihop ett riktigt träningsprogram måste du förstå mycket inom ämnet och därför bör du först undersöka lite innan.

Leg extension maskin

Det kan vara en fördel att undersöka många olika övningar så att du kan växla mellan olika övningar, även om du tränar samma muskelgrupp. Det finns många som snabbt förlorar motivation, om det är samma övningar du gör varje gång, och det kan också ge träningen en negativ effekt istället för en positiv, eftersom kroppen snabbt kan vänja sig vid övningarna och därmed står du fast och finner att du inte blir starkare. Samma övningar kan också bryta ner musklerna om du tränar dem för mycket.

När du tränar ben, var medveten om att det finns många olika övningar och många olika variationer av övningarna. Du kan till exempel göra squats, marklyft och liknande som tränar stora delar av benen, medan du också kan ta med övningar som träffar en viss muskel - det här kan vara en bra idé om du har en svag punkt eller om du vill fokusera extra på en specifik muskel. Exempelvis är leg extensions bra att lägga in i träningsprogrammet om du upptäcker att du behöver extra fokus på framlåren. Oftast kan övningen vara bäst att göra sist, eftersom du har mer energi att spendera på övningarna som tränar flera muskler samtidigt. Om du väljer att göra leg extensions i slutet, kommer du också att uppnå en större muskelmattighet i framlåren, så att du kan öka sin styrka snabbare. När man gör en övning som endast påverkar en muskel, kallar man det en isoleringsövning, och isoleringsövningar är bra att lägga in i ett träningsprogram som ett tillägg om du till exempel vill ha ökat fokus på en viss muskel. 

Träna dina muskler med en leg extension

Om du är nybörjare i styrketräning, kan det ta lite tid att få en uppfattning om vilka övningar din kropp svarar väl på och vilka övningar du inte får så mycket ut av. Muskeluppbyggnad och muskelminne är också beroende av ens gener, och därför kan du upptäcka att din träningspartner blir starkare snabbare än dig, eller att hans eller hennes muskler växer fortare än dina. Det är därför viktigt att du inte jämför dig med andra i träningen så att du kan behålla motivationen, trots att du kan fastna i utvecklingen. Om du är ny är det självklart en bra idé att försöka så många olika övningar som möjligt så att du snabbt kan få en uppfattning om vad du ska träna och vilka övningar du vill ha i ditt träningsprogram.

Om du vill ha starka och tonade ben snabbt kan det vara en bra idé att träna med en leg extension. På så sätt kan du ge den sista energin du har och därigenom öka din styrka snabbare. Det är viktigt att komma ihåg att det finns både grundläggande övningar som tränar mer muskler på en gång och att det finns isoleringsövningar som bara tränar en muskel åt gången. Det kan vara en bra idé att ha båda typerna i ditt träningsprogram, så du kan vara säker på att du träffar alla viktiga muskler - speciellt om du upplever att du har en svag punkt.

Bra benträning med leg extensions

Det finns många olika sätt att träna dina ben, och därför kan det också vara svårt att ta reda på vad du tycker är en bra benträning. Oftast har du en favoritmuskelgrupp att träna, och därför kan man snabbt prioritera det över de andra, men det är viktigt att träna hela kroppen lika, så att en balans kommer in och så att du inte får bryta mot en muskelgrupp över en annan. Oftast kräver en bra benträning att du vet vilka övningar som är bra och vilka övningar du inte gillar, medan det kan också vara en bra idé att prova nya saker från tid till annan för att se hur kroppen reagerar.

Men om du redan har funnit hur dina ben reagerar på de olika övningarna, kan du addera träning med led extension. Tekniken är enkel, och maskinen hjälper dig automatiskt att utföra träningen på rätt sätt, så du behöver inte vara rädd för att bli skadad eller uppleva obehag, även om det är en ny övning. Det är viktigt att hålla din kropp stilla när du gör träningen, så du är säker på att du bara använder frambenen att lyfta och inte resten av kroppen. Om du använder hela kroppen att lyfta, kommer du inte att uppnå samma isoleringseffekt som du annars skulle.

Leg extension är också bra att använda om du är lite stel i din kropp, eftersom träningen inte kräver flexibilitet eller balans. Detta är en fördel för många om du är stel i kroppen i början av träningen innan du är helt uppvärmd. Det är dock alltid en fördel att arbeta med smidighet och rörlighet.

Köp leg extension maskin

Det finns många som idag har ett upptagen vardag, och därför kan man också ha en tendens att skjuta upp eller avbryta träningen om man är pressad på tid. Kan hända att du är trött efter en lång arbetsdag, men det är ingen bra idé att avbryta träningen. I stället bör du överväga möjligheterna att kunna träna hemifrån så att du fortfarande får motion och rör dig, även om du är trött. På vår sida har du möjlighet att köpa leg extension maskiner som du kan ha i hemmet så att du inte behöver gå till närmaste gym för att kunna träna. Det finns många olika modeller på marknaden och du bör därför överväga vilken maskin som passar in i ditt hem innan du köper. Dessutom kan det också vara bra att ha din familj i åtanke så att du hittar en maskin som passar hela familjen.

Köp enkelt din nya leg extension hos oss ​​och kom i form med rätt maskin för dig.


Filter

Filter

  • Pris
    -
  • Tillverkare
    Visa mer ()