Löpband

Ett löpband är en bra träningsmaskin, eftersom löpbandet passar så stor målgrupp. Ett löpband kan vara mycket givande för dig, oavsett om du är nybörjare eller en kompetent maratonlöpare. Du kommer alltid att kunna få en utmaning på ett löpband, oavsett vem du är.

Ett löpband har många funktioner och därför finns det också många varianter inom denna träningsmaskin. Det är en stor fördel för dig som kund, eftersom du har möjlighet att hitta ett löpband som passar exakt efter dina behov och du behöver inte betala för funktioner som du inte behöver... Läs mer

ODIN T6 Löpband

10.399 kr

ODIN T8 Löpband DEMO

16.899 kr


Bästa löpbandet för hemmabruk

På Apuls24.se hittar du ett stort urval av löpband och därmed det bästa urvalet när det gäller löpband för hemmabruk. Vi strävar efter att ha de bästa priserna, så du har de bästa möjligheterna att välja det löpband du vill ha.

Det är väldigt individuellt vad vi behöver och det kan därför vara svårt att säga om löpbandet är det bästa för dig. Men det finns några grundregler som du kan titta efter:

Många vill kunna göra intervallträning på löpbandet och därför behövs ett löpband som kan gå till en toppfart över 16 km/h. eftersom detta annars snabbt skulle vara för lite. Gå efter en toppfart på 18-20km/h för att säkra din träningsform och avancering i framtiden.

Dessutom kan du alltid titta på löpytan, datorn och motoreffekten. Baserat på dessa faktorer kan du skapa en bra översikt över vilket löpband som är det bästa löpbandet för hemmabruk.

Löpband test

Många av våra löpband har varit inblandade i konsumenttester över tid och flera av våra löpband (bla. märken som Titan, Finnlo, Hammer, Reebok) har korats till bäst-i-test. Vi går för ett urval av kvalitet som vi kan garantera och därför har vi alla kända varumärken.

En löpband kommer ofta att vinna i tester över många av de andra träningsmaskiner, då många svenskar verkligen gillar att springa.

Hopfällbart löpband

Om du bor i en lägenhet eller generellt har begränsat utrymme, är ett vikbart löpband det rätta valet för dig. Med ett hopfällbart löpband har du möjlighet att vippa löpytan upp till panelen för att få golvet fritt. Därmed är det också enklare att flytta och transportera.

De flesta av våra löpband är hopfällbara, men säkra dig en extra gång att det band du har utsett har denna funktion om det är av betydning för dig. .

Goda råd till val av löpband

Om du letar efter det bästa löpbandet bör du titta efter ett löpband med en växelströmsmotor (AC-motor). Priset är också högre, men du får ett mycket bättre löpband. Alternativet är en likströmsmotor (DC-motor), som också kan vara av hög kvalitet.

Om löpbandet ska användas mer än 3 timmar om dagen bör du välja löpband med en växelströmsmotor.

Om ditt behov är under 3 timmar om dagen finner du också ett riktigt bra löpband men med en likströmsmotor.

Motortypen är en bra utgångspunkt vid val av ditt löpband. Om du har möjlighet ekonomiskt för välja ett löpband med en växelströmsmotor, så välj detta. Annars jämför du med de andra specifikationerna.

Andra viktiga saker du bör titta på när du köper ett löpband är topphastighet, stigning, motorns hästkrafter och löpytans storlek.

Billigt löpband

Vi delar vanligtvis löpbandet i tre kategorier:

 1. Löpband för hemträning
 2. Löpband för proffs/gym
 3. Gå-/promenadband 

Dessutom finns det också en semi-pro kategori, eftersom det inte alltid är lätt att få de olika löpbanden i en fast kategori.

Du hittar billigare löpband i alla dessa kategorier. Det viktigaste är att du väljer ett löpband som täcker dina behov. Men det är säkert också möjligt att få ett billigt löpband som har en kvalitet du kan lita på. Men förvänta dig inte samma kvalitet som den på gymmet om du väljer det billigaste löpbandet.

Löpband för hemträning

När vi talar om löpband för träning i hemmet, kommer du i de allra flesta fall att kunna klara dig med ett löpband med en likströmsmotor (DC-motor). Dessa löpband är billigare, men kan inte tåla den konstanta belastningen. Det bör emellertid nämnas att du måste använda löpbandet mer än 3 timmar dagligen innan det är vettigt att investera i en växelströms-motor (AC).

Professionella löpband

Om du vill ha ett bra och professionellt löpband där du kan träna alla typer av löpning, bör du välja ett löpband med en AC-motor (växelström). Dessutom bör du välja ett löpband med bra toppfart, eftersom du kommer att träffa en begränsning med en topphastighet på 16 km/h för intervalllöp. Ett löpband som dessa är lämplig för hotell och små gym.

Fitnesscenter löpband

När vi tittar på löpband från gymmet är vi i den dyrare klassen, men då får du allt du behöver. Dessa löpband är alltid gjorda med en kraftfull växelströmsmotor och har en bra bred löpyta för utrymme för alla typer av löpstilar. Ett löpband som detta kan knappast slitas upp eftersom de är byggda för konstant användning.

Gå-/promenadband 

Om du har varit i ett rehabiliteringsprogram, är du definitivt bekant med ett gåband. Det finns många typer av promenadband, då många av dem bara är ett löpband, där du kan sänka hastigheten tillpass mycket. En bra bred gåyta är viktig, så du har plats att göra fotfel.

Löpband i god kvalitet

Vi har bifogat många bilder med alla våra löpbands produktbeskrivningar så att du kan navigera dig igenom och leta efter ett löpband till din smak. Man kan ofta se på de olika delarna hur kvaliteten är. Så, om du jämför bilderna med specifikationerna, kan du enkelt hitta ett löpband för dina behov.

Priset och kvaliteten följs också väldigt bra och du kan därför också se, vart på kvalitetsskalan det löpband du har tittat på befinner sig.

Köpa löpband

Löpband är ett av de mest använda träningsmaskinerna. Löpbandet gör det möjligt att springa i vilket väder som helst, eftersom du inte längre är beroende av att komma ut. Du bestämmer själv hur din löpning ska vara: om det ska vara "på branta backar" eller "på raka vägar".

När vi tittar på ett löpbands fördelar jämfört med andra träningsmaskiner, är det en av de typer av träning/motion som använder flest muskler i kroppen. Musklerna används med bra fördelning och det är därför inte lätt att överbelasta specifika områden.

Du kan enkelt simulera ditt träningspass från naturen genom att välja din stigning på bandet själv. Dessutom behöver du inte att vänta på bra väder. Du kan alltid ta ett löp när det passar dig, och du har inget slöseri med tid, varken till eller från något gym.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Motoreffekt
  Visa mer ()
 • Motortyp
 • Hastighet
 • Lutning
 • Max användarvikt
 • Justering av lutning
 • Träningsprogram
 • Användarprofiler
 • Pulsmätare
 • Bluetooth
 • Löpyta - bredd
 • Löpyta - längd
 • Ihopvikbar