Motionscykel

På Apuls24.se hittar du ett stort urval av motionscyklar och vi har definitivt en cykel som passar dina behov. Det finns många typer av motionscyklar; vissa har en cykeldator, andra har en watt-funktion. Det viktigaste är att du tittar på dina behov och väljer en motionscykel baserat på dessa kriterier.

Gemensamt för alla motionscyklar är att du enkelt kan träna i din vardag. En motionscykel tar inte mycket utrymme och kan vara en fin möbel. Dessutom kan det vara motiverande att ha en cykel stående, som pratar lite med ditt dåliga samvete. Träna dig när du tittar på TV och få bra resultat utan att tänka på det... Läs mer

ODIN B3 Motionscykel

3.249 kr

ODIN B6 Motionscykel

7.799 kr

ODIN B5 Motionscykel

4.939 kr

ODIN B8 Bluetooth Motionscykel

9.750 kr

ODIN B8 Motionscykel DEMO

7.799 kr


Motionscykel test

Letar du efter testvinnarna, så har du kommit till rätt ställe. Vi ser alltid till att ha hela sortimentet från de välkända varumärkena samt de billigare alternativen. Härmed kommer du alltid att kunna hitta exakt den motionscykel som passar dig och dina behov. När en motionscykel har testats får du några bra tips för vad du ska leta efter. Men kort sagt bör du alltid titta på motionscyklarna individuellt.

Vi har gjort en enkel delning av våra motionscyklar i form av vårt filter. Här kan du enkelt ange de behov du har för din cykel och din träning och vi kommer att visa dig de val som passar härtill. På detta sätt kan du enkelt få en översikt över utvalet. Nya tester görs hela tiden på flera olika medier och du kan googla de senaste testen på nätet. Om du vill ha den senaste testvinnaren är du alltid välkommen att ringa oss.

Motionscykel träningsprogram

Det kan vara en stor fördel att träna utifrån ett träningsprogram för din motionscykel. Många av cyklarna har ett träningsprogram med sig när du köper det från oss. Dessutom finns det många motionscyklar som har inbyggda träningsprogram i cykelens dator. Härmed kan du välja mellan träningsprogrammen medans du sitter och tränar. Det finns ofta ett antal förinställda program man kan välja mellan men du kan ofta också själv inställa motstånd under tiden som du cyklar. 

motionscykel

Det finns många olika träningsprogram för motionscyklar och vi ser ofta att folk vill ha träningsprogram som de kan använda medan de tittar på tv eller liknande. Detta är perfekt för träning på motionscykel, eftersom du kan få en bra träning utan att göra rörelser som stör din förmåga att titta på TV.

Med fokus på de stora lårmusklerna är en motionscykel ett av de bästa träningsredskapen.

Varför ska du välja en motionscykel?

En motionscykel är en riktigt bra träningsmaskin, eftersom träningen vädjar till en stor målgrupp. Många väljer en motionscykel, eftersom den lätt kan kombineras med att titta på tv. Andra väljer motionscykeln, eftersom den är perfekt för rehabilitering och andra, väljer den bara för att den är perfekt för en bra träning.

Du bör välja en motionscykel om du vill ha bra träning, men inte vill att din träning ska vara för påfrestande. Genom det faktum att det är mindre explosiva rörelser i förhållande till till exempel roddmaskinen eller löpbandet, har du möjlighet att träna en bra träning i vardagliga kläder. Detta vädjar till många, eftersom de har möjlighet att träna när det bara passar, utan att klä om till träningskläder.

Vilken motionscykel ska du välja?

Vi har ett stort urval av motionscyklar och därför kan det vara svårt att hitta rätt modell. De viktigaste sakerna du bör tänka på är typ av cykel, antal motståndsnivåer, stabilitet, justeringsalternativ, ingångshöjd och maximal användarvikt. Motions-cyklar är i grunden tillgängliga i 2 olika typer: vanliga och liggcyklar. De flesta känner till den vanliga modellen där du sitter upprätt. Men få människor vet om den liggande cykeln. Liggcykeln har fördelen att det är lätt att komma upp på och lätt att använda.

Vad får du ut av att träna på en motionscykel?

Du får en riktigt bra belastning för de stora benmusklerna, som tilltalar många som vill ha lite extra vardagsstyrka. Genom att träna flitigt på en motionscykel kommer du att uppleva mer energi i din vardag: Du kommer upptäcka att trapporna inte längre är lika utmanande och du kommer också att dra stor nytta av de kommande löp-turerna, eftersom du får dina muskler att träna annorlund än vad du skulle göra på ett löpband.

Med en motionscykel kan du enkelt bränna kalorier, eftersom du aktiverar de stora musklerna i benen. Det här är väldigt bra om du vill förlora några kilo, men vill inte att din träning fyller för mycket i vardagen.

Goda råd vid köp av motionscykel – Kondicykel

Köp inte för billigt - Det kan vara farligt att köpa för billigt, eftersom de billigaste cyklarna inte är lika stabila som du kan förvänta dig. Gör dig själv den service och spara upp till modellerna i den lite högre prisklassen. Därmed inte sagt att det måste vara dyrt, men för egen skull, investera lite extra.

Titta på svänghjulet - Det ger en bra uppfattning om cykelens kvalitet om man tittar på svänghjulets vikt. Det måste emellertid sägas att detta kan vara svårt, eftersom inte alla tillverkare uppger vikten lika. Du är därför alltid välkommen att ringa oss om du vill ha hjälp med detta.

Motionscykel guide – Hitta bäst motionscykel

Är du ambitiös, titta efter en ergometer - det betyder att motionscykeln kan mäta watt. Detta är en stor fördel om du behöver träna för ett program eller jämföra dig med några av de välkända testerna. Du kan därför enkelt jämföra din träning på träningscykeln.

Köp en tung motionscykel - Ju mer vikt din cykel har desto stabilare kommer den att kännas. Detta är en stor fördel om du vill ha komfort och kvalitet för ditt träningspass.

Motionscykel / Kondicykel – träna effektivt hemma

En motionscykel är den mest använda träningsmaskinen genom tiden. En av anledningarna till detta är att motionscykeln inte fyller mycket fysiskt, och det är också lätt att få en effektiv träning.

En motionscykel - eller en kondicykel om du vill - har varit trendig i många år, och titta på de tidiga gymmen, var det främst träning på cyklar som hittades.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Max användarvikt
  Visa mer ()
 • Bromssystem
  Visa mer ()
 • Motståndsnivåer
 • Justering av motstånd
 • Träningsprogram
 • Bluetooth
 • Svänghjul
 • Watt-funktion
 • Watt prestanda
 • Ingångshöjd
ODIN B3 Motionscykel

3.249 kr

ODIN B6 Motionscykel

7.799 kr

ODIN B5 Motionscykel

4.939 kr

ODIN B8 Bluetooth Motionscykel

9.750 kr