Power Tower

Med ett Power Tower får du massor av träningsalternativ med ett mycket hållbart redskap. Kanske känner du redan till de mindre redskapen som kallas Pull up bar som kan monteras i en dörr eller på en vägg och med vilken du kan träna armar och axlar. Ett power tower är en intelligent utveckling av pull up baren, och därför kan du också hitta termen "Pull-Up Station" på denna effektiva och multifunktionella utrustningen.

 Läs mer


Power Tower - multifunktionell maskin till styrketräning

Med en Pull-Up Station kan du utföra en rad olika övningar som kan träna flera muskelgrupper i primärt överkroppen (torso). Utrustningen är tillverkad av en solid konstruktion som gör att du kan träna säkert med den.

Power tower är idealiskt för träning i hemmet om du behöver ett enda redskap som du kan träna med. Dessutom är det en viktig del av fitnesscentret där alla har möjlighet att träna effektivt från sitt eget specifika träningsprogram.

Med ett Power Tower gör du kroppsviktsträning, vilket är en form av träning som alltmer ökar bland både privata och professionella träningsutövare.

Med kroppsviktsträning använder du din egen kroppsvikt som viktmotstånd, och detta element bidrar till att sänka risken för skador.

Träning på en uppdragsstation är förknippad med följande fördelar:

 • Perfekt redskap för träning av grundläggande övningar med kroppsvikt
 • Redskapet finns i många olika versioner
 • Det är en komplett träningsstation

På Apuls24.se hittar du kvalitetsversioner av funktionella power towers till bra priser. Vi är engagerade i att erbjuda alla våra kunder de bästa redskapen för deras träning och skapa de bästa förutsättningarna för effektiva träningspass.

Kom bra igång med träning i Power Tower

De många övningar du kan göra på ett Power tower hör till styrketräning som träningsform. Denna form är populär bland både män och kvinnor och kan erbjuda många olika syften.

För dig som nybörjare med träningsformen kan det vara en bra idé att klargöra ett antal viktiga element med dig själv innan du sätter ihop ett program med ditt power tower.

Stativet levereras med olika handtag så du kan utföra de klassiska övningarna som pull ups, chin ups och dips.

För att få ut det mest möjliga av din styrketräning är det viktigt att du uppmärksammar att skapa rätt förutsättningar för framgång med din träning.

Eftersom du kan göra många olika övningar på ditt Power Tower måste du vara medveten om flera faktorer relaterade till din träning.

Mål

Gör klart vad dina mål är med träningen. Det kan bygga muskler, förbättra din uthållighet och kraft, muskelspänning eller stabilisering.

Kombination av olika övningar

För att uppnå en stor fördel av din träning rekommenderas att kombinera flera olika övningar som tränar olika delar av kroppen. På så sätt kan du träna i balans runt hela din kropp.

Medvetenhet om korrekt utförelse

För att minimera risken för skador, måste du veta exakt utförandet av en övning och vara medveten om goda råd om hur man gör det.

Skapa progression i ditt träningsprogram

När du tränar flera olika muskelgrupper samtidigt i ett träningspass kan det hjälpa dig och din utveckling av att föra en träningsdagbok. Här skriver du ner dina träningsenheter med avseende på konkreta övningar, antal repetitioner, intensitet etc. Det här redskapet kan hjälpa dig att skapa motivation och inte minst för att skapa utveckling i din träning.

Den stora fördelen med träning på ett Power Tower är att du använder din kropp som en viktbelastning. Det är viktigt att du lyssnar på din kropp och dess signaler under en träning. Träningen kan hjälpa till att avslöja sårbara eller svaga punkter i din kropp. Dessa kan du välja att fokusera på genom att träna med ytterligare övningar eller hjälpmedel (som powerband) så att du gradvis bygger en stark kropp.

Köp Power Tower som matcher dina behov 

Dina ambitioner hjälper dig att bestämma vad den bästa versionen av ett Power tower kommer att vara. De finns i omfattande versioner som kan ge hela kroppen träning. Dessa används ofta i gym. Och då finns det enklare men multifunktionella versioner som är särskilt lämpliga för hemträning.

Dessutom hjälper dina behov med att bestämma vilken modell som är rätt för dig. Här bör du vara uppmärksam på flera punkter.

Fotstöd och viktbelastning

Du kan med fördel ange rätt modell för dig när det gäller vikt. När du behöver en version som ger dig maximala träningsmöjligheter, se till att den har långa, stabila fotstöd.

De starkaste modellerna på marknaden kan hantera en användarvikt på upp till 150 kg.

Konstruktions mått

Det är viktigt att du väljer modellen i förhållande till dimensioner. Det är inte bara platsen för ditt Power Tower själv att du måste ta hänsyn till när du väljer en modell. Det är också utrymmet runt ställningen som måste beaktas. Du måste ha en bra rörelsefrihet runt ditt verktyg.

Möjligheter att göra träningsvariationer

Du hittar Power towers som har många olika justeringar och justeringsalternativ, och sedan hittar du enklare modeller. Det är ditt förväntade träningsomfång som bestämmer hur den bästa modellen för dig kommer att vara.

Kvalitet och pris

Det finns modeller som kan matcha alla ändamål och plånböcker. När det gäller kvalitet, se till att redskapet har hållbar klädsel på de olika kuddarna som kan ligga på redskapets handtag eller ryggstöd. En bra vaddering gör det bekvämare för dig att utföra övningar på redskapet.

Ramen självt kommer typiskt att vara konstruerad av stål.

De exklusiva versionerna med många inställningsalternativ kommer vanligtvis att hittas i gym eller i professionella hemmet gym. Dessa modeller är dyrare än de enklare konstruktionerna av Power Towers. Här finns det fullt fungerande modeller till budgetvänliga priser, vilket gör dem lämpliga för styrketräning hemma.

Oavsett om du tränar på ett Power Tower hemma eller i gymmet, kan du träna med flera andra verktyg - inklusive till exempel gummiband.

Med Power Tower på erbjudande får du kvalitetsutrustning till billigere pris

Det finns bra skäl att leta efter erbjudanden när du vill ha ett multifunktionellt power tower för ditt gym eller för ditt träningspass. Ett power tower är en bra investering, med en stark design och många träningsmöjligheter, vilket ger dig gott om effektiva träningstimmar under en lång tid framöver.

Ett Power tower i gymmet ska kunna hålla till att användas hela dagen, och kvaliteten ska därför vara riktigt hög här.

På Apuls24.se hittar du kvalitetsutrustning för din träning, som även kan köpas på erbjudandet. När du utnyttjar erbjudanden får du samma höga kvalitet men till ett billigare pris.

Vi säljer produkter från ledande varumärken på marknaden för kvalitetsutrustning för både privat och professionell träning. Du kan hitta produktversioner från Adidas och Jordan.

Detta gör att du kan köpa fler delar till ditt gym, om du som ägare till ett gym kommer att erbjuda dina medlemmar de bästa träningsförhållandena.

Erbjudanden på Power Towers ger dig som privatperson ett unikt tillfälle att hitta en mer exklusiv modell till samma pris som du måste ge för den enkla versionen någon annanstans.

Vad dina behov och ändamål är, kan du dra nytta av att välja en modell som följer med följande konstruktioner:

 • Chin-up bar
 • Dip modul
 • Push-up handtag

Med dessa funktioner på ditt power tower kan du vara säker på att kunna utföra de flesta grundläggande träningsövningar.

Ett Power Tower är för dig som vill ha så många träningsvariationer som möjligt med ett enda redskap, vilket är praktiskt taget omöjligt att slita upp.

 

 


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()