Roddmaskin

Träning med roddmaskin är en av de mest föredragna träningsformer till hemmaträning. Roddmaskinen har haft ett ökat intresse de senaste åren, vilket har gjort att man nu kan köpa dem till ett förnuftigt pris. När du tränar på en roddmaskin, når du ut till riktigt många muskler i kroppen.

Roddmaskinen är en av de mest effektiva träningsmaskiner på marknaden och du vill uppleva stor effekt på dina ryggmuskler, benmuskler, magmuskler samt armar och axlar. Träningen är skonsam för muskler och led och ger ett helt igenom bra resultat. Träning på roddmaskin är för alla – ung som gammal.

Aplus24.se förhandlar roddmaskiner både till privata och till gym... Läs mer

ODIN R5 Roddmaskin

3.249 kr

ODIN R6 Roddmaskin

6.500 kr

ODIN R9 Roddmaskin

10.399 kr


Varför ska du välja en roddmaskin?

Du ska välja en roddmaskin då det är en träningsmaskin som tränar hela kroppen. Du uppnår ett fantastiskt resultat och stärker hela kroppen på de rätta ställena. Träning på en roddmaskin stärker både din rygg och din core, samt armar, ben och axlar. Välj en roddmaskin om du önskar en bra och jämn träning av hela kroppen. 

Träning på en roddmaskin är allsidig och skonsam för kroppen, vilket gör den till det ideella valet till dig som önskar bra resultat. Dessutom är en roddmaskin det perfekta valet i förbindelse rehabilitering. 

Vad får du ut av att träna på en roddmaskin?

Träning på en roddmaskin är mycket givande för dina armar och din överkropp. Dessutom tränar du ryggens stora muskler, som är med till att ge dig en bra hållning. Många väljer att träna på roddmaskin, eftersom man får en bra träning och bra resultat. 

Du märker med en gång hur mycket du kan få ut av din roddmaskinträning. Du kan lätt och snabbt komma upp på hög prestations nivå med din träning. Men det är också möjligt att träna lugnt i ditt eget tempo. Det är bestämt en av anledningarna till att roddmaskinen är en av våra mest populära träningsmaskiner. 

Träning med roddmaskin

Om du kollar på de professionella roddatleterna, finns det inget tvivel om att rodd gör dig stark.

Det finns många sätt att träna på en roddmaskin. Många använder roddmaskinen i förbindelse med annan träning. Andra använder det som deras primära motionskälla. Oansett vad du väljer, så har du möjligheten för att uppnå riktigt bra resultat och öka din styrka i andra sammanhang.

Om du ska ro 1000 meter, rekommenderar vi att du startar lugnt. Kom upp i fart, utan att ge den max. Håll ett bra tempo och öka i tempo mot slutet. Härmed uppnår du en bra intervall träning, som du kan använda i små tävlingar med dina vänner och träningspartner. 

Test av roddmaskiner

Det finns många roddmaskiner på marknaden och det kan vara svårt att få en överblick över vilken roddmaskin du ska välja. Kollar man på testerna, ser det ut till att roddmaskiner kan vara dyra. Vårt bästa råd till dig är att välja en som uppfyller dina behov.

Önskar du den bästa roddmaskinen som alltid vinner bäst i test, så ska du välja en Concept2 roddmaskin. Concept2 roddmaskiner är fantastiska roddmaskiner, som oftast blir använt på gymmet. Till stora sportsammanhang, som Crossfit Games, används även här Concept2 roddmaskiner. 

Om du inte vill använda så mycket pengar på en roddmaskin, så finns det också en del billiga alternativ. Det är också många av de billiga alternativ som gör bra i olika test. Det är bara viktigt att du tänker på dina behov och köper en roddmaskin därefter. 

Roddmaskiner till nybörjare och till experter

Önskar du stora överarmar, snygg kropp och muskulös rygg, så ska du helt säkert träna på en roddmaskin. Vi erbjuder ett stort urval av roddmaskiner, om du så önskar en billig eller en professionell. Roddmaskinens storlek, gör att den inte står i vägen så som många andra träningsmaskiner.

Flera modeller är hopfällbara, vilket gör att de fyller ännu mindre. Vi talar om en träningsmaskin med många fördelar och ger dig möjligheten för en effektiv träning. Den inbyggda tekniken är lätt att använda. Du kan bl.a. följa med i förbrända kalorier, tid, antal roddtag och många fler funktioner i de mer avancerade roddmaskinerna.

Vilken roddmaskin ska jag välja?

Det första du ska överväga när du vill köpa en roddmaskin, är självklart hur mycket du önskar ge för den. De kan fås för knappt 2000 kronor och upp till över 10 000 kronor. Det är också stor skillnad mellan roddmaskinerna i de olika prisklasserna. Tänk på dina behov och köp en roddmaskin som passar till dig. Är du i tvivel, så är du välkommen at kontakta oss.

Roddmaskin med elastiskt motstånd

Det är ofta de billigare roddmaskiner som har elastiskt motstånd, då det är den billigaste tekniken. Roddmaskinens kvalitet är fortfarande i topp, även om den har elastiskt motstånd. Det elastiska motståndet i roddmaskinen fungerar som ett band eller gummiband, som bromsar svänghjulet.

Roddmaskin med magnetiskt motstånd

Det nästa nivå rent prismässigt är roddmaskiner med magnetiskt motstånd. Här får du oftast en mer stabil roddmaskin med kraftigare uppbyggning. Det magnetiska motståndet ger som utgångspunkt en bättre känsla än en roddmaskin med elastiskt motstånd.
Det är ett stort urval av roddmaskiner i denna kategori, vilket gör att det är här du får mest för pengarna. 

Roddmaskiner som kombinerar luft- och magnetmotstånd 

Här har vi toppmodellerna av roddmaskiner. Den är dyrare, men kvaliteten är också därefter. En roddmaskin med luftmotstånd ger en helt igenom fantastisk rodd känsla och du får möjligheten för at uppnå den bästa och mest effektiva träning. Det är alltid en roddmaskin med luftmotstånd som du vill uppleva på gymmet.

Vi vill alltid rekommendera att du väljer en roddmaskin med luftmotstånd, om pengarna räcker till. Du får den bästa produkten och bästa upplevelsen med din träning.

Vi ser några gånger att om man köper för billigt roddmaskin, mister man snabbt motivation till träning. Här kan vi garantera en genomförd träningsupplevelse och en roddmaskin som du får stor nytta av i många år. Roddmaskiner med luftmotstånd väger och fyller ofta lite mer än de andra roddmaskinerna. Men du får också mera för pengarna. 

Hopfällbar-roddmaskin

Det kan vara en stor fördel att välja en roddmaskin som man kan fälla ihop. Speciellt om du tänkt dig att din nya roddmaskin inte ska vara framme hela tiden. Med en hopfällbar roddmaskin har du möjligheten för att packa ihop din roddmaskin efter träning. Det är speciellt en fördel om du bor i lägenhet.

 


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Max användarvikt
  Visa mer ()
 • Bromssystem
 • Justering av motstånd
 • Träningsprogram
 • Motståndsnivåer
 • Watt-funktion
 • Watt prestanda
 • Pulsmätare
 • Bluetooth
 • Ihopvikbar
ODIN R5 Roddmaskin

3.249 kr

ODIN R6 Roddmaskin

6.500 kr

ODIN R9 Roddmaskin

10.399 kr