Balanskudde

En balanskudde har många tillämpningar och är ett självklart redskap för att stärka kroppens små muskler som koordinerar våra leder. Balansträning är en essentiell och viktig träningsform som har stor inverkan på att förstärka speciellt de små musklerna i ryggen.

 Läs mer


Träna din koordination och balans med en balanskudde

Kudden är speciellt utformad med respektive en knottrig sida och en slät sida. Modellerna är slitstarka och gjorda av starkt gummi med luft i mitten.

Denna design ger dig koordinations-utmaningar när du står på kudden och ska hitta din balanspunkt.

Det är långt ifrån bara stående positioner du kan använda kudden i samband med. Du kan använda den sittande och liggande. Det finns en minimal risk för skada som en följd av den skonsamma träningen av din balans och koordination. Kudden kan därför användas av både barn, unga, vuxna och gamla.

När du väljer en kvalitetsversion från ett av de ledande varumärkena på marknaden, kan kudden hålla en användarvikt på upp till 150 kg.

Nedan ser du ett antal fördelar med träning med balanskudde:

 • Förstärkning av kroppens små muskler
 • Möjlighet att träna magmuskler när man sitter ner
 • Ökar blodcirkulation för punkterna i kontakt med kudden
 • Mångsidiga träningsmöjligheter och ändamål
 • Kan användas av alla personer

Om du har en arbetsmetod som kännetecknas av mycket stillasittande arbete, kan du med fördel använda kudden som ett verktyg för att skona din rygg med varierande och aktiva sittpositioner. Detta kan lindra långsiktiga ryggproblem.

Av samma anledning kallas balansredskapet även som "sittkudde".

Balanskudde övningar

Oavsett om du står, sitter eller ligger, hittar du effektiva balansövningar som kan träna olika delar av kroppen. Du kan använda redskapet för att utföra ett antal grundläggande övningar och därigenom få extra fördel av din träning.

Nedan får du inspirationen att använda din kudde för att träna olika muskelgrupper.

Övning 1 - Stående position

Startposition: Stå med ett litet avstånd mellan dina fötter. Ha något böjda knän och hitta balansen. Se till att du håller ryggen upprätt under hela träningen.

Rörelse: Böj långsamt i höft och knän som faktiskt är en squat. Målet är att du kan forma en 90 graders vinkel genom att böja knäna och där dina lår är parallella med underlaget. Gå så långt ner som möjligt. Upprepa 5 gånger. Om du förlorar balansen, ta en liten paus och börja om genom att hitta din balanspunkt på kudden.

Tempo: Långsamt och kontrollerat

 

Övning 2 - Sittande position

Startposition: Sitt i rak position och bibehåll en rak rygg när du gör denna övning. 

Rörelse: Lyft ett ben och sträck ut det om du kan. Var noga med att hålla balansen genom hela rörelsen. Byt sedan ben. Ju bättre din balans blir desto mer luft kan du pumpa i kudden. När det finns mycket luft i kudden kommer du att finna det svårare att balansera, eftersom den övre ytan av kudden inte är i kontakt med underlaget.

Tempo: Långsamt och kontrollerat

 

Övning 3 - Diagonala lyft på alla 4

Startposition: Denna övning utförs på respektive. knän och händer. Lägg din kudde på golvet och placera ett knä på kudden.

Rörelse: Lyft benet som stöder mot golvet rakt bakåt och sträck ut det så att benet går i linje med ryggen. För att utmana dig själv ytterligare lyfter du motsatt arm och sträcker ut denna i linje med ryggen. Upprepa rörelsen 5 gånger. Återvänd långsamt till startposition och byt knä.

Tempo: Långsamt och kontrollerat

 

Priser på balanskuddar som passar alla budget

Jämfört med de viktiga effekterna av balansredskapet och mångsidiga träningsmöjligheter är det en billig utrustning att köpa. När du väljer en kvalitetsvariation, kan du träna din balans och koordination under en längre tid, eftersom materialet är konstruerat av extra slitstarkt gummi.

Oavsett din styrka och balans, kan du börja träna med balanskudde.

Beroende på vilken modell du väljer med avseende på diameter och beroende på om din kudde levereras med en pump kan det finnas individuella skillnader i produkterna.

När du köper balanskudde på Apuls24.se investerar du i din kropp och dess styrka på lång sikt. Du kan vara säker på att du får hög kvalitet på din produkt som du kan träna med under en lång tid.

För att hålla kudden i gott skick och öka dens livslängd kan du rensa den med vatten efter behov, vilket gör den fri från smuts och damm.

Dessutom kommer detta att ge en bättre funktion när den har en ren yta.

Vad ska jag vara uppmärksam på när jag köper en balanskudde?

Det finns några praktiska och funktionella förhållanden du kan titta på när du ska köpa en balanskudde. Det handlar om:

 • Tillbehör (med eller utan pump)
 • diameter

Kuddens balanstekniken skapas av luften i kudden. När du vill ha den mest funktionella och praktiska produkten kan du välja att gå till versionerna som har en medföljande pump.

Du kan till och med dosera hur mycket luft som pumpas in i kudden. Ju mer luft, ju mer utmanande blir övningarna.

Kudden är idealisk att använda som ett massageredskap för rygg och axlar, och här är det fördelaktigt att kunna dosera luftinnehåll i förhållande till hur hård eller mjuk massage du vill ha. En pump gör det enkelt och flexibelt för dig att pumpa luft i kudden så att du snabbt kan byta mellan olika övningar.

Du bör också köpa kudde enligt dina primära träningsändamål.

Om det är främst sittpositioner som du vill använda kudden till, där du aktiverar rygg- och magmusklerna, måste du köpa en kudde som passar i diameter till din stol och rumpa.

Det är bekvämast att använda en kudde när den passar din kroppsstorlek. Du hittar diameter storlekar på både 35cm och 45cm.

Köp balanskudde på erbjudande och få kvalitetsredskap till ett bra pris

Var och en kan njuta av och dra nytta av träning med en balanskudde. Om du har en dålig balans är kudden ett idealiskt redskap att träning med. Här kan det vara en fördel att ha ett element att stödja sig till i början.

Balanskudden är idealiskt för träning i hemmet, och med den enkla och platsbesparande designen kan du ta kudden med dig på jobbet. Dessutom kan du använda kudden som en del av din uppvärmning före träning eller som en fast del av ditt befintliga träningsprogram. Den kan implementeras i sjukgymnastik, pilates, yoga osv. Kudden ger en unik möjlighet att göra ett antal grundläggande övningar mer utmanande.

Oavsett om du är privatperson eller om du driver ett gym, kan du utnyttja möjligheten att köpa en balanskudde på erbjudande.

På Apuls24.se är vår ambition att tillhandahålla kvalitetsutrustning för varje kund. Vi erbjuder redskap från de ledande varumärkena på marknaden så att alla kan få träningsutrustning till gymmet eller hem till ett lägre pris.

Det kan vara särskilt fördelaktigt för dem som behöver köpa ett större antal.

Kom igång med din rehabiliteringsträning med balanskudde
Balansträning är för alla som vill ha en stark kropp och en stark kärna. Kudden är dock speciellt användbar för personer med dålig balans på grund av skada eller slitage på antingen knä, höft eller led. Balansträning kan minska smärta och du kan gradvis börja bygga upp styrkan i och runt dina leder.

Det tar bara 15 minuter av daglig träning för att stärka din kärna och din kroppshållning. För att uppnå det mest lönsamma resultatet behöver du bara träna en gång om dagen. För dem som är nybörjare är det viktigt att du märker din kropp när du gör övningarna. Om du märker obehag eller smärta i samband med en viss övning, fortsätt till en ny övning.

Du kan använda en balanskudde för både träning och rehabilitering. Om du har utsatt din kropp eller en muskelgrupp för en felaktig belastning är kudden det perfekta redskapet för skonsam återhämtning. 


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()