Bodypump

Rep Set är en uppsättning av skivstång och viktskivor som är idealiska för t.ex. Bodypump. Det är ett billigt sätt att få viktstång och viktplattor för träning i hemmet eller professionell träning.

BODYPUMP är perfekt träning för alla som vill träna igenom hela kroppen. Med skivstång och viktplattor arbetar du för att bygga upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt, utmanade och framför allt roligt sätt som ger märkbara resultat.

 Läs mer


Starta din muskelbyggnad och fettförbränning med Bodypump

Bodypump har blivit en populär träningsform som kombinerar styrka och uthållighetsträning. I motsats till styrketräning använder denna träningsform inte lika mycket vikt och belastning, vilket gör den lämplig för många fler personer.

Bodypump träning

Bodypump har blivit en populär träningsform som kombinerar styrka och uthållighetsträning. I motsats till deciderad styrketräning använder denna träningsform inte lika mycket vikt och last, vilket gör den lämplig för många fler personer.

Olika redskap används för träningen, som består av skivstång och tillhörande skivor. Träningen utförs vanligtvis till musik med högt tempo.

Som med vilken annan viktträning (med hantlar, skivstång, kettlebells eller liknande), var noga med att träna med redskap som passar till dig och din kropp och styrka.

Då man fokuserar mera på uthålligheten än styrkan, handlar det om att inte använda en så hög belastning under Bodypump. Man ska kunna göra många repetitioner av samma rörelse i varje träningspass.

Träningsformen är så populär på grund av:

 • Det är möjligt för alla att delta
 • Det finns redskap för individuella behov och styrka
 • Det kan tränas hemma eller på gymmet
 • Du uppnår en hög efterbränning
 • Du förbättrar din grundläggande form och muskeluthållighet

Du hittar redskap i set som är utformade för denna träningsform och där du får både skivstång och olika viktplattor. Det finns utrustning för både nybörjaren och den erfarna idrottaren, och du får relevant vägledning.

Innan du går igång med denna träningsform är det en bra idé att bekanta dig väl med träningsmetoden kring Bodypump. Härigenom kan du dra största möjliga nytta av din träning.

 

Bodypump set - för alla träningsnivåer


Det är både praktiskt och funktionellt att utrustningen för denna träningsform finns i set/kit. Det betyder att du inte behöver investera i enskilda delar, men kan bara välja uppsättningar som passar din fysiska styrka och nuvarande träningsnivå.
Sedan Bodypump har blivit en populär träningsform, hittar du uppsättningar av ledande varumärken inom kvalitetredskap för träning och sport - inklusive Reebok.
Du hittar uppsättningar med 20 kg som standardvikt och kommer med följande innehåll:

 • Skivstång
 • 2-3 set av viktplattor (vanligtvis mellan 1,25 - 5 kg)
 • Klämmor för montering av viktplattor på stången

Det är idealiskt att skaffa en sådan uppsättning när du vill komma igång med din Bodypump träning. Du behöver olika vikter i förhållande till de olika övningar som ditt träningsprogram innehåller.
Och det är ekonomiskt fördelaktigt för dig att ha tyngre viktskivor tillgängliga allteftersom din muskelstyrka ökar.
Så här kommer du igång med ditt Bodypump-set
Det finns olika kvalitetsversioner av uppsättningarna och detta påverkar priset.
Du kan hitta billiga versioner och du kan hitta kvalitetsutgåvor. Detta gör att nybörjaren kan komma igång och det gör att fitnesscentret kan erbjuda sina kunder den bästa utrustningen med lång hållbarhet.
För dig som är nybörjare på fältet kan det gå an att välja den budgetvänliga versionen. Här får du samma innehåll i din uppsättning och där elementen kommer att vara de klassiska versionerna av respektive stång och skivor.
För fitnesstudion eller den seriösa hemmatränaren är kvalitetsutgåvan att föredra. Här får du viktplattor med praktisk gummibeläggning som kan bidra till att skydda golvet. Dessutom kan din stång ha en mjuk beläggning som ger dig ett optimalt och säkert grepp.
Förutom dessa set, har du möjlighet att köpa viktskivor separat så att du kan öka belastningen efter behov.
När det gäller vikterna är det bra i detta avseende att vara medveten om att de inte kan tålas att kastas på marken (som Bumper plates kan).
Du hittar specialdesignade Bodypump-vikter från 1,25 kg till 10 kg.
Beroende på de olika träningsprogrammen kan du upptäcka att viktskivorna antingen används med en skivstång eller ensam som ett träningsredskap.
Det är viktigt att du väljer vikt beroende på din individuella fysiska styrka.

 

Allt du bör veta om Bodypump träning

Ursprungligen är Bodypump utvecklat som gruppträning. Det såg dagens ljus på 1990-talet (då det bara kallades "Pump"), då viktstänger och viktskivor blev introducerade för första gången i grupp-sammanhang. Träningsmetoden är ett koncept som är uppfunnet och utvecklat av Les Mills. Idag är den explosiva muskelträningen bland de mest populära programmen i gymmen på tvärs över riksgränser. 

Träningsformen kännetecknas av att det består av program, som man kör över ett par månader. Därför vill samma rörelser upprepas genom en längre tid, och då man blot ökar eller justerar viktbelastningen. 

Bodypump består av dessa element:

 • Många upprepningar (typiskt mellan 20-60 repetitioner/övning)
 • Gradvis ökning av övningens komplexitet
 • Låg till moderat belastning från vikter
 • Rörelsessekvenser till musik med högt tempo

Musiken hjälper med att göra träningsformen och programmen till något speciellt. Varje program och dess innehåll är koreograferat för vald musik. Det vill säga en viss övning kommer att ske flera gånger under låten och upprepas varje gång en vers eller en refräng börjar.

Vem kan träna Bodypump?

I princip kan alla människor, som önskar att förbättra deras grundform, träna Bodypump. Det är en attraktiv träningsform för dom som önskar att gå ner i vikt eller som vill tona deras kroppar. 

Fastän de flesta människor har siftat bekantskap med Bodypump i gymmet, så är det inget hinder för att man kan träna denna form i sitt eget hem. Allt som krävs är själva utrustningen. Just för att du använder redskap i förhållande till din personliga styrka, kan alla delta utifrån deras fysiska utgångspunkt.
Som fallet även är med användning av konventionella lyftstänger för klassisk styrketräning, är det viktigt för din säkerhet och för att undvika skador på belastningen, att du startar med lättare belastning.
Du kan alltid öka vikten allt eftersom du behöver mer belastning i dina träningsprogram.
Var och en kan börja träna Bodypump även utan förkunskaper om styrketräning. Det primära föremålet med Bodypump handlar om fettförbränning, ökad muskelstyrka och effektiv träning av hela kroppen.

 

Hur man skapar en effektiv Bodypump träning

Det är en fördel att man upprepar varje övning över flera månader. På så sätt har du gott om tid att arbeta med specifika övningar och behärska dem. Den mentala vinsten av detta kommer att vara att det ger dig en känsla av duglighet och succé.
Ju längre du kommer med din Bodypump-träning, desto större är möjligheterna att skapa progression i din träning.
Om du väljer att köra egna program hemma kan du integrera tidigare övningar i ditt nuvarande program och därmed skapa lite extra variation eller utmaning.
Badypump gör det möjligt att träna hela kroppens stora muskelgrupper och för att uppnå den största effekten av din träning, handlar det om att skapa en bra all-round träning med variationer och anpassad belastning.
Det är speciellt dina vikter som du måste vara medveten om när du vill ha den mest effektiva träningen.

Få ut det mesta av träningspasset med anpassad belastning
Då stänger och vikter är dina primära redskap, är det också dessa du behöver fokusera mest på att skapa förutsättningar för det mest givande Bodypump-passet.
Det är en bra idé att skapar kännedom med dina vikter innan du börjar träna. Här måste du kontrollera om dina vikter är för tunga för dig och därför inte passar sig för träning av Bodypump.
Om du klarar mindre än 6-10 repetitioner är din utrustning för tung för dig. Det ska vara möjligt för dig att utföra mer än 20 repetitioner.
Din utrustning måste passa dig och din träningsnivå. Om det å andra sidan är ett behov för ökad belastning, kan du hitta viktskivor som tillgodoser detta.
En effektiv träning handlar också om dina redskapers funktion.
När du vill ha maximal flexibilitet och effektivitet när det gäller användningen av din utrustning, kan du med fördel titta efter set med viktskivor med inbyggda "handtag". Dessa gör det enkelt för dig att byta vikter under ett program så att du snabbt kan flytta från en övning till en annan. Och du kan hitta flerkantade skivor (inte cirkelformade) så att du snabbt kan ställa vikterna ifrån dig under träning utan att de rullar bort. Detta kan bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för effektiv träning med få, praktiska avbrott.
Med den stora marknaden för olika Bodypump-set är det möjligt för var och en att få kvalitetsredskap för effektiva träningsförhållanden.

 

 


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()