Boxboll

En boxboll (också kallad päronboll) är det ultimata träningsredskapet när du vill ha flexibla träningsmöjligheter och många positiva effekter. Boxningsutrustningen är idealiskt för både träning hemma och träning i gymmet, och det finns många funktionella versioner som passar alla behov och ändamål.

 Läs mer


Kom i form med en Boxboll

Boxningsträning upplever ökad popularitet bland både kvinnliga och manliga träningsutövare på grund av den effektiva träningsformen. Du kan träna styrka, fitness samt samordning med detta träningsredskap.

När du behöver köpa rätt boll för dina behov och träningsändamål, välj version enligt följande villkor:

 • Variant (fristående, upphängd eller på stativ)
 • Kvalitet
 • Material och pris

De fysiska ramarna runt slag- och boxningsträningen hjälper dig att bestämma vilken variant som passar dig. För dig som tränar hemma, kan versionen på stativ vara särskilt fördelaktig så att du inte behöver skruva i antingen vägg eller tak för att hänga upp en boxboll.

Boxbollen är ett praktiskt och platsbesparande träningsredskap som erbjuder många utmaningar och kan snabbt öka fettförbränningen. Storleken på den klassiska bollen för denna träning är ca 27 cm hög och 21 cm i diameter.

På Apuls24.se säljer vi kvalitetsutrustning för träning för både professionella, företag och privatpersoner. Det ska vara möjligt för alla att komma i form med rätt utrustning för individuella behov och önskemål.

Därför hittar du ett brett urval av olika boxbollar som varierar i både variant, material och pris. Nedan hittar du nyttig och användbar vägledning för att välja den boll som passar dig och din träning.

Vad kan man träna med en boxboll på stativ?

I princip kan du träna samma övningar och teknik med den praktiska lilla bollen för slag-träning som du kan med de större, takhängda boxningssäckarna.

De mest populära och använda formerna av träning med bollen är:

 • Cardio kickboxing
 • Slagträning / Impact Training
 • Kampsport / Martial Art
 • Teknik och reaktionsträning

Dessutom är utrustningen lämplig för uppvärmning eller för helt enkelt att bränna extra energi med. Det finns gott om träningsalternativ som är idealiska både för ett hemmagym eller fitnesscenter.

Träning med boxbol är en skonsam (men hård) träningsform där det är nästan omöjligt att bli skadad. Bollen väger inte tillräckligt mycket för att i sig kunna orsaka belastningsskador och det är därför ett självklart redskap att skaffa sig om man är nybörjare i boxning eller annan slagträning.

Med en boxboll på stativ kan du i eget tempo skapa egna erfarenheter med de många olika träningsformer som redskapet tillåter.

Träning med en boxboll på stativ förbättrar din balans, ditt benarbete och handkoordination. De kraftfulla slagen kommer inte från stora muskler men från en bra teknik. 

Boxboll på stativ är ett perfekt redskap för både män och kvinnor

Den stående versionen av utrustningen är idealisk för dig som tränar hemma och som inte har en kompis att träna sparring med. Dessutom kan det vara perfekt för dem som vill träna individuell slagträning i gymmet.

Den stående versionen är konstruerad med ett robust och starkt fundament så att den ger maximal stabilitet under träning då man fyller stativet antingen med vatten eller sand. 

Denna version är att föredra av både män och kvinnor som vill ha ett praktiskt, flexibelt och funktionellt redskap för sin träning.

Med en boxboll på stativ behöver du inte att borra i din vägg eller tak för att hänga en stor boxningssäck. Stativ-versionen är därför ett platsbesparande alternativ utan omständigheter.

Du kan också med fördel välja de höjdjusterbara modellerna som passar alla som önskar att träna oavsett kön och höjd. Här kan höjden på stativet enkelt justeras i ett intervall mellan ca 120 cm - 160 cm.

I detta sammanhang är det viktigt att du väljer en kvalitetsversion. 

Hur sköter jag min boxboll?

Rätt underhåll hjälper dig att ge dig ett boxningsredskap som du kan träna med under många år framöver. De vanligaste materialen för boxningsbollar är antingen immitationsläder eller äkta läder.

Beroende på  hur ofta du tränar, bör du torka av bollen med en fuktig trasa. Du kan även ibland torka av med alkoholservietter för att minimera bakterier och föroreningar på läderytan.

I gott väder kan du med fördel ha boxbollen stående ute i friska luften om man är till det.

För dig som tränar seriöst och har en kvalitetsversion av äkta läder, bör behandla naturmaterialet med en bestämd läderbehandling. Detta skapar extra smidighet och flexibilitet i lädret. I detta sammanhang måste boxbollen ha en pause för att läderbehandlingen kan fungera optimalt.

 


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()