Boxningssäck

Boxningssäcken är ett oumbärligt träningsredskap för både boxning, thailändsk boxning, karate och som ett komplement till regelbunden träning. Det är ett individuellt redskap som är tillgängligt i många versioner och modeller.

 Läs mer


Boxningssäck kan användas för många träningsändamål

Det finns en modell för varje träningsnivå och för både privat och professionell användning.

Kampsporten upplever stigande popularitet bland både unga och vuxna som vill ha en effektiv träningsform med en massa styrke- och konditionsträning.

Förutom modell och version bör du också ta hänsyn till typen av upphängning när du köper denna träningsutrustning. Det kan vara skillnad i huruvida du ska träna hemma eller om säcken ska hänga i ett gym.

När du köper denna kampsportutrustning bör du överväga flera aspekter:

 • vikt
 • storlek
 • material
 • upphängningsfäste (med eller utan fjäder)

På Apuls24.se kan du vara säker på att få kvalitetsprodukter när du väljer träningsutrustning från vårt breda sortiment. Vi förhandlar boxningssäckar från välansedda tillverkare av kvalitetsutrustning. Därför kan du välja modeller från både Hammer, Nordic Fighter, Reebok och andra.

Detta gör det också möjligt för dig att välja redskap i förhållande till önskat prisintervall. Du hittar budgetvänliga versioner samt extra robusta versioner som är lämpliga för professionell användning.

Nedan finner du alla tekniska och praktiska förhållanden som du bör känna till för att välja rätt modell och typ av boxningssäck för dina behov.

Säckar för kampsport är fast inventar i de flesta träningscenter där både män och kvinnor tränar med utrustningen.

Dessutom är boxningssäckar funktionell träningsutrustning till ditt privata hemgym där du kan träna både kondition och styrka.

Boxningssäck för träning hemma och i fitnesscentret

Det är långt ifrån bara kampsportsutövare som använder de välkända säckarna med upphängning. Det är ett träningsredskap som alla kan få nöjet och effekten av träning med. Därför kan du med fördel välja denna enkla produkt om du letar efter en träningsform som ger dig mycket svett på pannan och att du kan träna med hemma.

Om du äger ett gym, kan du vara säker på att säckarna kommer att användas i stor utsträckning av medlemmarna. Boxningssäckar kan köpas för olika träningsbehov, och det är ett populärt verktyg bland både unga och vuxna.

Denna kampsportprodukt finns i flera olika modeller och utgåvor:

 • Speed Bag
 • Boxing Bag (traditionell modell)
 • Junior modeller (klassisk modell men i en mindre version)
 • Heavy Bag (främst för MMA)

Det är ditt tränings syfte som bestämmer vilken modell som är bäst för dig. Den lilla, runda Speed Bag är främst för träning av händernas koordination. Denna använder de flesta som ett tillägg till den traditionella modellen som är långsträckt och rund.

Hur hänger jag upp min boxningssäck?

Upphängningen är av stor betydelse om det är för privat bruk eller för professionell användning i ett gym.

När du köper boxningssäck för privat bruk, bör du först och främst undersöka om ditt tak är tillräckligt robust och stark för att hantera inverkan av slag och spark.

Om du vill isolera ljudet från träning, kan du med fördel välja att hänga upp säcken med en speciellt utformad fjäder som är avsedd för ändamålet. Denna kan absorbera stötar från slag och sparkar. Men den kan också användas om ditt tak är högt och du behöver sänka säcken.

Det finns många olika slags fjädrar för boxningssäckar på marknaden. Du ska välja modell och typ efter vikten av din säck och hur många kilo fjädern är avsedd för.

Den faktiska upphängningen är tillgänglig i många versioner, vilket kan matcha hur mycket belastning som behövs. För de professionella behoven hos fitnesscentret är ett väggfäste den bästa lösningen. Denna typ av upphängning passar alla boxningssäckar och kan tåla både spark och stötar från alla träningsutövare.

För privat bruk kan ett mindre fäste till taket vara tillräckligt. De flesta modellerna på marknaden är utformade med kullager som skapar maximal friktion för säckarna under träning.

Alla typer av fästen kan köpas separat, så du har möjlighet att matcha upphängningen för dina träningsbehov.

Köp av boxningssäck som passar till dig och dina behov

När du ska välja en boxningssäck, bör du välja enligt ditt nuvarande träningsnivå såväl som i förhållande till dina ambitioner. Det är en fördel att välja en kvalitetsmodell från början om du redan är övad i styrke- eller boxningsträning. Här kan du vara säker på att få en hållbar kvalitetsprodukt som kan tåla många timmar med intensiv träning.

I detta avseende är ett kvalitetsmärke som Reebok ett bra val. Dessutom kan Everlast vara ett bra val för dig som behöver tung vikt på din säck. Ju mer tränad du är och ju större styrka du har, desto tyngre sandsäcken behöver du för att kunna utmanas i ditt träningspass.

Är du nybörjare, och om du vill börja träna med en säck, kan du hitta billigare modeller på marknaden. Här kan du välja produkter från Hammer, som finns i många olika viktklasser.

När du vill ha en juniormodell kommer du att uppleva att den är mindre hård än de vuxna modellerna.

Kedje-upphäng kommer typiskt att medfölja vid inköp av boxningssäcken.

Vad betyder vikt och storlek på min Boxing Bag?

Vikt och storlek är relaterade när du undersöker vårt breda urval av boxningssäckar både för privat och professionell träning.

Tumregeln är att ju tyngre vikt, desto längre och större blir boxningssäcken.

Som med all annan styrketräning måste du välja den produkt som passar in med din nuvarande styrka.

De mest använda viktklassen och storlekarna på Boxing Bags är:

 • 15-45 kg
 • 100-180 cm (längd)

De flesta modellerna har en diameter på ca 35 cm.

Om du främst tränar kickboxing, rekommenderas det att du köper en längre modell för detta specifika tränings syfte.

Det är viktigt att du köper den säck som passar dig. En 30 kg säck anses vara en "lätt" utgåva. Detta är en bra och rekommenderad nybörjarmodell.

Om du är tränad och väger 80 kg + och även har erfarenhet av boxningsteknik rekommenderas det att välja en version på minst 40 kg.

Längden är också viktig för ditt val av boxningssäck. Om du både vill slå och sparka den, bör du välja en version av minst 120 cm beroende på din höjd.

Boxningssäck med handtag till allsidig träning

Träning med säckar kan ha många olika syften. Förutom de väggmonterade modellerna hittar du mindre och extra flexibla modeller avsedda till lyft.

Här finns säckar från 2 kg och upp till både 15k g och 30 kg. Med dem kan du träna hela kroppen.

Designen är utformad som en lång säck, som ofta är gjord av solid plast och har 2 handtag i varje ände.

Dessa kan användas för följande träningsändamål:

 • Muskeluppbyggning
 • Viktminskning
 • Styrke- och konditionsträning
 • Koordinations- och uthållighetstræning

Det finns många fördelar med att träna med dessa verktyg. Det är möjligt att träna med dem var som helst. Det är en platsbesparande träningsutrustning som under träning kan aktivera alla muskelgrupper i kroppen.

Varför börja träna med boxningssäckar med handtag?

Alla kan träna med dessa säckar som finns tillgängliga i alla viktklasser. Om du är nybörjare inom styrketräning, kan det vara en bra idé att välja boxningssäckar med handtag. Dessutom kommer det att vara en självklar träningsutrustning för dig som vill ha maximal säkerhet i samband med din styrketräning.

Med dessa säckar får du en betydligt mindre risk för skada jämfört med klassiska vikter av järn. På grund av det flexibla innehållet av sand och den skonsamma polstringen kan inte mycket gå fel..

Påsarna är lätta att träna med och du kan använda dem för många olika övningar.

Du kan välja att integrera sandsäckarna med handtag i ditt befintliga träningsprogram för att skapa variation i dina övningar.

Dessutom kan redskapet vara idealisk träningsutrustning för dem som vill skapa muskeltillväxt eller viktminskning och som vill göra det med största möjliga frihet.

Påsarna ger gott om möjlighet att träna både inifrån och ut, och du är inte fast i kroppen i träningsmaskiner som begränsar din rörelsefrihet.

Du hittar dessa funktionella säckar med handtag i många olika prisklasser. Det gör det möjligt för alla att hitta den bästa produkten för ditt träningspass.

Generellt sett är det billig utrustning att du kan få massor av träningsglädje under lång tid framöver.

Små boxningssäckar till reaktions- och koordinationsträning

De mycket små säckarna på marknaden heter "Speed ​​Bags". Med dem kan du träna koordinering. Detta redskap fungerar annorlunda än den klassiska, stora säcken.

Om du är tränad i kampsport, kommer denna version vara oumbärlig för dig. Det kan ge dig massor av reaktionsträning, som kan hjälpa dig med sparring med din partner eller för träning med de klassiska versionerna av säckar med sand i.

Tekniskt sett fungerar en Speed ​​Bag som en boxningsboll som är monterad på en takplatta.

Denna modell är billigare än den större, traditionella Boxing Bag. Detta är relaterat till storleken. Det finns flera kvalitetsmärken att välja mellan, när du ska välja en Speed ​​Bag som passar dina träningsändamål.

Du hittar separata hängare som passar din Speed ​​Bag. Det betyder att du alltid kan vara säker på att montera redskapet korrekt och optimalt.

På grund av den extra intensiva reaktionsträningen kommer en Speed ​​Bag att bli föremål för större slitage än en Boxing Bag. Därför kan det vara till nytta att komplettera ditt köp av Speed ​​Bag med en innerpåse, så du har alltid möjlighet att byta ut en sliten innerpåse och på så vis underhålla din träningsutrustning. 

Hur man upprätthåller kvaliteten och materialet i din sandsäck

Det finns 2 huvudmaterial som boxningssäckar kan tillverkas av:

 • Läder
 • Imitationsläder

När du väljer en kvalitetsmodell av äkta läder får du en extra slitstark och hållbar produkt som kan tränas med under lång tid. Det är dock viktigt att du sköter din boxningssäck.

Det är alltid en bra idé att torka av säcken då och då. 

I många fall upphängs säcken på en fast plats, och här är det viktigt att skydda den mot direkt solljus. Placera den på en plats där den inte utsätts för solljus. Ljuset från solen bidrar på lång sikt till att torka ut läderet och göra det "trött". Det finns ingen anledning att förringa den goda kvaliteten du får med en 100% äkta läderprodukt.

Om du tränar hemma och demonterar din Boxing Bag eller Speed Bag efter träning, var noga med att förvara den i sin naturliga form. Det vill säga, att den bör stå på golvet med botten mot ett torrt underlag. Härigenom upprätthåller du den bästa möjliga formen på väskan.

Sandsäck till träning

En sandsäck var tidigare något du bara såg i boxningsklubbarna, men nu har sandsäckar börjat komma upp i många hem för hemträning. Boxningsträning är inte längre bara för personer som går till boxning. Det har blivit mycket vanligare att använda sandsäckar för att träna nästan alla muskelgrupper.

Sandsäcken kan också användas som extrabelastning för din träning i form av filler bags, vilket är en solid påse som du kan fylla med sand eller annat fyllnadsmaterial. Du kan använda din filler bag som ett komplement till din crossfit träning eller annan styrketräning.

Om du letar efter en billig men bra sandsäck, rekommenderar vi Hammer Fit Boxningssäck och om du letar efter en mycket professionell slagpåse, är Reebok Combat Boxningssäck 40 kg perfekt.

Skillnaden mellan de dyra och billiga sandsäckarna kan ofta vara det yttre materialet, vikten och om upphängningen ingår. Yttermaterial är ofta imitationsläder eller nylon i billiga sandsäckar och äkta läder i de dyra sandsäckarna.

Den tyngsta sandsäcken vi har här på Apuls24.se är Reebok Combat Heavy Bag på 65 kg. Reebok är ett gammalt och allmänt erkänt varumärke som tillverkar högkvalitativ boxningsutrustning.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Typ
  Visa mer ()
 • Vikt
  Visa mer ()
 • Längd
 • Diameter
 • Justerbar vikt
 • Yta
 • Montering
 • Stoppning
 • Möjlighet för påfyllning
 • Kedjor ingår
 • Vägg / tak fäste ingår
 • Tillbehör