Pull Up Bar

En Pull Up Bar är ett träningsredskap som ger bra resultat med biceps och ryggmuskler. Eftersom pull-ups/chins/räckhäv är en av de mest effektiva övningarna du kan göra är det relativt enkelt att skapa bra resultat under en kortare tid när du tränar med en dörrtrapets.
På Apuls24.se har vi definitivt en pull up bar som passar dina behov. Oavsett vilken typ av stång du vill ha, om den ska vara väggmonterad eller den ska sitta i dörrkarmen, hittar du det fulla urvalet hos oss.
Stort urval av hävräcke för väggmontering - dörrtrapets för dörrkarm - Pull-up Bar för takmontering -  som stativ - Apuls24.se har allt.. Läs mer


Pull up bar / Chin up bar / Dip bar

...dörrtrapets / dragstång / hävräcke.... Kärt barn har många namn - och funktioner: Vi omtalar det oftast som en Pull Up Bar, men det finns många namn på den här träningsutrustningen. Om vi tittar på funktionerna och användarmöjligheterna för en sådan produkt är det ett av de bästa träningsredskapen du kan köpa. Du har möjlighet att stärka din rygg och biceps, vilket föredras av många.

Denna produktkategori innehåller flera produkttyper, som man ofta hänvisar till namnet pull up bar med liknande produkter som en dip bar och power tower. Dessutom finns det också många olika typer av dragstänger. Det finns stänger för installation i dörrkarmar. Det finns dragstänger för väggmontering. Dessutom finns ett hav av undertyper, som alla har den gemensamma ändamålet - att göra oss mega starka.

Pull up stång till dörrkarmen

Om du är ny på att träna Pull-ups ser vi att många börjar med en pull up bar för dörrkarmen, också kallad dörrtrapets. Det här är en produkt som du kan ta fram när du behöver den och packa bort den igen när du är klar. Detta är en fördel för dem som inte har ett särskilt träningsrum eller inte har så mycket utrymme. ...Och utan skruvar. 

En Pull Up Bar för dörrkarmen är tillgänglig i många typer. De finns som de små stavarna du spänner på tvärs över dörrkarmen. Det här är en enkel lösning som du snabbt kan montera ned igen. Du bör dock vara medveten om att en Pull up bar av denna typ kan vara tuff mot din dörrkarm.

Därför finns också modelltypen ett nummer större som du kan spänna runt om dörrkarmen och på detta sätt griper fatt på båda sidor om dörren. Detta ger en stabilare hävstång för dörrramen och därigenom också en bättre träning. Också en riktigt bra lösning, för dig som har lite sparsamt med utrymmet, eftersom även denna stång enkelt kan monteras bort igen.

Pull up bar till väggen

Önskar du en stabil lösning som kan tåla mycket stress rekommenderar vi starkt en upphängd upphängningsfält. Här får du mest stabilitet för dina chin ups. Det tar bara dig att hitta ett permanent utrymme för din väggmonterade drager. Detta kräver en stark montering och du får därför märken när du tar bort den. Men om du har ett särskilt utrymme för din bortdragningsbar, kommer du att få det mesta ut av den här typen av träning.

Det finns också många olika typer av pull up barer här. Det finns stora och små modeller och många olika typer inom varje storlek. Vissa pull up barer passar för användning i fitnesscenter och andra är mer lämpade för träning i hemmet. Vi rekommenderar att du tittar på dina behov och köper uppdragsfältet från detta. Vi vill alltid ge dig råd på rätt sätt.

Pull up bar utomhus

Det finns också Pull up barer för de friska typerna som vill träna ute. Dessa pull up stänger är mer hållbara och tål både vind och väder. Du kan också enkelt montera en utomhus pull up bar innanför om du vill flytta den. Men det funkar tyvärr inte omvänt. Man bör inte installera en inomhus pull up bar utomhus. Detta kommer snabbt att förstöra din nya träningsutrustning.

Träning med kroppsvikt på en pull up bar

Det finns få personer som bara kan ta en pull up den allra första gången de försöker. Vi kämpar mot gravitationen och därmed vår egen kroppsvikt. Men med lite hjälp kan du snabbt komma igång med de första övningarna och efter en kort tid kommer du att upptäcka att du kan ta övningarna själv. Om du har en tränings kamrat, kan du enkelt få honom / henne att hålla under dina fötter under övningen. Det är också möjligt att komplettera din träning med ett pull up gummiband som gör att du kan ta pull ups, oavsett din styrka och vikt. Vi har ett stort urval av gummiband som kan vara av intresse för dig.

Vad är en pull-up bar / chin up bar?

Ett enkelt träningsredskap som kan ha en enorm effekt. Du har möjlighet att träna med din egen kroppsvikt och det är sålunda en billig och enkel produkt som du kan få mycket stor effekt utav. Har du varit på ett gym, har du säkert sett denna träningsutrustning vid väggen. Med en pull up bar kan du träna både biceps och rygg.

Vem kan använda en pull-up bar?

Alla kan träna med en pull up bar. Det kräver bara lite kampgeist för de nya. Men de som har försökt denna träning kan berätta om hur coolt det är att kunna lyfta sig själv i armarna. Om du inte kan lyfta dig själv i dina armar än, är det klart något du ska träna emot. Det ger självförtroende och riktigt bra resultat. Om du inte kan göra det själv har vi träningsutrustning som kan hjälpa dig att komma igång:

Power bands – gummiband till pull up – Pull up assistans

Denna typ av tränings gummiband är perfekt för dem som ska igång med pull up träningen. Det finns ett gummiband för dig, oavsett hur mycket eller lite hjälp du behöver. Vi rekommenderar att du köper lite olika storlekar av band för pull ups, eftersom du bättre kan följa din utveckling. Börja ev med att sätta ihop två gummiband, för att få lite extra pull up support. härefter kan du ta bort det ena bandet och sedan byta till en mindre variant. Du kommer att upptäcka att du snabbt uppnår resultat på detta sätt och du kommer bli förvånad över hur fort du får styrka i dina armar och rygg.

Pull up stativ - Power tower

Har du mycket utrymme eller ett fitnesscenter? Då kan det vara intressant med ett power tower som också kallas pull up stativ. Detta är en pull up bar med fötter som kan stå utan någon form av montering. Du får en mycket stabil produkt, som håller för hårt slitage. Ett power tower är för dem som vill ha den stora lösningen och har plats för det.

Pull up stång till tak

Du kan alltid montera en vägghängt pull up stång i taket, men vi rekommenderar att du letar efter de typer som är lämpliga för detta ändamål. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är osäker på om en pull up bar kan monteras i taket. Några modeller är säkert inte lämpliga för detta och då finns det några modeller som passar både väggmontering och takmontering.

Pull up bar guide

Det finns riktigt många tips till pull up träning online och vi kan rekommendera att du spenderar lite tid på Youtube. Här hittar du ett hav av inspiration till din träning. Om du vill ha extra vägledning, är du alltid välkommen att kontakta oss. Annars kan du följa träningsguiden som följer med flera av våra pull-up barer.

Perfekt biceps- och ryggträning

Önskar du goda resultat med ditt träningspass: snygga armar och en stark rygg, så är det en pull up stång som gäller. Du har möjlighet att uppnå en mycket effektiv träning som ger dig snabba och bra resultat. Du har möjlighet att träna hela din rygg beroende på om du håller brett eller smalt på din pull up stång. Dessutom har du möjlighet att också hålla på olika sätt. Du kan vända handryggen ifrån dig för att träna fler biceps eller handryggen imot dig för att träna underarmar.

Till exempel tränar du alltid med handryggen imot dig i militären, eftersom denna övning är samma som du använder när du måste dra upp från ett hål eller liknande. Pull up bar träning är och kommer att bli erkänd och oumbärlig för dem som vill ha resultat.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Monterings
  Visa mer ()
 • Dip övning möjlig
 • Brett grepp
 • Smalt grepp
 • Material på handtag
 • Maxi användarvikt