Handledsvikter och Ankelvikter

Övningar med dessa små vikter är bra för dem som vill ha en lätt form av styrketräning. Styrketräning med fotledsvikten har många fördelar, eftersom det är snabbt och effektivt. Du kan enkelt få träningen att passa in i vardagliga uppgifter, eftersom ankelvikten och handledsvikten sitter på din kropp.

Apuls24 strävar efter att ha Sveriges bästa urval av ankel- och handledsvikter. Vi har till exempel ankelvikter på hela 3 kg, som också är justerbar, så att du kan träna med stigande belastning. Ankelvikten är mycket populär bland personliga tränare, eftersom en annars lätt uppgift som att dammsuga, blir plötsligt en uppgift som ger motion... Läs mer


Handledsvikt & Ankelvikt

Det finns många fördelar med att träna med extra vikter, såsom ankel- och handledsvikter. Genom att belastningen stiger under träningen får du också en ökad effekt. Dina muskler och ligament kommer att ha en högre träningseffektivitet och därigenom uppnår du ett bättre resultat.

Det är viktigt att du utför övningarna kontrollerat med en extra vikt, eftersom du lätt kan skadas om du inte gör det rätt. Börja alltid med lättare vikter som du gradvist ökar.

Handledsvikt och ankelvikt till löpning

Spring med extra belastning och uppnå anmärkningsvärda resultat med din löpning. Genom att öka tyngden med ett set vikter till handled och anklar, kommer din kropp att prestera mer på samma löpsträcka. Dessa används mycket i idrottsvärlden, där speciellt ankelvikter är ett mycket erkänt träningsredskap.

Många tränar med handleds-och ankelvikter vid löpning, men det är också gynsamt att bära dem under dagliga sysslor, som städning och matlagning. Om du bär ett set vikter under dammsugning kommer du att upptäcka en helt ny värld av träning. Dagliga sysslor blir pötsligt sundare och roligare.

Ankelvikt erbjudande

Vi strävar efter att ha de bästa priserna för fotledsvikter och det bästa urvalet. Vi har ankelvikter och handledsvikter i alla kvaliteter beroende på om du letar efter det bästa av det bästa eller om du har ett stramt budget. 

Val av handledsvikter

Det finns många typer och former av hand- och fotledsvikter och det kan vara lite av en djungel att hitta runt i. Om du behöver vägledning i vikter du ska välja, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Ett tips vi vill ge med hänsyn till val av handledsvikter, är en av de smartare funktionerna i en handledsvikt. Och det är hålet för tummen som säkrar positionen av handledsvikten på handleden. Jämförelsesvis med handledsvikter utan ett tumhål, så vill du uppleva att vikten irriterande vill glida runt på armen.

ankelvægte og håndledsvægte

Håndledsvikter / Ankelvikter till styrketräning

En uppsättning vikter för handleden eller ankeln kan bli en vanlig del av din träningsutrustning. Du kommer upptäcka att med lite extra tyngd når du nya nivåer i din träning. Plötsligt kan du inte ta rörelserna lika snabbt och du måste använda krafter på allt du gör.

Det är viktigt att starta behärskat och börja med en låg vikt, eftersom du enkelt kan överanstränga muskler och leder. Men öka gradvist tyngden allteftersom du blir starkare och mera van vid vikterna.

Stärka kroppen med fotledsvikt

Handleds- och ankelvikter  –  Perfekt för dem som söker nya utmaningar i träningen. Många använder sina vikter som ett enkelt sätt att öka svårigheten något. Med en uppsättning justerbara viktar har du plötsligt möjlighet att öka belastningen lite åt gången.

Med hjälp av handledsvikt och fotledsvikt som en del av styrketräningen ökar normalvikten, och därigenom kommer kroppen att uppnå märkbara resultat under träningen.

Handledsvikter eller ankelvikter under rengöringen

Du kan plötsligt uppnå mycket svett på pannan genom att svänga dammsugaren genom huset. Med ankelvikter för rengöring får de dagliga uppgifterna plötsligt en helt ny mening. Dammsugning kan vara tråkigt i sig, så det är ett riktigt bra tips som man kan göra något åt. Rengöring med fotledsvikter kan varmt rekommenderas härifrån.

Hemmaträning med ankelvikter

Det kan vara riktigt bra med ett set fotledsvikter till din träning. Då får du chansen att nå en extra nivå för dina träningsövningar.

Vi rekommenderar att du börjar med et set vikter på 0,5 kg, eftersom det är viktigt att du får en bra start. Efterhand kan du öka till vikter på 1 kg. Här efter blir det ganska tufft och vi rekommenderar att du väntar lite med att öka vikten för mycket härifrån. Men om du har styrkan för det kan du snabbt träna med vikter på 3 kg.

Ett klokt val kan att vara ett set justerbara vikter. Härmed kan du gradvis öka när du har tränat upp styrkan för det. Det är viktigt att lyssna på kroppen och om du har för mycket vikt för att orka göra tillräckligt många repetitioner, bör du gå ner en nivå igen. Träning med 3 kgs-ankelvikter kan vara mycket tufft för kroppen och bör ske med försiktighet.

Dessutom bör det nämnas att du kan uppnå mycket stora resultat med ankelvikter på 3 kg. Så det är definitivt ett mål att gå efter.

Träning med ankelvikter / handledsvikter

Handleds-/ och ankelvikter finns i många viktklasser och vi strävar efter att förhandla dem alla. Handledsvikt 0,5 kg är perfekt för dem som behöver komma igång. 0,5 kg ankelvikter är idealiska för t.ex. rehabilitering eller liknande. Det finns 1 kg handledsvikter, dessa kan också vara lämpliga för rehabilitering. Det kräver dock att du har en grundläggande styrka.

Ankelvikter på 1 kg är lämpliga för löpning och annan liknande aktivitet. Handledsvikten 1,5 kg börjar väga något och är bra för dem som önskar att få styrka.

Här ifrån och uppåt kommer du att få mycket stor effekt, men det kräver att du har provat handleds-/ och fotledsvikter innan. Handledsvikt 2kg är också en populär modell som passar dig med bra grundstyrka.

Ankelvikten 3 kg är också tillgängliga i flera typer men vi ser oftast de justerbara ankelvikterna där du succesivt kan öka belastningen.

Om du vill ha ytterligare belastning under din träning, kan du alltid expandera denna med en viktväst.

Handleds-/ och ankelvikter Varumärken

Kettler är ett mycket välkänd brand och säljs i stor stil över hela världen med handleds-/ och ankelvikter i hög kvalitet. På liknande sätt är Reeboks handledsvikter också mycket välkända och deras ankelvikter används ofta. Ett varumärke som cPro9 är starkt på väg, med en kvalitet som liknar de kända varumärkena, men till ett riktigt skarpt pris.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Typ
  Visa mer ()
 • Vikt
  Visa mer ()
 • Justerbar
 • Stängning
 • Antal delar i paketet
 • Tillbehör