Handtränare

Önskar du ett fastare handtryck och kraftigare underarmar ska du träna med en Handtränare / Gripper (grepptränare)

Greppträning med en handtränare som dessa kommer att vara mycket givande för dig, oavsett ditt behov.
I rehabilitering rekommenderar många sjukgymnaster att du använder en handgrip, eftersom du stimulerar samtliga muskler i fingrar, hand, handleden och underarm. Vi rekommenderar att du tränar varsamt med din handgripper om det är i samband med rehabilitering... Läs mer


Greppträning med Handtränare är Handstärkande

 

Handgripper i bra kvalitet

En handgripper stärker allt från dina fingermuskler till dina underarmar, och är tillgängliga med och utan räknare. Grippern är också tillgänglig med justerbart motstånd för att öka svårighetsgrade. De finns i olika färger och mönster, med och utan skumbelagda ytor som gör det bekvämt och ergonomiskt.

En handtränare är ett träningsredskap som du kan använda varje dag och bära med dig överallt. På de justerbara versionerna kan du öka styrkan helt från 10 kg upp till 40 kg. Hårdare än detta kommer aldrig att vara nödvändigt eftersom det kan vara skadligt för fingrarna.

Justerbar handtränare

Vi har ett stort urval av justerbara grepptränare, vilket är ett utmärkt val för dem som vill gå igenom en ökning av din träning. Med en justerbar gripper kan du öka motståndet gradvist så att det passar din nivå. Detta har många fördelar eftersom du kan träna 100% enligt din förmåga och styrka.

Många gör misstag i träning med för stor eller för liten belastning. Detta kan du känna dig fram till. Det får nämligen inte kännas obekvämt när du handtränar. Men det måste också finnas ett visst motstånd. Du kan snabbt hitta rätt motstånd genom att prova det några gånger.

Boll för handträning

Det finns många olika produkter inom grepp- och handträning. Detta inkluderar en handträningsboll som kan vara ett bra alternativ till den vanliga greppträningen. Rörelserna liknar varandra och erbjuder många av samma fördelar. Bollar till greppträning kan vara mer skonsamma för dina händer.

En hand boll kan vara mycket givande för dem som inte önskar för stor belastningen. Det finns mindre motstånd i en hand boll och därför är de bättre lämpade för dig som inte har de starkaste händerna. Om du vill ha en högre nivå, kolla på de vanliga handtränar-redskapen.

Fingertränare

Handträningsredskap har många namn och uttryck. Fingertränare är en av dem och det är också en förklarande term. Du tränar nemligen dina fingrar väldigt mycket med dessa redskap och en fingertränare är därför ett lika sant ord. Ordet grepp- eller handtränare täcker bara redskapet bättre, eftersom du förutom fingrarna även tränar musklerna i handflatan och på handryggen.

Så om du letar efter en fingertränare, grepptränare eller en handtränare har du kommit till rätt ställe. Vi har ett stort urval av alla typer av handtränare och vi strävar efter att få några riktigt bra erbjudanden på dem också. Om du vill ha vägledning om val av en handtränare är du alltid välkommen att kontakta oss - så hjälper vi dig att hitta rätt.

Handtränare med fjäder

Den mest kända modellen av handtränare är den med en metallfjäder. Fjädern låter dig justera belastningen för en varierad träning. Med en justerbar handtränare (handgrip/gripper) kan flera använda den på tur. Detta kan vara en fördel, till exempel om ni är flera i familjen som vill träna greppet. Du sparar då pengar eftersom du bara behöver en handtränare och ni kan hjälpa varandra med att göra övningarna rätt.

Grepptränings guide/vägledning

När du först ser en handtränare, verkar det som om man bara kan komma igång. Det är det egentligen också, det finns bara några saker du bör vara medveten om när du tränar med en handtränare.

Alla övningar måste ske i långsam och fokuserat tempo utan plötsliga rörelser. Stäng handgrippen snabbt och öppna långsamt igen. Det är viktigt att arbeta emot motsåndet och kontrollera rörelsen eftersom en plötslig rörelse kan skada fingrarna.

Dessutom ska du vara uppmärksam på att det inte får gör ont i handflatorna. Gripperen kan trycka på handflatan, vilket kan orsaka ömhet. Om detta är fallet rekommenderar vi att du bär en handske eller överväga en handtränare med skumhandtag. Det är väldigt viktigt att det inte finns något som gör ont när du tränar.

Greppträning stimulerar hjärnan

Genom träning med en handtränare får du inte bara ökad styrka i dina händer och underarmar. Nej, du stimulerar också hjärnan av handens små rörelser. Det finns många små nerver i händerna och dessa nerver kommer att stimuleras under användningen av en handtränare.

Handträning vid rehabilitering

Om du varit utsatt för en skada är en handtränare i många fall ett fantastiskt träningsredskap. Du har möjlighet att få en skonsam rehabilitering med en handtränare och uppnå snabba resultat om du tränar motiverat. Du har möjlighet att öva underarmar, handled, händer och fingrar med en gripper.

Fingertränare med räknare

I vårt stora sortiment av fingertränare, har vi också grippers med räknare. En handtränare med räknare har fördelen att du kan hålla reda på hur många repetitioner du har tagit. Det kan vara ett riktigt bra redskap om du tränar händerna medan du gör andra saker. Du kan till exempel njuta underhållningen från en film utan att samtidigt hålla reda på en massa repetitioner och tal.

Handgripper med skum

Om du vill ha en skonsam modell bör du överväga en handtränare med skumhandtag. Detta ger dig det bästa skyddet för dina handflator och fingrar. Det är också möjligt att använda en handduk eller ett par handskar om du önskar en av de andra modellerna. En gripper med skumhandtag har bara fördelen att du inte ska hålla reda på flera föremål samtidigt och kan fokusera på dina övningar.