Hantelstativ

Ett hantelstativ är ett riktigt bra förvaringsverktyg för dem som redan har eller som vill investera i bra och effektiv träning hemma. Det kan antingen bero på att du föredrar att träna hemma istället för att gå ner i gymmet eller om du behöver kunna växla mellan de två. Om du vill investera i din träning hemma är hantlar en bra utgångspunkt eftersom de är mycket mångsidiga som träningsredskap och kan därför användas för att träna hela kroppen effektivt.

 Läs mer


Satsa på träning hemma med ett hantelstativ

När du väljer att investera i några bra hantlar för ditt träningspass är ett hantelstativ ett bra redskap för att hålla ordning på din utrustning så att de inte ligger och flyter och bli mer börda än motivation. Ett bra hantelstativ kan också göra din träning enklare och mer hanterbar att komma igenom eftersom du med ett stativ kan ordna dina hantlar för att passa din träningsrutin.

Det finns många olika typer av hantlar och stativ som speglar olika träningsnivåer och behov. Det är viktigt att du hittar den utrustning som passar dig bäst. Det kan tyckas lite förvirrande att få ett överblick i det stora urvalet. Läs denna guide så du bättre kan välja mellan olika typer och alternativ med hantlar och stativ, så du kan investera i en effektiv träning med hantlar hemma.

Stativ till hantlar - effektiv träning i hemmet

Många tränar hemma då hemträning har många fördelar om du tränar på hög eller låg nivå, eller om du bara tränar hemma eller alternerar träning mellan gym och träning i privaten. Några av de stora fördelarna med träning kan kokas ner till följande punkter:

  • Det sparar dig en resa till gymmet
  • Du kan träna ostörd och i din egen takt
  • Du kan träna med redskap som du själv har valt
  • Du kan behålla din träningsmotivation

Det kan finnas många anledningar till varför du vill träna hemma. Det kan vara att du helt enkelt inte gillar att träna i gymmet. Det kan också vara att du bara vill undvika de proppfulla gymmen där det kan vara svårt att följa ditt träningsprogram utan att behöva köa till olika maskiner och redskap. Det faktum att du har egen träningsutrustning betyder att du inte behöver kompromissa med ditt träningsprogram bara för att det är upptaget i gymmet.

Att ha bra träningsutrustning hemma kan också hålla din motivation. Ibland är det för lätt att slippa ta turen i gymmet om du inte bara har träningsmotiven. Med en stor träningsutrustning som ordnas tydligt och inbjudande hemma, påminns man om sin motivation och det kan hjälpa till att hålla det levande på de dagar då träningsgnisten saknas.

När du väljer att investera i träning hemma är det viktigt att du hittar rätt redskap. Det viktigaste är att redskapen passar till dig. Här är några viktiga saker att tänka på; Vad är din träningsnivå? Vad är ditt tränings syfte? Vilken typ av träning vill du göra hemma? Hur mycket utrymme har du för din träningsutrustning? Var ska din utrustning placeras?

Man kan skrämmas av tanken på att ha träningsutrustning hemma eftersom de är räda för att utrustningen kommer att ligga och skräpa och blir mer irriterande än glädjande. För att undvika detta är det också en bra idé att investera i redskap och system som ett hantelstativ som kan hålla reda på din utrustning och göra den inbjudande och presentabel i hemmet.

Hantlar med stativ är perfekt till träning hemma

En av de största fördelarna med hantlarna när det gäller hemträning är att de kan fås med ett stativ. Med ett hantelstativ behöver du inte skrämas av tanken på att ha många hantlar liggande och flytande hemma.

Hantlar är tillgängliga på alla träningsnivåer, och du kan köpa hantlar med ett stativ eller köpa ett stativ för hantlarna du redan har. Med andra ord är hantlar ett mångsidigt och hem-vänligt träningsredskap, och du behöver inte kompromissa med hur effektivt träningen är eller graden av ordning i ditt hem med att träna med hantlar hemma.

Välj ett stativ med hantlar efter ditt personliga träningsnivå och behov

Hantelstativ finns i många modeller och kan därför köpas enligt dina personliga behov. Därför, innan du börjar köpa ett stativ, är det en bra idé att noga överväga dina behov:

  • Vad är ditt primära tränings syfte?
  • Vilken styrka är du på?
  • Har du mycket eller lite utrymme hemma för din träningsutrustning?

Om du till exempel har kardioträning som ditt primära tränings syfte och hantelträning som ett sekundärt mål kan det vara en bra idé att välja en mindre modell. Detta gäller även om du till exempel bor smått eller inte har en hög styrka och behöver därför mindre och färre hantlar. Här kan det till exempel vara en bra idé att leta efter en vertikal modell som staplar hantlarna uppåt. Denna typ av hantelstativ är extra platsbesparande och kan med fördel placeras i ett hörn av hemmet.

Om å andra sidan du har styrka och uthållighet som ditt primära tränings syfte och du redan är erfaren, är det bättre att hitta ett robust stativ som kan hantera några tyngre hantlar. Med dina träningsbehov kan du också ha mer incitament att ha en större hantelställ och därmed göra träningen en integrerad del av ditt hem

Behåll motivationen genom att göra din träningsutrustning inbjudande och presentabelt

Ett hantelstativ är perfekt för dem som vill göra träningen extra läcker. Ett stativ gör det lättare att hantera dina vikter när du tränar. Samtidigt hålls dina hantlar ihop i ett presentabelt system som gör träningen inbjudande och motiverande, istället för att din utrustning flyter runt och blir en irriterande börda.

Ett bra tips är att sortera dina hantlar i förhållande till kilostorleken på ditt stativ. Detta gör det ännu enklare att hålla ordning på dina hantlar och gör det ännu lättare att snabbt få den vikt du behöver för en viss övning.

Köp hantelstativ på erbjudande

På Apuls24.se har vi ett brett sortiment av hantelstativ som är idealiska för privat bruk. Vi strävar efter att ge våra kunder möjlighet att köpa den bästa träningsutrustning till ett billigt pris, och därför har vi alltid bra erbjudanden på både hantlar och stativ för hantlar.

Det finns gott om möjligheter för dem som har hantelträning som sekundärt mål och tränar med lättare vikter, och något för dem som har hantelträning som det primära träningsmålet och de tyngre vikterna.

Vi har tagit hänsyn till att alla har olika platsalternativ i förhållande till deras träningsredskap. Därför hittar du något för dem som har dedikerat ett helt rum i hemmet eller gymmet för träning och därför vill dekorera med ett stort och robust hantelstativ och något för dem som bor smått och behöver därför ett stativ som är så platsbesparande som möjligt.

Om du redan har hantlar hemma, men saknar en praktisk förvaring, kan du dra nytta av ett universellt stativ som kan användas för de flesta hantlar. Det är väldigt viktigt att du köper ett stativ som passar din hantels vikt, eftersom det kan vara ganska stor skillnad mellan ett stativ för hantlar på 5-10 kg och 20 kg +.

En riktigt bra lösning för dem som vill investera i sin hemträning från början och helt ny utrustning, är att hitta en bra uppsättning hantlar med tillhörande stativ. Oavsett om du vill investera i den mycket tunga utrustningen eller om du vill börja med något som är lite mindre, kan du hitta både hantlar med stativ samt hantlar i god kvalitet på Apuls24.se.