365 dagars retur policy 365 dagars retur policy
Fri retur Fri retur
Leverans från endast 39,- Leverans från endast 39,-
Prisgaranti Prisgaranti
Trustpilot Trustpilot

Hantlar

Här hittar du vårt stora utbud av hantlar - Vi har allt.

Oavsett om du letar efter ställbara, set, hex, runda, neopren, skum, stativ eller något helt annat, så har vi det.

Läs mer
Sortera efter:

Optimera dina träningsmöjligheter med hantlar

Hantlar är ett av de främsta redskapen när det gäller styrketräning. Du hittar träningsredskapen i många olika storlekar, kvalitet, material och designs till olika priser.

Vikter är ett perfekt redskap för individuell träning, där du kan justera progressionen själv.

Det är viktigt att du i förvägen känner till de olika alternativen du kan välja mellan, så du är kapabel att kunna välja det redskap som passar dig bäst.

Det är individuellt från person till person vilken version av vikt som önskas. Detta beror delvis på dina träningsförhållanden och vilka träningsövningar som tilltalar dig.

Hantlar ger dig en mångsidig träning och det finns flera fördelar att träna med dem hemma eller i fitnesscentret:

 • Brett urval, från 5 till 60 kg
 • Olika varianter som passar individuella träningsbehov
 • Massor av effektiva övningar du kan göra vart du vill
 • Olika material, kvaliteter och prisklasser

Om vill stärka dina muskler i armarna och axlarna, eller om du vill ha vikterna som ett komplement till ditt existerande träningsprogram, kan du säkert hitta en produkt som passar dig.

På Apuls24.se erbjuder vi gladeligen våra kunder det bredaste utbudet av kvalitetsutrustning till din personliga träning. Och vi strävar efter att ge de bästa möjliga informationerna så att du får största möjliga nytta av din styrketräning.

Hantelset för både nybörjare och övade

När du väljer att köpa hantlar i uppsättningar får du en funktionell och praktisk lösning för din styrketräning. Här kan du välja kvalitetsprodukter i olika material, där vikten börjar från 1,5 kilo och kan erhållas upp till 40 kilo.

I denna kategori hittar du produkter från de populära varumärkena på marknaden som KETTLER och ODIN.

När du väljer ett set optimerar du dina träningsmöjligheter och möjlighet att skapa progression i träningen. Genom att ha flera olika vikter tillgängliga kan du utföra flera övningar. Och du kan anpassa ökningen av motstånd i ditt individuella styrketräningsprogram.

En annan viktig fördel med att köpa din träningsutrustning som en uppsättning är det ekonomiska perspektivet. Här får du en komplett lösning med flera olika storlekar av hantlar till ett pris.

Hur man väljer den bästa utrustningen för ditt tränings syfte

Din nuvarande styrka hjälper dig att bestämma hur omfattande en uppsättning du ska välja. Du hittar produktalternativ med 15 par hantlar, och du kan hitta set med antingen 2 eller 6 par vikter.
För dig som nybörjare är hantelset med antingen 2 eller 6 par vikter optimala. Detta låter dig använda olika övningar, och du har utrustning lätt tillgänglig när du behöver ökad belastning i träningen. Med vikter som börjar med 1,5 kilo är dessa produkter funktionella startpaket för träning som kan användas av både män och kvinnor.
Du har också möjlighet att välja ställbara vikter så att du själv kan ändra tyngden.
Den enorma lösningen med 15 vikt-par i ett set, är idealisk för det välutrustade fitnesscentret.
Här kommer vikterna i kvalitetsdesign med hårdgummi, som är belagt runt de enskilda gjutjärnens vikterna. Gummibeläggningen har både ergonomiskt värde för den person som tränar med vikterna och kommer dessutom att skona underlaget om vikten tappas på golvet.
Med det medföljande stativet, som levereras med de 15 paren vikter, är det självklart möjligt att hålla reda på dina många träningsredskap.

Ställbara hantlar är en funktionell och praktisk lösning

Det är en god anledning till att de justerbara versionerna blivit populära på marknaden då hatlarna är både praktisk och funktionell kvalitetsutrustning för styrketräning.

De ställbara hantlarna finns i många olika modeller och storlekar. Därtill kan du också själv bestämma hur många inställningar du vill ha.

De justerbara vikterna levereras som en komplett produkt med både vikt, stång och fjäderlås. 

Så här justerar du vikterna i träningen

Det kan vara svårt som nybörjare att veta vilken vikt du behöver för en viss övning. Innan du börjar med styrketräningen är det en bra idé att testa din styrka med olika vikter. Men de ställbara versionen har du en fantastisk möjlighet för att testa detta.
Oavsett om du redan styrketränat en del eller är nybörjare, kan följande tumregler hjälpa till att öka fördelarna med din träning:

 • Dina vikter är för lätta för dig om du kan göra fler än cirka 15 repetitioner
 • Dina vikter är för tunga för dig om du kan göra mindre än 5 repetitioner
 • Dina vikter är idealiska för dig om du kan göra mellan 6-14 repetitioner

Det kan dock finnas skillnader med målet i de olika träningsformer som finns.

Vissa människor tränar med tyngre vikter för att öka muskelmassan. Andra tränar med lättare vikter för att strama upp kroppen eller blott underhålla den nuvarande formen.

Om du som erfaren styrketränare och viktlyftare, vill öka din muskelmassa och därför träna tungt, är cirka 5 repetitioner helt normalt.

Tränar du däremot lätt, är cirka 15 repetitioner normen.

Effektiva hantel övningar

Se till att du har värmt upp i ca 10 minuter innan du börjar med styrketräningen. Härmed minimerar du risken för skador och du boostar din kropp att prestera mera under den faktiska träningen.

Gör 10-12 repetitioner av varje övning och håll sedan 1 minuters paus.

Floor press - Träning av bröst, överarmar och axlar

Startposition - Ligg på ryggen på en träningsmatta med en hantel i varje hand med dina armar böjda så vikten pekar upp mot taket. 

Rörelse - Lyft hantlarna till raka armar (utan att översträcka!) och sänk sedan hantlarna så att armbågarna lätt nuddar underlaget.

Tempo - Upp 2 sekunder. Ned 4 sekunder

Marklyft - Träning av länd och lår

Startposition - Stå med axelbreddsavstånd mellan dina fötter och rak rygg. Håll dina hantlar i sträckta armar ner längs kroppen.

Rörelse - Böj höften, skjut rumpan bakåt samtidigt som hantlarna sänks (en flatback). När vikterna passerat knäna böjer du även i dina knän. Stoppa rörelsen när dina hantlar når till ca mitten på skenbenet. Sträck din kropp igen med knäna först och sedan ryggen till startposition.

Tempo - Kontrollerat 

Utfall (lounge/bulgarian split squat) - Träning av lår och rumpa

Startposition - Stå med axelbreddsavstånd mellan dina fötter och rak rygg. Håll dina hantlar i sträckta armar ner längs kroppen

Rörelse - Ta ett steg fram med det ena benet och böj detta tills det bakre benets knä lätt berör golvet. Stå upp igen genom att pressa upp dig med det främre benet. Byt ben

Tempo - Långsamt och kontrollerat ned. Pressa upp. 

Billiga hantlar för dem som vill komma igång

Om du vill få en bra start med styrketräning med utrustning som måste vara en billig och samtidigt funktionell lösning, är de ställbara hantlarna ett bra val. Även om du behöver investera lite extra tid för att anpassa varje vikt med tillhörande skivor får du ett smart hantelset med många träningsalternativ.

Här har du valt en träningsform som har flera fördelar för dig:

 • Du hittar olika typer av billiga vikter
 • Du kan träna både styrka och öka fettförbränningen
 • Med rätt övningar och vikter kan du träna nästan hela kroppen
 • Du kan anpassa belastningen själv och därigenom skapa progression i träningen

Som nybörjare kan det vara en fördel att titta på de billiga versionerna. Här får du ett helt funktionellt produkt i förhållande till din nivå som du kan skapa erfarenheter med.

När du väl har blivit bekant med ett urval av de många olika övningarna, kan du alltid komplettera din utrustning genom att köpa fler vikter. Kanske behöver du träna med ett helt annat material, eller kanske behöver du fler viktklasser.

Det är de flexibla träningsformerna samt kroppens fria rörlighet, som är gör träning med hantlar populärt för så många människor.

Du kan träna med hantlarna vart du vill, oavsett om du är hemma, på gymmet eller utomhus, så är det helt upp till dig.

Därmed har alla med ett fullbokat schema fortfarande gott om möjlighet att få sin egen-tid med träning.

Köp hantlar och tillbehör som passar till dina behov

På Apuls24.se hittar du ett brett utbud av hantlar. Vi har kvalitetsprodukter från de ledande tillverkarna inom området och vi kan erbjuda produkter för både nybörjare och garvade idrottare.

När du har ett brett urval av både storlekar, typer och material att välja mellan, kommer du bättre att kunna välja rätt redskap för dina träningsbehov.

Vi strävar efter att ge våra kunder de mest optimala träningsförhållandena, oavsett om de är hemma eller i gymmet.

Till exempel kan du komplettera dina hantlar med praktiska stativ så att du kan hålla reda på utrustningen. Detta kan också bidra till att behålla produkternas goda kvalitet, eftersom de därmed förvaras optimalt.

Vad ska jag vara uppmärksam på när jag köper hantlar?

Det finns flera inflytelserika delar i förhållande till valet av det här redskapet:

 • Vikt - För att undgå skador och överbelastning rekommenderar vi att du som nybörjare börjar med lätt träning. Därigenom skapar du det mest optimala fundamentet för dina muskler i förhållande till att bli van vid träningsformen. Därför bör du köpa vikter som du vet att du kan träna med. Här efter kan du alltid utmana dig själv med ökad belastning. (Se avsnittet "Ställbara hantlar är en funktionell och praktisk lösning" i denna artikel)

 • Material och kvalitet - Materialet på dina hantlar är viktigt för din användning av dem samt redskapets hållbarhet.

  Metallhantlar kan vara svårare att få ett säkert grepp om när du svettas. Å andra sidan är hållbarheten hos metallhantlar lång och versionerna finns i många storlekar och viktklasser.

  När du väljer antingen vinyl eller neoprenhantlar får du ett bra och säkert grepp på ditt redskap. Det finns dock flera tillverkare som inte erbjuder lika stort ett urval av dessa material.

  Du kan välja att köpa ett par träningshandskar eller kalk. Dessa kan stabilisera ditt grepp oavsett vilka versioner av hantlar du tränar med.

 • Pris - Det finns olika prisklasser så att var och en har möjlighet att dra nytta av de många effekter som hantelträning ger.

  Våra budgetvänliga priser bör göra det möjligt för alla att träna med kvalitet.

 

 

Hantlar hemma eller i ett gym

Hantlar är det mest kända redskapet inom fitness. Det finns obegränsade möjligheter till övningar med hantlar.

Det är viktigt att du använder rätt vikt för rätt övningar. Börja alltid lågt och öka belastningen tills du hittar den idealiska vikten. Om du överbelasta dina muskler med för mycket vikt på hantlarna kommer du helt enkelt uppleva onödig smärta. Självklart bör vikten ge dig en effekt, men överbelastning drar ingen nytta.

Om du vill ha en billig och effektiv hemträning, är en uppsättning justerbara hantlar det mest idealiska. Justerbara modeller är inte lika härliga att använda som fasta hantlar, men det är en stor fördel att du kan ha många olika viktklasser i en hantel.

Vad ska jag leta efter när jag köper hantlar?
De tre grundläggande kriterierna du bör överväga är huruvida hanteln ska vara ställbar, vilket yttre material som ska användas och hantelens form.

Det finns flera olika typer av yttre material på våra hantlar och du kan välja din favorit i vårt filter här på sidan. Gummi har fördelen att det är lätt att rengöra och är mycket starkt och därför hållbart. Neopren och vinyl hantlar är också lätta att rengöra, men är också halkfria och därför kommer de att stå mera fast där de placeras.
Hantelens form kan i vissa situationer vara viktigt - i situationer där du inte väljer ett stativ, är en fler-vinklad form av hantlarna att föredra (se HEX). Därmed kommer de inte att kunna rulla bort under träningen.

Vilka hantlar ska jag välja?
Det är väldigt annorlunda vilken viktklass du behöver, men om du är nybörjare är det en bra idé att börja med ett hantelset 1kg, 2kg och 3kg hantlar. Här kan vi markera Kettler Hantel Set, där du får hantlar i par om 1,5 kg, 2 kg och 4 kg.

För de övade styrketränarna kommer 10 kg, 12,5 kg och 20 kg hantlar ofta att täcka de flesta övningar. Här kan man titta på märket ODIN.