Massagerulle

Om det är till förebyggande eller avhjälpande effekt, så kommer massagerullen att ha en positiv effekt på din kropp. De finns för olika ändamål och kan effektivt lindra ömma ställen på kroppen.

 Läs mer


Förhindra skador och lösgöra spända muskler med en massagerulle

Massageredskapen finns i olika utföranden beroende på användningen.
De flesta upplever så kallade triggerpunkter. Triggerpunkter är ett omtvistat begrepp för muskelknutor som anses vara en vanlig källa till smärta. Triggerpunkter är spända band i muskler och muskelfästen som kan behandlas med massage från ex. en massagerulle. 

Massagerulle

Du får flera fördelar genom att skaffa en massagerulle för självmassage hemma:

 • Effektivt redskap som är lätt att arbeta med
 • Finns för olika användningsområden
 • Kan användas både förebyggande och i behandling
 • Lindrar spänningar i kroppen och ökar blodflödet
 • Massagen har en positiv effekt på kroppens interna system

Oavsett dina behov kan du hitta en modell och en version som passar dig. Detta har blivit ett populärt redskap på grund av dess många möjligheter. Det är ett mångsidigt redskap som finns i olika hårdheter. För att du ska få den bästa effekten av massage, handlar det om att du känner dina behov i förhållande till valet av produkt.

Vad är en massagerulle?

Massagerullen används till lindring av smärtor och ved ömma muskler både före och efter din träning. Dessutom är den ett bra träningsredskap till stretching av muskler och led. Har du t.ex. joggat en lång runda, rekommenderar vi att du supplerar din stretching med övningar på en massagerulle. 

Vilken massagerulle ska jag välja?

Det finns många typer massagerullar. Först ska du bestämma dig för om din massagerulle ska vara en normal variant (ev en skumrulle) eller en trigger.

Trigger massagerullar har ett grovt mönster som stimulerar djupare in i musklerna och därmed gör det möjligt att ge en djupare behandling för att nå in till triggerpunkterna. Vi rekommenderar att du startar med en normal skumrulle. Det finns också olika nivåer av trigger rollers. 

Massagerullar finns i olika hårdheter. Helt mjuk blir en massagerulle aldrig. Hårdheten indelas i medium hård, hård och mycket hård. Här är det igen viktigt att du tänker på ditt behov. Ju hårdare din massagerulle är, ju mer övad bör du vara som användare. De helt hårda rekommenderar vi endast om du har fått rådgivning om en.  

Massagerulle och massagebehandling

Utöver de välkända massagerullarna, har vi ett stort urval av övriga massageredskap. Exempelvis massagebollar och halv rullar, byggt i samma material som skumrullen. Vi ser till att ha ett stort urval, så att du kan välja fritt mellan alla typer av massageredskap. En massagerulle är bara ett av de redskap du bör ha.

Massage för fötterna

I princip kan du använda olika versioner av rullar för massage av fötter. Du hittar specifika fotmassage rullar, och sedan finns det massageverktyg med bollar som kan användas för flera ändamål. Om du använder ett bollverktyg har du möjlighet att lägga på trycket på din triggerpunkt under foten. Av dessa redskap finns det bollar i 2 olika storlekar. 
Oavsett vilken version av redskap du använder är det lätt att ha med sig. Och du kan använda redskapet medan du tittar på tv hemma eller sitter på kontoret på jobbet.
För det första ökar fotmassage blodflödet i foten, vilket ökar smidigheten. Men dessutom kommer den tryckpåverkade massagen att ha flera fördelaktiga effekter.
Om du kan känna igen något av dessa villkor i din kropp bör du överväga att få en massagerulle för dina fötter:

 • Svullna ben (fotmassage kan lindra vätskeansamling/ödem)
 • Ömma fötter
 • Oro i benen (massagerullen stimulerar blodflödet och mjukar musklerna)

När du kör foten över valsen kan du känna om det finns punkter som kan vara speciellt ömma. Här kan du välja att rulla lite extra.
Det kan vara bekvämt för dig att ha en tunn strumpa när du använder redskapet då det rullar smidigare under foten.
Även om du har en strumpa, kan det vara en bra idé att rensa redskapet med vatten och tvål.

Vad är effekterna av fotmassage?
Under foten finns ett antal punkter som är kopplade till andra delar av kroppen. Det här är de punkter som zonterapi bygger på. Och du kan enkelt aktivera dessa punkter själv med fotmassage.
Fotmassage kan bland annat leda till att kroppen utsöndrar ackumulerade avfallsmaterial så att de inre organen har möjlighet att återställa sina optimala funktioner.
De psykologiska effekterna som massagen ger, handlar också om stressreducering och ökat välbefinnande. Element som bland annat påverkar kvaliteten på din sömn.
Även om massagerullar är små verktyg, har effekterna av dem stort inflytande och påverkan på kroppen.

Praktiska massagerullar till avspänning av lår och höft

Idrottsmän, dansare, yogis och personer som tränar på en fysisk intensiv nivå upplever spänningar i låren. Spänningar och ömma muskler kan lindras av följande praktiska och funktionella massageverktyg:

 • cPro9 
 • Trigger Point Grid STK
 • SKLZ Massage Bar

Den smala designen med den handhållna funktionen gör att du kan nå djupt i de ömma musklerna. Du kan styra hur hård och kraftfull en massage du vill ha.
Förutom låren och benen kan du också använda verktyget runt höfterna.
Du kan ta verktyget med dig i gymmet, där du kan göra massage som en del av din uppvärmning eller som en del av din avslappning efter träning.
Om du tar hand om dina sårbara fysiska punkter minskar risken för skada.

En bra, djupgående massage teknik
Det rekommenderas att behandla din kropp med massage i förbindelse med träning. Men människor med stående arbete kan vara minst lika belastade på både ben, lår och höft. Efter en lång arbetsdag eller en dag där du har varit aktiv i trädgården kan det behövas att lindra dina ömma ben.
Massage i låren och benen kan dessutom hjälpa till att stimulera lymfsystemet.
När du arbetar med ben- och lårmassage kan du använda följande procedur för att värma upp dina muskler och få maximal nytta av massagen:

 • Börja med att massera höften genom att låta massageredskapet rulla ned längs din ena gluteus maximus
 • Massera sedan framsidan av låret (från höften och ner till knäna)
 • Arbeta dig ut på sidan av låret
 • Massera vaden med långa rörelser från knäets baksida och ner till fotleden
 • Repetera med det andra benet

Ju långsammare du kör rörelserna, och ju mer du knådar, desto mer djupare massage får du.
Det är fördelaktigt att använda långsamma rörelser för att optimalt lösa upp för de spända musklerna.

Massagerullar för rygg och länd som fungerar i kombination

Problem med ömma punkter mellan skulderbladen, runt länden eller muskelknutor på den övre delen av ryggem är välkända gener för många människor.
Men det finns praktiska massageredskap som effektivt kan lindra smärtan. När det gäller att lindra ömheter på ryggen, krävs det att man både värmer upp ryggen väl och att arbeta i djupet med de ömma punkterna. Därmed blir det lättare att behandla dina triggerpunkter.
Du kan dra nytta av detta arbete med den populära skumrullen i kombination med en massagerulle. Med hjälp av dessa verktyg kan du mjukgöra huvuddelen av dina muskler.
Det rekommenderas att använda mer hårdhet när du vill massera dina muskler på djupet. Det finns många effektiva övningar som du kan göra med dessa massageverktyg och fokusera på olika delar.

 

Få en bra start och köp massagerullar på erbjudande

Här på Apuls24.se är vår ambition att ge våra kunder det bredaste utbudet av senaste kvalitetsmassagerullar till billiga priser.
Vårt sortiment av massageredskap kännetecknas av följande fördelar:

 • Nyaste produktversioner på marknaden
 • Bredt urval i olika prisklasser
 • Kvalitetsprodukter med lång hållbarhet
 • Praktiska och funktionella modeller som är lätta att underhålla
 • Kan användas separat eller i kombination

Massagerullar är populära redskap eftersom de är billiga att anskaffa och eftersom de har många användningsområden och former.
Även om du har ett speciellt massageredskap för att lindra ömhet i låren, kan du enkelt använda redskapet på andra delar av kroppen.
Oavsett vilken massagerulle du köper, blir det ett enkelt redskap att ta med dig på farten. Till gymmet, till jobbet, på semester eller på en helt fjärde plats.
När du handlar dina produkter med oss får du möjlighet att få en kvalitetsprodukt för billigare pengar.
Oavsett om du är nybörjare som vill ge dig själv-massage hemma, eller om du är den erfarna idrottaren som behöver tillägg av massageutrustning, hittar du relevanta erbjudanden hos oss.
Våra konkurrenskraftiga priser tillåter var och en att uppnå de många positiva effekterna som massage ger.

 


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()