Plyo box

Detta träningsredskap används för sk hoppträning, som används i flera sporter som friidrott, basket, kampsport, crossfit och parkour.

Plyo box för plyometrisk träning.. Läs mer

ODIN Plyo Box (51 x 61 x 76 cm)

1.559 kr


Med detta redskap kan du träna och utveckla explosivitet i dina rörelser, speciellt med fokus på det vertikala hoppet.

Du hittar Plyo box i många olika versioner och storlekar, och med det här redskapet har du möjlighet att utveckla olika delar i din träning. När du gör box jumps (som en av de primära övningarna heter) kan du använda denna träning för att utvecklas fysiskt i andra sporter. Därför används plyometrisk träning ofta som ett komplement till andra sporter.

Det finns flera punkter du behöver vara medveten om när du behöver köpa lämpliga lådor för dina träningsbehov:

  • Storlek och höjd
  • Styckvis eller uppsättning
  • Material (skum, metall eller trä)

Dessutom bör du vara uppmärksam på lådans vikt, vilket kan påverka hur stabilt den står på underlaget.

För den seriösa idrottaren eller för professionella sammanhang kan det finnas boxar ,"Functional Block, som kan användas för flera träningsändamål. Detta kan vara särskilt gynnsamt i gym.

För hemträning finns både praktiska och enkla modeller med olika svårighetsgrader och höjder.

Plyo box fitness är explosiv power träning

Träning med en Plyo box kombinerar olika övningar och där olika storlekar ofta används på lådorna. Träningsprogram sätts samman, med utgångspunkt från individuella nivåer. Därför hittar du ett brett urval av olika storlekar på Plyo boxar. Det är muskelbyggande och uthållighetskrävande träning som ger hög puls och svett på pannan. Det är en effektiv träning som kan utföras av alla åldersgrupper och som stärker både cirkulation, ben och muskel.

Träningen passar både i hemmet och gymmet, där det kan fungera som lagträning.

Du hittar flera tillverkare på marknaden för denna träningsutrustning, inklusive Reebok, Nordic Fighter, Titan och Jordan.

Det finns gott om möjlighet att träna både rumpa och lår med en Plyo box. När du tränar måste din startposition och slutposition vara densamma. Oavsett vilka övningar du utför, bör man INTE hoppa direkt baklänges från din plyo box, eftersom du riskerar att skada din häl sena.

Det finns olika versioner av Plyo Box som tillåter dig att utmana varje träningsnivå. All träning börjar med att använda de lägsta höjderna på lådorna, och du kommer gradvis att arbeta dig upp i höjden och därigenom öka svårigheten.

För dig som precis har startat träningsformen kan det vara säkrast att välja en version med en halkfri yta.

Köp plyo box för alla träningsbehov

Det finns olika versioner av Plyo box. Det finns bl.a. de enkla versionerna, som är ett självklart val för hemträning, och som täcker de allra flesta träningsbehov i detta sammanhang.

För fitnesscentret hittar du de revolutionära och multifunktionella produktversionerna från Jordan - "TufNuf", vilket ger gott om träningsmöjligheter. Denna utgåva kan rullas, puttas, lyfts, dras och mycket mer. Detta är lämpligt för lagträning, eftersom de kan utstå stor påfrestning. Oavsett om du behöver de mest hållbara versionerna av trä för professionell användning, eller om du, som privatperson, behöver skumversionerna för ditt träningspass, hittar du båda produkttyperna som uppsättningar. Detta är både en praktisk och funktionell lösning.

Här får du Plyo boxar av olika storlekar (vanligtvis 40cm, 50cm och 60cm). Med dessa uppsättningar får du alla rekommenderade storlekar som täcker de flesta träningsbehov.

I vissa uppsättningar kan du få en Plyobox på 75cm. Dessa används dock främst av professionella crossfit-utövare.

30-75cm är den internationella standarden för höjden av Plyo lådor i crossfit tävlingar.

Vilket material ska jag välja på min Plyo box?

Det blir din nuvarande träningsnivå som hjälper dig att bestämma vilken utgåva och modell du kan dra nytta av i din träning.

Det rekommenderas att köpa skumboxen för nybörjaren. Dessa är skonsamma i materialet så att du undviker hudskador och djupare sår i händelse av att du förlorar greppet. Omvänt kommer en version av trä att orsaka mer skada på huden.

Med den mjuka plyo boxen i skummaterial kan du börja din träning som nybörjare. Du hittar funktionsversioner som kan sättas ihop med kraftfulla kardborreband. Detta kan vara fördelaktigt vid vissa övningar.

Då träningsformen är särskilt intensiv och eftersom det är en stor belastning på redskapen, kommer materialet att påverka hållbarheten.

Trä är det starkaste materialet du hittar på marknaden för dessa redskap. Detta kommer att vara det mest hållbara materialet att välja till ex. fitness center. Materialen av skum är emellertid särskilt bra att ha tillgängliga för nybörjare.

Det är lätt att förvara dina lådor eftersom de kan staplas eller du kan sätta ihop dom så att de inte fyller så mycket.

Lite mera om Plyo box

Plyo box kallas också plyometric boxes och dessa lådor används för box-jumping i samband med crossfit. Det smarta med dessa plyo boxar är att du får flera olika höjder i samma uppsättning.

De mest använda är crossfit trälådor som har möjlighet till 2 eller 3 olika höjder. Om du letar efter en sådan plyobox rekommenderar vi Titan BOX Plyometric Crossfit 3-i-1, som har höjder på 40cm, 50cm och 60cm. Det är tydligt att se höjden på de olika sidorna, som den är skriven i rött på plyo boxen.

Om du letar efter individuella fasta plyometriska lådor rekommenderar vi Eurosport Plyometric Box x4, som har höjder på 30cm, 45cm, 60cm och 75cm.

Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst om du behöver ytterligare hjälp vid inköp av plyo boxes.