Stepbräda

En stepbräda är ett allsidigt redskap som passar för många träningsändamål- och former. Du kan använda den för aerobics, bodypump, benträning, styrketräning och mycket mer.

 Läs mer


Få massor av träningseffekter med en stegbänk

Bänkarna garanterar intensiv träning som kan öka din förbränning samt uthållighet.

När du vill ha denna högkvalitativa träningsutrustning kan du välja den professionella versionen från Reebok eller billigare versioner som kan vara uppenbar nybörjarutrustning.

Fördelarna med stepbrädor är att alla, oavsett form och kondition, kan vara med, och det finns modeller och versioner för alla behov.

Det finns flera fördelar att vinna genom att använda steg-redskapet till din träning:

 • Intensiv pulsträning
 • Stärka koordinationen
 • Effektiv träning för fettförbränning och därmed populärt träningsredskap för viktminskning
 • Alla kan träna på sin nivå
 • Platsbesparande redskap lämpligt för hemträning
 • Lämplig för många olika typer av träning
 • Massor av effektiva övningar

När du väljer en bänk med olika höjdnivåer, får du maximal användning av ditt träning. Med denna praktiska funktion kan du öka din belastning i takt med att du gradvist ökar din uthållighet med träningen.

På Apuls24.se fortsätter vi att ge våra kunder de bästa förutsättningarna för att hitta kvalificerad utrustning för träning, antingen hemma eller i gym. Därför hittar du gott om användbar information om de olika produkterna på marknaden, eftersom vi tillhandahåller utrustning till både nybörjarnivå och för erfarna idrottare.

Reebok stepbräda med hög kvalitet och olika höjdnivåer

Reebok ligger bakom världens mest använda och mest kända version av stepbräda, som har använts i mer än 25 år i gym runt om i världen. Och varumärket är fortfarande ledande inom fältet idag.

När du vill ha en stegbänk av högsta kvalitet på marknaden och med en hög max användarvikt (110 kg) som kan få alla storlekar med på träningen, är produkten från Reebok det självklara valet.

Här får du ett redskap som klarar av att användas flera timmar om dagen med sin solida konstruktion. Den är byggd i ett stycke, vilket ger extra hög motstånd och redskapets livslängd.

Detta gör den särskilt lämplig för användning i fitnesscentra, där den måste klara tåliga belastningar i flera timmar om dagen.

Denna modell är ett multifunktionellt verktyg som du kan använda både för nybörjare eller utövare. Med de justerbara höjderna kan du själv justera svårighetsgraden av din träning.

Dra nytta av de många träningsalternativen du kan göra med din Reebok-bänk

Om din bänk ska vara ditt primära träningsverktyg, eller om det ska komplettera ditt träningspass är upp till dig. Du kan använda bänken för flera träningsformer.

Således kan du använda bänken i kombination med träning med kettlebells, hantlar, träningsband etc.

Du kan uppnå ett stabilt läge om du ligger på rygg längs stepbrädan, och därmed maximerar bröstmusklerna när du tränar med hantlar.

Reeboks stepbräda är idealisk för både egen-träning och lag-träning, och du kan göra både enkla och mer komplexa övningar.

Den halkfria gummiytan säkerställer att du alltid har ett stabilt fäste även vid hög hastighet. Dessutom säkerställer gummifötterna att redskapet alltid är stabilt placerat på underlaget.

Stepbräds-övningar som effektivt ökar förbränningen

Med detta redskap kan du effektivt bränna kalorier - det enda som krävs är dig själv och olika effektiva övningar.

Nedan får du inspiration till 3 övningar som du kan utföra antingen hemma eller i gym. Du kan med fördel välja intervallträning med övningarna, där du upprepar olika övningar med olika hastigheter.

Stepbrädan är idealisk för rörelseserier, så du får gott om variation i träningen.

Övningarna är bra för dig som nybörjare, som kommer att ge bra erfarenheter med den effektiva träningen som din nya bräda ger möjligheter till.

Övning 1: Basis step (step ups)

Den grundläggande rörelsen med redskapet är de välkända upp- och nedgångar som kan utföras av alla och som är en bra utgångspunkt för intervallträning.

Stega upp på bänken med ditt ena ben och följ sedan upp med det andra. Steg ner med samma ben och sedan det första. (Upp: höger, vänster Ner: vänster, höger) När du har mönstret i din kropp kan du ställa in tempot. Gör samma rörelse mönster igen men då du börjar med vänster ben i stället. .

Övning 2: Hopp med samlede ben

En av fördelarna med de halkfria kvalitetsmodeller med höjdnivåer är att de är lämpliga för hopp där du kan justera svårighetsgraden själv. Ju högre bänken är, ju mer utmanande blir träningen.

Det är en enkel övning men samtidigt ett rörmönster som ger mycket svett på pannan.

Övning 3: Side step

Men denna övning kan du utmana dig själv.

Ställ dig på den ena sidan av bänken och gå upp med närmaste fot. Ta sedan upp med den andra. Gå ner från bänken på andra sidan med den första och gå ner med den andra foten. (ex. Upp: höger, vänster Ner: höger, vänster)

Vänd dig om och upprepa rörelsen med motsatt fot från andra sidan.

Kom i form med en billig stepbräda

En billig version av det här redskapet är ett bra sätt att börja med att komma i form på. Det finns flera alternativ när du vill ha en produkt av god kvalitet och som ska kunna klara de flesta typer av träning.

När du väljer din bänk, bör du hålla koll på 4 viktiga punkter runt redskapet:

 • Säkerhet
 • Hållbarhet
 • Funktionalitet
 • Design och storlek

Säkerheten skapas genom att leta efter modeller med halkfri gummiyta. Du kan till exempel säkerställa hållbarhet genom att välja en modell från ett av de kända varumärkena inom kvalitetsutrustning för träning. Dessa är också tillgängliga till budgetvänliga priser.

Funktionen handlar om att få maximal nytta av ditt verktyg.

Om du är nybörjare kan en bänk utan olika höjdnivåer vara lämplig. Men för dig som är övad eller för dig som vill ha fler träningsmöjligheter, kommer den höjdjusterbara modellen att vara det rätta valet.

Bänkarna kommer i olika storlekar när det gäller bredd, längd och höjd.

Kvalitetsskillnaden mellan billiga och dyra versioner kommer bara att dyka upp när du behöver fler funktioner kring användningen av din bänk. Och för de flesta kommer det bara att vara relevant när du är övad och erfarenhet av din stepbräda.

Varför är stepbrädan ett effektivt träningsredskap?

Med intensiv träning på dessa bänkar kan du bränna betydligt fler kalorier jämfört med hur lång tid det kommer att kräva att bränna samma kaloriantal med t.ex. löp.

Jämfört med löpning kommer inte dina leder och senor att belastas när du step-tränar. Här undviker du belastande stöt, eftersom fötterna alltid står i kontakt med underlaget eller bänken. Den milda träningsformen är fördelaktig för många människor.

Det flexibla och praktiska redskapet är fördelaktigt för träning i hemmet, där du enkelt kan ta fram bänken när du vill träna.

Det finns träningsprogram för varje utövare och det är lätt att anpassa svårighetsgraden av träningen.

Det finns gott om bra möjligheter att komma i form med även en billig version, där du kan utföra de flesta grundläggande övningarna.

När du möter fler utmaningar och svårighetsgrader kan du alltid expandera dina träningsalternativ genom att köpa en stepbräda med mer avancerade funktioner.

Stepbräda till allsidig träning

Trots att hemträning har blivit allt populärare med den flexibla brädan, lever bänkarna fortfarande på bästa möjliga sätt i gym i hela landet.

Du kan uppleva många olika beteckningar för verktyget, vilket stepbräda och träningsbänk kommer att vara bland de välkända.

I gym är bänkarna ett mångsidigt och funktionellt verktyg.

De är särskilt lämpade för gruppträning, där det intensiva träningstempot kombinerat med hög musik hjälper att få upp pulsen.

I detta sammanhang är bänkarna ett billigt träningsredskap som säkert kommer att användas av både män och kvinnor.

Goda råd i förbindelse med träning på stepbräda

När du har fått din bänk kan du i princip börja omedelbart. Det rekommenderas dock att du är säker på att träna i skor - även om du tränar hemma i vardagsrummet.

Med antingen löparskor eller vanliga sportskor får du ut det mesta av ditt träningspass, eftersom det ger dig stöd i de höghastighetsintensiva rörelsemönstren.

När du som nybörjare börjar träna step-up är det en bra idé att börja med att göra en serie av de olika grundläggande rörelserna (sidosteg och upp och ner). Dessa utgör grunden för många av de mer avancerade och utmanande rörelsesserier som du kan göra.

När både kropp och hjärna (denna kommer nemligen också i hårdträning med koorinering) är vana vid träningsformen, kan du på ett effektivare sätt skapa progression

Stepbräda på erbjudande till både nybörjaren och den övade

Om du tränar med billiga eller dyra produkter kommer effekterna totalt sett att vara desamma.

Du bränner lika många kalorier med en billig bänk som du gör med en dyrare version.

Med andra ord kan det vara både ekonomiskt och funktionellt för dig att gå till erbjudanden när du har motiverats för att komma i form med detta effektiva step-redskap.

En stepbräda med olika höjdnivåer kan användas av den ambitiösa nybörjaren såväl som av den erfarna utövaren som känner till träningsformen.

Därför kan du med fördel gå till den här version när du letar efter kvalitetsbänk på erbjudande som kan ge dig många utmaningar samt möjligheten till variation i din träning.

Oavsett om det är hemträning, eller om du behöver fler varianter av träningsredskapet för din fitnessstudio, är det uppenbart att du kan utnyttja stepbräda på erbjudande.

Kvalitet och bra erbjudanden på de bästa varumärkena

Här på Apuls24.se borde du inte oroa dig för att förlora kvalitet när du köper varor på erbjudande. Vi säljer kvalitetsutrustning från ledande tillverkare på marknaden (inklusive Abilica, Reebok, Kettler), så du är säker på att du alltid får maximal hållbarhet på dina träningsredskap.

Dessutom kan du även hitta tillbehör på erbjudande om du redan har en stepbräda som behöver uppdateras i funktion och säkerhet.

Det är roligt och enkelt att handla hos oss, där du hittar detaljerade produktbeskrivningar om varje utgåva.

På så sätt kan du hitta utrustningen för din träning som passar dig och dina behov.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Max användarvikt
  Visa mer ()
 • Halkfri yta
  Visa mer ()
 • Justerbar höjd
  Visa mer ()
 • Maximal höjd
 • Min. höjd
 • Längd
 • Bredd
 • Ytmaterial
 • Material på ram
 • Tillbehör