Träningsbänk

Träningsbänkar för all slags träning. Många övningar för allmän styrketräning kräver en träningsbänk som du antingen kan sitta på eller stödja dig mot. Om du letar efter en träningsbänk som bänkpress eller för benövningar, har vi rätt träningsbänk för dig.

Träningsbänkarna finns i många olika kvaliteter och det är därför viktigt att du tittar på dina behov.

Med vårt stora sortiment av träningsbänkar hittar du utan tvekan en träningsbänk hos oss. Oavsett om du letar efter en träningsbänk för hemmabruk eller träningsbänk för professionell användning... Läs mer


Mage- och ryggträningsbänk

Apuls24.se erbjuder ett stort sortiment av träningsbänkar. Bland annat träningsbänkar för träning av mage och rygg. Med en träningsbänk för buk- och ryggträning får du några helt olika alternativ för att uppnå optimal träning.

En av fördelarna med att träna magen och ryggen på en träningsbänk kan vara att det är lättare att komma igång med övningarna. Vi ser ofta att det skapar stor motivation att ha en träningsbänk för att utföra övningarna.

Vilken träningsbänk ska jag köpa?

Det första du bör tänka på är om din träningsbänk ska vara justerbar eller fast. Du kan få träningsbänkar med justering av ryggen och med justering av både ryggen och sätet och naturligtvis också den helt fasta träningsbänken utan justering.

En träningsbänk med både rygg- och sitsjustering gör att du kan utföra de flesta övningarna, medan en helt fast bänk, utan justering, är bäst om du behöver utföra mycket tunga lyft. Dessutom fyller en träningsbänk utan justeringsmöjligheter ofta en del mindre. Men viktigast av allt är att du tittar på dina behov.

Stabilitet är extremt viktigt på en träningsbänk - pris och stabilitet följs bra. Du bör också överväga hur tjock dynan ska vara - ju tunnare dyna desto mer kontroll har du och vice versa, men å andra sidan är en tjockare dyna bekvämare.

Lutande bänk eller plan bänk

En lutande bänk kallas en justerbar träningsbänk. Men i det dagliga talet är det snabbare att säga vikelbänk. Om du vill använda en träningsbänk för allmän träning i hemmet, får du ut det mesta med en vinkelbänk. Du har möjlighet att justera den som du vill och du har alltid möjlighet att göra den platt.

Den justerbara bänken är mest flexibel för daglig träning och då har du fortfarande alternativen från den plana, fasta bänken. Anledningen till att du bör välja en plan bänk är om du vill ha extra stabilitet. Detta är en stor fördel om du ska lyfta tunga vikter.

Träningsbänk till hemträning

Vi har ett stort urval av träningsbänkar och står du och önskar att göra ett litet gym i hemmet, då har du kommit till rätt ställe. Du kan ofta titta på priset och gå ut ifrån det i förhållande till kvaliteten du letar efter. Kvalitet följer ofta priset när vi pratar fitness och du kan enkelt navigera för att välja rätt.

Många av våra träningsbänkar är stabila nog att användas för professionell användning.

Träning av hela kroppen på en träningsbänk

En träningsbänk blir ofta centrum för din träning. Du har möjlighet att träna hela kroppen i samband med en träningsbänk. Till exempel, om vi tar en klassisk övning som bänkpress, krävs det en bra och stabil träningsbänk. Många väljer att bygga sin bänkpress ställning ihop av ett squat rack och en bra träningsbänk. Härmed har du på ett billigt sätt, gett dig ett stort urval av träningsalternativ.

Om du har en önskan att träna mage och rygg, då är en träningsbänk bara fallet. Till exempel finns det övningar som "one arm row", som dock kräver att du har hantlar. Som med denna övning kommer du att upptäcka att många andra övningar också är beroende av en träningsbänk. Så arbetsbänken är ett must för din träning.

Guide till träningsbänk

Om du vill ha en guide till dina övningar på din träningsbänk, är det lätt att hitta inspiration. Först och främst är vi alltid redo i telefonen för att hjälpa dig att välja rätt träningsbänk, men vi är också redo att hjälpa dig med dina träningsövningar.

Dessutom kan du hitta en hel del inspiration på nätet. Du har också möjlighet att gå ner till ditt lokala gym och få mycket inspiration där. Titta noga på de andra som använder träningsbänken och se träningsbänkens många möjligheter.

Kvalitets träningsbänk

Apuls24.se erbjuder det bästa urvalet och därmed också ett stort sortiment av kvalitets träningsbänkar som du kan använda för professionell användning. Det viktigaste att titta på träningsbänkens stabilitet. Här kan du enkelt få en indikator på hur stabil träningsbänken är. Titta på maximal användarbelastning och du får en grov bild av hur mycket den specifika arbetsbänken kan tåla.

Du kan emellertid inte alltid följa maximal användarvikt, eftersom den inte alltid är angiven från tillverkare till tillverkare. Titta noggrant på strukturen och kolla sedan på varumärket som bänken kommer ifrån. Om det är ett varumärke som annars gör kvalitetsutrustning, kan du oftast lita på träningsbänken. Om du är osäker kan du alltid kontakta vår kundsupport och de hjälper dig med de många möjligheterna.

Träningsbänk med ställbart säte och rygg

Om du behöver kunna justera både sätet och ryggen har vi många olika typer och säkert också en modell som passar dig, oavsett om du behöver en träningsbänk för träning i hemmet eller i ett gym.

Oftast är justeringen mycket lätt, eftersom det finns stora handtag under bänken och du kan öka lutningen genom att helt enkelt dra upp ryggstödet, till exempel. De stora träningsbänkarna tål en användarvikt på upp till 300 kg, vilket ger extra stabilitet om du väger mindre.

Träningsbänk med justering av rygg

Träningsbänkarna som bara har ryggstödsjustering är ofta lämpliga som bänkpressar. Så du har möjlighet att göra incline och decline bänkpress. Dessa är också lämpliga för hantelträning, som med denna justering kan du flytta belastningen från det övre bröstet till nedre bröstet, som ett exempel.

Du kan ofta ställa ryggen i 4-8 nivåer, vilket gör att du kan justera träningsbänken exakt till den träningen du behöver göra.

Träningsbänk utan justering (flat bench)

En plan träningsbänk är ofta stabilare än ställbara bänkar och priset är också ofta lägre. Om du vill ha en träningsbänk för att göra regelbunden bänkpress rekommenderar vi att du väljer en plan bänk. De är väldigt stabila och låter dig få bästa möjliga träning.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Typ
  Visa mer ()
 • Max användarvikt
  Visa mer ()
 • Maximal viktbelastning
 • Sitthöjd från golv
 • Sitsbredd
 • Total längd av dynan
 • Tjocklek på dynan
 • Material kudde
 • Material på ram
 • Antal konfigurationsalternativ för rygg
 • Antal justeringsalternativ för säte
 • Transporthjul
 • Ihopvikbar
 • Tillbehör