Personvåg

Vad kan en badrumsvåg med kroppsanalys? En personvåg med kroppsanalys-funktion är inte bara en vanlig badrumsvåg. Det har blivit väldigt populärt att ha en kroppsanalys-våg, eftersom man efterhand önskar att vara mera medveten om hela kroppen och inta bara vikten. 

En 100 kg man kan vara både överviktig eller super muskulös och tränad, utan att en normal våg kan se något om det. Men det kan en kroppsanalys-våg. En badrumsvåg med kroppsanalys kan vanligtvis ge dig information om ditt BMI, fett procent och vattenprocent samt muskel- och benmassa. På så sätt kommer du inte att tveka om din vikt är välfördelad, eller snarare en ojämn fördelning av muskel och fett... Läs mer


Badrumsvåg med kroppsanalys; mer än bara en personvåg

Allt eftersom den moderna tekniken utvecklas är en personåg inte bara en personvåg. Med en ny-teknologisk våg kan du få massor av data, vilka tillsammans är mycket mer användbara än bara ett antal kilo.

Varför är ett simpelt kilotal på vågen inte nog?

Många människor tenderar att låta ett enkel tal på vågen helt dominera sin uppfattning om man är sund eller inte, i god eller dålig form, överviktig eller underviktig. Antalet kilo som vi väger kan inte alls reflektera över dessa saker. Å andra sidan är det mycket mer intressant att titta på hur mycket av kroppens vikt som är fett, och hur mycket är det faktiskt muskeln. Med en personvåg med kroppsanalys beaktas även vikten av ben och vätskor, så du behöver inte oroa dig för dessa saker heller.

Vad kan man använda kroppsanalys till?

En våg med kroppsanalys kan ge dig din exakta BMI som utgångspunkt, men inte ens BMI ska man titta på enbart. BMI är en bra ledtråd för hur din kropp är i förhållande till vad som är hälsosamt, men det blir klart bättre med de många fler informationerna som en kroppsvikt kan förse dig med. Fettprocent kan vara en viktig indikator på din hälsa, eftersom det snabbt kan avgöra om det är för högt eller för lågt och om du ska ändra din livsstil. Många som tränar mycket tänker mycket över deras fettprocent, eftersom man tränar bättre och mer optimalt om det inte är för högt.

Vilken personvåg ska jag välja?

Många tror felaktigt att en våg med kroppsanalys är mycket dyr. Det behöver inte vara så. Om du bara behöver ha grundläggande funktioner som vikt, bmi, fetthalt och muskelmassa, behöver den inte kosta mycket alls. Priset ökar något (inte mycket) om du också behöver AMR och BMR kaloriberäkning. AMR är en uppskattning av antalet kalorier som kroppen använder i aktiviteten, medan BMR är en uppskattning av antalet kalorier som kroppen använder i vila. Detta kan vara till stor hjälp om du är osäker på hur mycket du ska konsumera via kosten i förhållande till hur mycket du bränner. Vissa vågar har också en Bluetooth-funktion, så du kan överföra informationen från vågarna till t.ex en dator eller en smartphone.


Filter

Filter

  • Pris
    -
  • Tillverkare
    Visa mer ()