Äggmuffins som är enkla, läckra och hälsosamma

Den här gången är det ett enkelt recept på hälsosamma äggmuffins, prova det och ge gärna feedback på vad du tycker.

Ingredienser:

  • 2 hela ägg eller 100 ml äggvita
  • Salt
  • Peber
  • ¼ tesked bakpulver

Serveringsförslag - det finns många möjligheter:

  • Spinat, kalkonbacon, lök
  • Broccoli, lök, paprika, ost
  • Svamp, kyckling, lök

Extern metod:

Egg eller äggvita vispas lätt fluffigt med kryddor och bakpulver.

Fördela önskad fyllning i pappersmuffinsformar eller en smord silikon- eller teflonmuffinform. Fyllningen ska fylla ungefär halva formen. Toppa med äggblandningen och ost om du vill.

Bak dem i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 25 minuter eller tills äggblandningen har fastnat. Servera omedelbart eller värm i mikrovågsugn i 15 sekunder innan du äter.

Tip: Alternativt kan du placera fyllningen och äggblandningen i en kopp eller en behållare som tål mikrovågsugn och mikrovågsugga den i 30 sekunder i taget tills den är fast (ca 1-1,5 minuter). - Då har du världens snabbaste äggkaka.