Returer - läs mer här | Apuls.dk

Apuls24.se

Tel: 08 - 40 300 163
Mail: info@apuls24.se

 

Ångerrätt

Som konsument har du 365 dagar av ångerrätt när du handlar hos oss. (Detta gäller ej vid bruten förpackning)

Ångerrätten är slut 365 dagar efter den dag du mottog din vara. Om du har beställt flera olika varor i en order, men de levereras individuellt, går tidsfristen från den dag du mottagit den sista varan.

Vid avtal om regelbunden leverans av varor under en viss period gäller ångerrätten 365 dagar efter den dag du mottagit den första produkten.

Det innebär att du har 365 dagars betänketid från mottagandet, för att meddela om du ångrat ditt köp. Du ska då skicka ett mail till info@Apuls24.se.

Du kan inte ångra köpet genom att vägra att ta emot objektet utan att meddela oss samtidigt.

 

Annullering av del av inköpet

Om du har köpt flera varor hos oss, har du möjlighet för att skicka en eller flera varor i retur. Observera att fraktkostnaderna inte återbetalas.

 

Returer

Att returnera en vara är alltid gratis hos Apuls och du kan skicka tillbaka varor i upp till 365 dagar efter du mottagit din vara. Alla våra kunder ska ha en bra upplevelse.

Allt du behöver göra är att skriva ett mejl till info@apuls24.se och meddela att du vill använda den fria returen. Då hjälper vår kundtjänst dig att göra det så enkelt som möjligt.

Kom ihåg att du måste returnera varan i samma skick som du tog emot den. Det innebär också att förpackningar ska vara intakta och att varan ska vara oanvänd.

 

Varans skick när du returnerar den

Om varan har packats ut ur dess emballage betraktar vi den som använd, och det innebär att om du har ångrat ditt köp, endast kan få en del eller inget av beloppet återbetalt, beroende på varans handelsvärde.

Vi rekommenderar att du returnerar varan i originalförpackning.

 

Återbetalning av köpesumman

Om du ångrar ditt köp får du dina pengar tillbaka. Om varans värde är försämrad drar vi av det belopp som du är ansvarig för.

Vi överför pengarna med samma betalningsmetod som du använde vid köpet, om vi inte har kommit överens om något annat.

 

 

Förlängd ångerrätt

Hos Apuls24.se har vi 356 dagars ångerrätt. Dvs. att du kan byta eller ångra din vara i 365 dagar efter att du har mottagit den. Vid de första 365 dagarna gäller ovanstående regler. Om du ångrar efter de lagstadgade 14 dagarna, gäller följande villkor:

Om du ångrar skall följande punkter uppfyllas:

  • Varan ska vara i samma skick som när du mottog den.

  • Förpackningen ska vara obruten.

  • Vi tar ej emot paket utan distribution eller paket skickade per. efterkrav.

 

Ingen ångerrätt vid företagsinköp

Det finns ingen ångerrätt för företagsinköp.

 

Reklamation

Reklamationsrätten är 3 år enligt Konsumentverket. Garantin innebär att du som kund kan klaga på fel och brister i produkten som hittats 3 år efter köpet. Det är dock ett villkor att dessa fel inte har uppstått till följd av felaktig användning av produkten eller annat skadligt beteende. Kunden måste meddela inom rimlig tid efter att ha hittat defekten.

Om du klagar inom 2 månader kommer reklamationen alltid att vara aktuell. Du har möjlighet att få varan reparerad, byta till ny, pengarna tillbaka eller reducering av priset, beroende på den specifika situationen.

För reklamering bedes du grundligt beskriva felet samt bifoga bilder till oss per mail. När vi har mottagit denna får du ett fraktbrev som betalar fraktens retur. Produkten måste alltid returneras i god förpackning, Apuls24 täcker varans retur inom rimliga gränser, så länge produkten är berättigad reklamation.

Om det bedöms att felet ligger hos konsumenten är denne själv ansvarigt för reparationskostnaderna eller varornas retur.

Vi mottager inte paket utan distribution eller paket skickade per. efterkrav.