Hälsosammare muffins med karamell- och chokladtopping (a'la Sneakerskage)

Receptet ger 8 muffins.

För basen:
4 ägg eller 100 ml äggvita
75 g mandelmjöl / mandel

75 g havregryn
11 dadlar
2 stora matskedar. Mandelmör
1 tsk salt
3 msk. Honung eller flytande sötningsmedel

Topping:
Mandelmjöl
Zero Topping - Salted Caramel från Bodylab

Glaze:
7 dadlar
2 matskedar kakao
Lätt mjölk

Förfarande:
1. Lägg alla ingredienser till basen i en matberedare och mixa till en slät massa.
2. Fördela dem i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 200 grader (varmluft)
3. Låt kakorna svalna till rumstemperatur och bred ett tunt lager mandelsmör på toppen följt av en rejäl klick Zero Topping.
4. För att göra den sockerfria glasyren, mixa dadlarna med kakao och lite mjölk till önskad konsistens, och bred sedan ut den över kakorna.
5. Förvara kakorna i kylskåpet tills de ska serveras.