Triceps Pushdown (med rak stång) - Triceps Pushdown (med stång)

Triceps Pushdown i kabel med stång är en klassisk och enkel isoleringsövning för triceps och anconeus (som är en fortsättning på triceps medial head). Här kan du använda både över- och underhandsgrepp för att träna tricepsen. Underhandsgreppet gör det inte möjligt att träna med tunga vikter. Utför istället övningen med en lätt vikt för att arbeta med triceps och fokusera på det mediala huvudet. 

Den här övningen är enkel att utföra och kan användas av nybörjare för att bygga upp styrka innan de provar de mer avancerade övningarna.

Guide Triceps Pushdown (med rak stång) - Triceps Pushdown (med stång):

  1. Ställ dig framför maskinen med händerna på handtaget
  2. Tryck armbågarna in mot sidan av kroppen
  3. Inandas och sträck ut armarna (nedåt). Håll armbågarna in mot kroppen hela tiden
  4. Andas ut medan du gör övningen
  5. Upprepa övningen, t.ex. 15x3

Viktigt för Triceps Pushdown (med rak stång): Kom ihåg att hålla armbågarna låsta och nära kroppen. D.v.s. dina överarmar får inte röra sig.    

Fakta om Triceps Pushdown (med rak stång): Triceps är en mycket större muskel än biceps.Triceps utgör ⅔ av överarmens muskulatur. 

Goda råd för Triceps Pushdown (med rak stång): Variera mellan de olika handtagen (rep, stång, böjd stång, V-formad stång) helt enkelt så att du inte alltid tränar samma variant.

Om du använder tunga vikter kan du luta dig framåt något från ljumsken för att få en stabilare position. 

Du kan göra träningen av triceps mer intensiv genom att hålla en isometrisk spänning i en eller två sekunder i slutet av övningen.