Triceps Pushdown (med rep)

Triceps Pushdown i kabel med rep är en bra och enkel isoleringsövning för triceps och anconeus (som är en fortsättning på triceps medial head). Fördelen med att använda ett rep i stället för en stång är att du kan fortsätta rörelsen ut till höften och låren för att påverka tricepsens laterala huvud mer intensivt.  

Om du använder tunga vikter kan du luta dig lite framåt från ljumsken för att få en stabilare position. Den här övningen är enkel att utföra och kan användas av nybörjare för att bygga upp styrka innan de försöker sig på mer avancerade övningar.

Guide till Triceps Pushdown (med rep):

  1. Ställ dig framför maskinen med händerna på handtaget
  2. Tryck armbågarna in mot sidan av kroppen
  3. Inandas och sträck ut armarna (nedåt). Håll armbågarna in mot kroppen hela tiden
  4. Förcera rörelsen intill höften och låren 
  5. Andas ut medan du gör övningen
  6. Upprepa övningen, t.ex. 15x3

Viktigt för Triceps Pushdown (med rep): Kom ihåg att hålla armbågarna låsta och nära kroppen. Dvs. dina överarmar får inte röra sig.  

Fakta om Triceps Pushdown (med rep): Triceps är en mycket större muskel än biceps.Triceps utgör ⅔ av överarmens muskulatur. 

Goda råd för Triceps Pushdown (med rep): Variera mellan de olika handtagen (rep, stång, böjd stång, V-formad stång). Bara så att du inte alltid tränar samma variation.

Du kan göra träningen av triceps mer intensiv genom att hålla en isometrisk spänning i en eller två sekunder i slutet av övningen.