Värmekudde

En värmekudde har många olika egenskaper, och det finns flera anledningar att använda detta smärtstillande redskap. Många väljer att använda kudden för att lindra muskelsmärta. Värmen har en positiv effekt på både skador och ömhet, och det är ett praktiskt och funktionellt redskap som kan användas dagligen.

 Läs mer


Minska din smärta och öka ditt välbefinnande med en värmekudde

Dessutom kan du använda kudden med de värmande egenskaperna i vinterhalvåret för att öka välbefinnandet samt förhindra smärta.

Det finns många olika designs och storlekar av de populära värmekuddarna. De är tillgängliga med olika funktioner och finns som elektriska versioner som är lätta och praktiska för alla att använda.

När du behöver hitta den bästa versionen för dina behov finns det olika element och specifikationer som du bör vara medveten om.

På Apuls24.se hittar du modellen som matchar dina behov och önskemål. Vi säljer produkter från ledande kvalitetsmärken på marknaden för utrustning och tillbehör till din träning.

Varför välja en elektrisk värmekudde?

Det finns god anledning att välja de elektriska versionerna när du vill ha den bästa värmekudden, oavsett dina behov.

En elektrisk kudde med värme är för dig som behöver ett funktionellt och smart redskap som är lätt att använda. Den elektriska versionen styrs av en fjärrkontroll. Det är till din fördel att du kan styra värmen. Den gamla versionen av produkten fungerade genom att värmas i en mikrovågsugn. Detta gör det svårt för dig att justera värmen. Dessutom mister denna modell snabbt värmen när den avlägsnas från mikrovågsugnen.

Men när du väljer en elektrisk kudde med fjärrkontroll, kommer den att kunna avge en konstant temperatur. Den måste dock anslutas till ett eluttag. Fjärrkontrollen är ditt enkla verktyg för att välja mellan olika värme nivåer.

Den elektriska modellen blir vald vid professionella ändamål, där den gynnar i samband med rehabiliteringsprogram. Det är ett redskap som rekommenderas av fysioterapeuter för att lindra muskelsmärta. Det finns ingen risk med att använda en värmekudde. Den innehåller en hel del små värmare som ger en jämn och stabil värme.

Hur använder jag min värmekudde?

När du har en elektrisk modell har du den bästa möjligheten att självjustera hur mycket och intensiv värme du vill ha. Du bör vara uppmärksam på de olika punkterna på kroppen i förhållande till muskelgruppens storlek och deras känslighet.

Din handled är t.ex. känsligare än ditt lår. Detta beror på att huden här är tunnare och det finns ett mindre lager av fett. Du behöver låg eller medel värme på de mindre muskelgrupperna på kroppen där det inte finns något fettlager och där huden är tunn. Det vill säga på handlederna, nacken och fötterna samt anklarna.

Det kan vara individuellt, hur intensiv värme du önskar på kroppens större delar och muskelgrupper. Det är på ryggen och på benen. Många föredrar att använda högre värme på de ställen där värmen behöver nå djupet i musklerna.

Ditt uppvärmningskrav kan bestämmas av ditt syfte med värmekudden. Om du använder kudden för välbefinnande och för ökad komfort under vintern, kanske du vill ha en konstant, medelhög temperatur.

För smärtlindring kan det vara önskvärt att få en mer intensiv värme.

Bäst i test värmekuddar

När du vill hitta den bästa värmekudden måste du relatera till dess funktion i förhållande till effekten samt modellens design och egenskaper.

Det är de elektriska versionerna som är föremål för testning här. Du kan spara mycket pengar genom att vara medveten om vilka modeller som anses vara de bästa. Med dem kan du få ett redskap som ger dig större värde i flera år.

Det finns många olika tillverkare som utformar värmekuddar för både privata och professionella ändamål. Det kommer att finnas skillnader i de många olika modellerna som finns på marknaden. När du väl vet vilka parametrar som produkterna är klassade på, kan du bäst välja den modell som passar dig.

Produkterna testas utifrån följande faktorer:

 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Värmeregulerings teknik 
 • Antal av temperaturinställningar
 • Design och material
 • Användarvänlighet 
 • Pris

Det är av stor värde för din säkerhet att du köper kvalitetsvärmebatterier som har testats. När det gäller säkerhet betyder det att du får en modell med smart, automatisk avstängningsfunktion, vilket säkerställer att kudden själv släcker värmaren efter typiskt 90 minuter. Detta säkerställer att kudden inte överhettas.

När din kudde har en inbyggd automatisk avstängning, glöm inte att koppla ur apparaten varje gång efter användning.

Din komfort är säker med din kudde när den har teknik som skapar stabil och konstant värme. De bästa modellerna på marknaden har ett inbyggt säkerhetssystem som hindrar kudden från att ge för mycket värme.

När du har en värmekudde med olika temperaturinställningar, får du ut det mesta av ditt redskap. Med de olika inställningarna kan du välja den temperatur du behöver själv. Med den här funktionen får du en kudde som du kan applicera på hela kroppen av både små och stora muskelgrupper.

Design och material är viktiga för din användning. Det är en fördel att välja modeller som är utformade från andningsbart material. Detta skyddar din hud och låter dig sitta med kudden under lång tid.

Beurer är ett erkänt och prisbelönt företag som producerar hälsoprodukter för både privata och professionella ändamål. Deras värmekuddar får högsta poäng i bäst-i-test, eftersom de överensstämmer med alla specifikationer som är viktiga för dig.

På Apuls24.se hittar du olika versioner av värmekuddar från den innovativa tillverkaren. I vårt stora urval Beurer värmekuddar hittar du den storlek och design som passar dina önskemål.

Värmekudde till nacken för att lindra smärta

Stelhet, ömhet och smärta i nacken hämmar din rörelsefrihet och begränsar din optimala funktion både på jobb, träning och hemma. Smärtan kan ha uppstått som en följd av intensiv träning eller som ett resultat av olämplig arbetsställning vid skrivbordet.

Det finns bra skäl att förhindra att smärtan utvecklas till nackspärr. Du kan både uppleva huvudvärk och strålande smärta mot axlarna och ryggen när du kämpar med ont i nacken. När du har fått nackspärr kan det kräva vilodagar och professionell behandling av en kiropraktor eller massör för att bli smärtfri.

Smärtlindring via värme är ett effektivt och mildt sätt att lindra värk. Det är ett perfekt redskap som du kan dra nytta av när du upplever de första tecknen på nacksmärta.

Ju tidigare du startar handling för smärtlindring, desto större är sannolikheten för att du kommer att lyckas med att värma bort smärtan.

En värmekudde är ditt oumbärliga hjälpmedel i detta avseende. Du kan använda den när du sitter på soffan hemma eller när du är på kontoret. Med rätt och snabb behandling av din muskelsmärta kan du återhämta dig fort.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()