Guide: Välj rätt hopprep

Att använda ett hopprep är mycket effektivt för att värma upp och bränna fett. Det är ett skonsamt och roligt sätt att förbättra din kondition - och du kan göra det när och var du vill.

Hopprep är en mycket effektiv fettförbrännare, eftersom du kan förbränna upp till 8 kalorier per minut. Det motsvarar faktiskt att springa i 12 km/h, vilket är ganska mycket. 

Det finns huvudsakligen två typer av hoppgolv; gummi som huvudsakligen är för nybörjare och tråd som huvudsakligen är för avancerade skidåkare.

Gummihoppmatta är den lättaste typen av hoppmatta. De är mycket flexibla och lätta att hantera - därför är de idealiska för nybörjare. Proffs kan också använda hoppbord av gummi, men bara om du vill göra tricks som korsningar etc., eftersom den låga vikten ger dig en stor fördel

Trådhoppning är tyngre än gummi. Den ökade vikten gör det möjligt att få mer fart på linjen och därför är wire avsedd för erfarna skidåkare. Den ökade vikten ger också extra styrka och syreträning. En ståltråd är inte lika smidig som gummi i början, men efter några veckors användning blir den lika smidig och du har full kontroll.

Som nybörjare bör du välja en hoppbräda av gummi och som erfaren skidåkare som vill få ut mer av sitt hoppande bör du välja en hoppbräda med ståltråd.

Några snabba tips för ditt hoppande
Start alltid med en kort uppvärmning på fem minuter innan du hoppar - du måste värma upp dina fötter och klackar. När du hoppar gör du många små upp- och nedgångar, så det är viktigt att du har bra träningsskor för att skydda knän och leder.
Det är viktigt att slappna av i axlarna när du hoppar, eftersom det är dina underarmar som ska få fart på hoppgolvet.

Risken för skador är mycket liten när du går, men du bör be din läkare om råd om du har problem med underben, fotleder eller fötter.