Havrekakor med choklad

De här barerna är inte bara fulla av protein och energirika ingredienser, de är också lätta att göra och smakar jättegott!

Dessa barer är extremt tuggiga och fyllda med läcker chokladsmak. De har inget tillsatt socker, är veganska, glutenfria, mjölkfria (beroende på val av mjölk och proteinpulver) och är fulla av protein.

De passar utmärkt som ett sött mellanmål på eftermiddagen, i ditt barns lunchlåda eller som frukost. Istället för att köpa dyra proteinbars i butiker och på nätet kan du göra dessa och veta exakt vad de innehåller.

Proteinbarerna kunde inte vara enklare att göra. Hacka alla ingredienser i två omgångar i en matberedare eller mixer, utom chokladbitarna. När smeten är slät, lägg i chokladbitarna och tryck ut den på en bakplåt. De gräddas och sedan är de färdiga. Enkelt och enkelt.

Förberedelse: 10 min. | Förberedelse: 15 min.

Ingredienser

  • 60 ml mandelsmör
  • 30-40 g torkade dadlar
  • 12 ml växtbaserad mjölk (efter eget val)
  • 1 tsk. vaniljextrakt
  • 64 g proteinpulver (vi rekommenderar detta)
  • 32 g kakaopulver
  • En liten mängd salt
  • 200 g havregryn
  • 40 g chokladbitar

Process

  1. Hetta upp ugnen till 180 grader. Hitta en 8x8 cm stor bakform och lägg bakplåtspapper i botten eller spraya med non-stick spray.
  2. Placera mandelsmör, dadlar, mjölk och vaniljextrakt i en matberedare eller mixer. Blanda tills det är jämnt.
  3. Skiva resten av ingredienserna utom havre och chokladbitar. Blanda igen tills det är jämnt. Tillsätt havregrynen och se till att inte blanda för mycket.
  4. Rör ner chokladbitarna med hjälp av en sked eller spatel, spara några om du vill lägga några på toppen när kakan är färdiggräddad. Fördela blandningen jämnt i formen.
  5. Bak i ca 15 minuter tills toppen är fast. Låt svalna helt innan du skär dem i skivor och njuter.