Julrecept: sockerfria chokladtryfflar

Dessa sockerfria chokladtryfflar är mjuka som smör, syndiga och mycket enkla att göra - den perfekta chokladdesserten eller snacks för mysiga julaftnar.

Chokladtryfflar är en fantastisk godbit. En tugga av dessa mjuka, krämiga chokladkakor kan skicka vem som helst till chokladhimlen.

Många av de populära tryfflar som du kan köpa är inte direkt lämpliga för en lågkolhydrat- och sockerfri livsstil - men som tur är så är de här det!

Det är väldigt enkelt att göra egna hemgjorda sockerfria chokladtryfflar. Endast två ingredienser behövs: sockerfri choklad (eller 86 % mörk choklad) och grädde. Vanilj tillsätts för att mildra chokladsmaken, och vissa personer kan tillsätta lite smör för att ytterligare mildra chokladsmaken eller för att uppnå en önskad konsistens.

Receptet ger 22 tryfflar à 15 g.

Förberedelse: 10 minuter | Tillagning: 6 minuter

Ingredienser

  • 170 g sockerfria chokladbitar
  • 177 ml grädde
  • 3 msk smör
  • 4 msk florsocker
  • 2 teskedar konjak (valfritt)
  • ¼ tsk vaniljextrakt

Process

På spisen:Sätt chokladspånen i en värmebeständig glasskål som är tillräckligt stor för att rymma chokladspån och grädde med plats för omrörning. Lägg grädde, smör och florsocker i en liten kastrull och värm på medelvärme tills det bildas små bubblor runt kastrullens sidor och grädden ångar. Rör om tills florsockret har löst sig. Häll sedan blandningen över chokladbitarna och låt stå i 5 minuter. Rör försiktigt med en visp tills det är jämnt och kombinerat. Tillsätt vanilj och konjak och rör om. Låt svalna, täck över och ställ i kylskåp i flera timmar tills den är fast eller över natten.

I mikrovågsugn:Häll grädden i en mikrovågsugnssäker skål som är tillräckligt stor för att rymma chokladbitar och grädde med plats för omrörning. Tillsätt florsockret och rör om tills det är upplöst. Tillsätt smör och chokladbitar och värm i mikrovågsugnen i 1 minut. Låt stå i 5 minuter och rör försiktigt med en visp tills det är blandat. Tillsätt vanilj och konjak och rör om. Låt svalna, täck och kyl tills den är fast eller över natten.

Form: Lägg ut en bit vaxpapper på arbetsytan. Häll ut den fasta chokladganachen ur skålen på pappret med hjälp av en sked. Om ganachen är för fast, värm den i 30-60 minuter innan du häller ut den ur skålen.
Rulla varje portion ganache till runda tryfflar. Väg vid behov varje portion (15 g) för att se till att tryfflarna är enhetliga. Om tryfflarna är för varma och mjuka för att formas, kyl dem i 30 minuter eller tills de är tillräckligt fasta för att kunna hanteras.

Finish: När tryfflarna är formade kan de rullas i hackade nötter, riven choklad, sesamfrön, kokos, strössel, frystorkad frukt, matcha eller osötad kakaopulver. De förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet, men serveras och avnjuts i rumstemperatur.

Näringsinnehåll

Per portion (1 tryffel)

Kalorier 58 kcal Fett 5 g - varav mättat fett 3 g - varav omättat fett 1 g Kolhydrater 7 g Kostnad Fiber 5 g Protein 1 g