Kabel rep över huvudet Triceps förlängning

Kabelrep över huvudet Triceps Extension med rep är en bra övning för att träna och påverka det långa huvudet av triceps mer intensivt.

Guide till Tricepsförlängning med kabelrep över huvudet:

  1. Stå med ryggen mot maskinen och händerna på handtaget. Observera att händerna inte får vara längre bak än huvudet
  2. Andas ut medan du gör övningen
  3. Upprepa övningen, t.ex. 15x3

Viktigt för Cable Rope Overhead Triceps Extension: Kom ihåg att hålla armbågarna stilla. Överarmarna får inte röra sig.    

Fakta om Cable Rope Overhead Triceps Extension: Triceps är en mycket större muskel än biceps. Triceps utgör totalt sett ⅔ av överarmens muskler. 

Goda råd för Cable Rope Overhead Triceps Extension: Variera mellan de olika handtagen (rep, stång, böjd stång, V-formad stång) helt enkelt så att du inte alltid tränar samma variation.

Du kan göra träningen av triceps mer intensiv genom att hålla en isometrisk spänning i en eller två sekunder i slutet av övningen. 

För att variera mellan de olika Triceps Extension-övningarna är det inte så viktigt vilken av varianterna du gör, utan det är bättre att variera mellan övningarna över tid - dvs. en kombination av sittande, stående, unilaterala, bilaterala övningar och användning av de olika redskapen. Det kan vara en bra idé att göra samma variationer i 6-10 veckor i taget så att du hinner göra märkbara framsteg innan du byter.