Lättbakade havregrynskakor

Detta blir din nya favoritfrukost!

Det här receptet är superenkelt och dessa havregrynskakor är så lätta att göra. 

Du kan enkelt göra en stor sats havregrynskakor och förvara dem i kylskåpet i upp till en vecka. Om du vill värma dem på nytt är det bara att sätta dem i mikrovågsugnen och värma dem tills de är varma hela vägen igenom. 

Bakade havregrynskakor

Detta recept ger 1 havregrynskaka.

1 havregrynskaka innehåller 326 kcal och 14 g protein.

Ingredienser

  • 100 g valfri yoghurt
  • 40 g havregryn
  • 1 ägg
  • Få droppar vaniljeextrakt
  • 100 g blandade bär

Att tjäna:

  • En matsked yoghurt
  • Ett par bär
  • En bit honung

De första stegen

1. Förvärm ugnen till 180 grader.

2. Blanda yoghurt, ägg, havregryn och vaniljextrakt tills det är förenat.

3. Tillsätt bären. 

4. Häll över i en liten ugnsfast skål.

5. Grädda i 30 minuter tills de är gyllene och bubbliga.

6. Om du vill kan du toppa den med en matsked yoghurt, några bär och lite honung.

7. Ta en sked och njut!