Muffins med citron och vallmofrön

Dessa muffins är hälsosamma, fluffiga och läckra!

De är glutenfria och innehåller få kolhydrater och kalorier. De är lätta att göra och du kan enkelt göra degen och lägga den i kylskåpet över natten och sedan baka dem i 15 minuter. 

muffins- med citron

I receptet används kokosmjöl och det är ett riktigt hälsosamt alternativ till vanligt vetemjöl. Men kokosmjöl är mycket absorberande, så det är viktigt att använda rätt mängd. Det är därför viktigt att mäta kokosmjölet i vikt. 

Dessa muffins har ett sätt att fastna i formen även om de är väl smorda. Smörj formen lite om det behövs.

Muffins med citron och vallmofrön innehåller:

Detta recept ger 5 muffins. 

muffins med citron och vallmo

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 2 msk helmjölk
  • 1 msk. färsk citronsaft
  • 0,5 dl osaltat smör, smält och kylt
  • 1 tsk. stevia
  • 1/4 tesked havssalt
  • 1 msk citronskal
  • 0,5 dl kokosmjöl (28 gram) <1/4 tsk. bakpulver
  • 1 msk vallmofrön

Process

  1. Hetta upp ugnen till 175 grader. Smörj 5 muffinsformar med olja och placera dem på en bakplåt.
  2. På en stor skål vispar du ihop ägg, mjölk, citronsaft, smör, stevia och salt.
  3. Viskar i citronskalet och kokosmjölet. Fortsätt vispa tills blandningen är slät och utan klumpar.
  4. Visk i bakpulvret och använd sedan en degskrapa för att vända i vallmofröna.
  5. Använd en sked för att fördela degen jämnt i formarna. De gräddas tills degen är fast och om du sticker in en köttnål i den så finns det ingen deg på den. De ska gräddas i cirka 15 minuter.
  6. Låt muffinsen svalna före servering. 

Muffins kan lätt förvaras i kylskåp i en lufttät låda i upp till 4 dagar. Värm dem lite i mikrovågsugnen. Du kan också frysa in dem.

Näringsinnehåll för 1 muffin

Kalorier

162 kcal

Fett

14 g

- varav mättat fett

7 g

Natrium

238 mg

Kolhydrater

4 g

Fibrer

2 g

Socker

5 g

Protein

5 g

se