Hopprep

Kvalitetshopprep till finfina priser. Vi har stort urval av hopprep i alla prisklasser för alla träningsbehov. Hitta ett långt hopprep om det är det du söker. Hopprep med tygkabel och hopprep med stålwire - Vi har allt. Ja också hopprep för barn och ungdomar.
Hopprep finns i många olika kvaliteter och det kan vara svårt att få ett överblick. Vi har försökt att samla det fulla urvalet av hopprep så att du kan se dem alla från en webbplats. Oavsett om du letar efter ett hopprep med vikt eller ett hopprep du bara ska ha med på farten, så har vi precis det du söker.
Tränging med hopprep är väldigt populärt eftersom det är så enkelt och ger en mycket effektiv träning. Du kan på kort tid få pulsen helt till topps och därigenom uppnå en simpel men fantastisk träning. Crossfit hopprep och hopprep för boxningsträning - Vi har det fulla valet.. Läs mer


Högkvalitativt hopprep för effektiv träning

Träning med hopprep är inte för morsgrisar. Det kan väl vara att du kommer ihåg hopprepet som något som tjejerna hade lekar med på skolgården. Men träning med ett hopprep kräver uthållighet, teknik och styrka. Det är inte utan anledning att vi ser boxare som använder repet som en vanlig del av deras träning.

Hoppreps guide

Det finns främst två typer av hopprep - mjukt eller hårt rep. Det mjuka repet består av tygkabel eller gummi. Det finns också andra material, men vi ser dem inte så ofta. Hopprep med mjukt rep är ofta bäst för nybörjare eftersom de inte slår så hårt om du skulle råka träffa dig själv. Dessutom är de lättast och man behöver därför inte den stora styrkan från början.

De hårda repen består huvudsakligen av stålwire som är idealiska om du är lättare övad. Eftersom de snabbt uppnår en högre hastighet och därför kräver lite mer teknik. Om du inte har försökt det innan är det snart något du vill gå efter.

Långt hopprep

En stor fördel med ett rep är om det kan justeras i längd och därför kan anpassas till din höjd. De flesta modellerna är justerbara längst ute på handtaget. Dessutom har nästan alla våra hopprep, en startlängd på 3 meter. Det är meningen att du själv justerar ditt hopprep så att det passar dig perfekt.

Du kan enkelt justera det eftersom det inte kräver några specialverktyg än vad du ofta har i ditt hem. Vi hjälper dig gärna via telefon om du är osäker på hur du anpassar ditt hopprep.

Hoppa i form med ett hopprep

"Svara ärligt ja eller nej; ja - nej - ja - nej..." 

Hoppa med hopprep har alltid varit känt. Vi kommer alla ihåg det från skolgården i grundskolan, men det har varit länge sedan vi har provat det och det är inte något vi har tänkt mycket på sedan, men det är en av de mest effektiva träningarna att träna med hopprep.

Det är inte utan anledning att vi ser kampsportsträning ofta involvera hoppning. Du uppnår snabbt en mycket hög intensitet och behöver därför inte träna så länge. Detta ger dig en kort och effektiv träning som snabbt kommer att få dig i form. Dessutom tar ett hopprep nästan ingen plats, så du kommer alltid att kunna bära det med dig. Det finns därför ingen ursäkt för att träna lite varje dag.

Som ett exempel på en effektiv träning, kommer här vårt bud på ett träningsprogram med hopprep:

 • Stå framför en klocka eller en timer
 • Hoppa i lugnt tempo i 3 minuter som uppvärmning
 • Håll 30 sekunders paus
 • Hoppa så fort du kan i 60 sekunder
 • Håll 30 sekunders paus
 • Hoppa så fort du kan i 60 sekunder
 • Håll 30 sekunders paus
 • Upprepa detta i 15-20 minuter

Om du inte är van vid att hoppa hopprep behöver du naturligtvis inte börja med att träna i 20 minuter. Om du är nybörjare kan du börja med att hoppa i 30 sekunders intervaller istället. Fortsätt hålla pausarna på 30 sekunder.

Hoppreps träning

Du kommer snart att upptäcka att träning med ett hopprep är en extremt effektiv träningsform som definitivt ger dig svett på pannan. När du kommer in i en bra rutin med ditt hopprep kan du långsamt börja variera din träning med några roliga hopp. Bli inspirerad av de bästa: De coola tjejerna från skolgården som har alla fräsiga sving.

Hopprep med vikt

Något av det lite nyare inom hoppning, är hopprep med vikt. Vi har ett stort sortiment av hopprep med vikt - Både hopprep med tunga rep och hopprep med tunga handtag. Dessa ger två olika typer av träning, beroende på var vikten är på ditt hopprep. Om du väljer ett hopprep med tungt rep, kommer du att upptäcka att du får en långsammare sving och att den blir tung för armarna. Härmed får du en riktigt bra träning för hela kroppen, eftersom du nu tränar både armar, axlar och fitness. Om du istället väljer ett hopprep med tunga handtag, kommer du att upptäcka att hopprepet ligger bättre i handen. Detta kan vara en fördel när du tränar och annars ger det dig en bättre känsla av träningen.

Crossfit hopprep

Inom crossfit ser vi ofta att  hopprepet används. Detta beror på samma som i boxning, att hoppning är en effektiv träningsform som aktiverar stora delar av kroppen. Hopprepet används ofta av crossfit, som en del av uppvärmningen och är del av flera av crossfits grundelement.

Faktum är, att hopprep blivit så populärt på grund av att det ingår i Crossfit Games och andra liknande crossfit-events.

Hopprep för nybörjare och hopprep för övade

Vi har jättestort urval av hopprep för alla nivåer. Vi har hopprep för nybörjare och hopprep för övade. Om du är ny med hopprep rekommenderar vi att du väljer ett lättare rep av ex. tygkabel. Detta ger dig ett rep som är lätt att kontrollera och slår inte så hårt om du gör misstag i början.

Om du å andra sidan är övad, rekommenderar vi att du väljer ett hopprep med stålwire. Härmed har du möjlighet att uppnå högre hastighet och göra övningar som dubbla swing och liknande träningsövningar. Vi rekommenderar den övade även att prova hopprep med vikt. Härigenom har du möjlighet att göra helt olika typer av träning med hopprep än vad du annars skulle ha med det vanliga hopprepet.

Hopprep till barn

Vi har ett stort antal hopprep som lämpar sig för barn. Fördelarna med våra hopprep är att du kan justera dem för att passa ditt barn. Det är enkelt och snabbt att justera repet så det är inte något du behöver spendera lång tid på och strula med. Vi rekommenderar att du väljer ett lätt rep med tygkabel för ditt barn.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Typ
  Visa mer ()
 • Längd
  Visa mer ()
 • Material på rep
  Visa mer ()
 • Justerbar längd
 • Reptjocklek totalt
 • Material på handtag
 • Friktionshämmande yta på handtag
 • Längd på handtag
 • Förstärkning i slagområdet
 • Kullager
 • Justerbar vikt
 • Varvräknare
 • Tillbehör