Skyddsmatta / Golvskydd

Syftet med en skyddsmatta är att skydda ditt golv samt din träningsmaskin. Dessutom kommer du att uppleva vid flera av träningsmaskinerna, att mattan också ger en skyddande effekt för din kropp. Det faktiska skyddet av golvet består vanligtvis av den vertikala belastningen du får från trycket från träningsmaskinens vikt.

Men med flera av träningsmaskinerna, som roddmaskinen och spinningcykeln, kommer du också att ha en stor lateral och framåtbelastning som ger större märken än bara de normala tryckmärkena. Detta kan också lätt avhjälpas med en skyddsmatta.

Valet av skyddsmatta kan vara svårt, men vi är alltid redo att vägleda dig till rätt val av skyddsmatta... Läs mer


Skyddsmatta

En skyddsmatta är för att skydda golvet mot belastningen från träningsmaskiner som motionscyklar, cross-trainers och liknande maskiner.

Om du har ett golv som du vill skydda, rekommenderar vi att du använder en skyddsmatta. Det finns många typer av skyddsmattor, som alla har till syfte att skydda ditt golv samt din träningsmaskin.

Det finns individuella lösningar med skyddsmattor som passar de olika träningsmaskinerna och det finns mer flexibla lösningar som pussel mattor, också känt som Floor Guards Gymgolv.

Val av skyddsmatta till träningsmaskin

Om du har en träningsmaskin rekommenderar vi att du prioriterar att investera i en skyddsmatta. Du får ett längre liv på din träningsmaskin, eftersom du skyddar de små chocker som oundvikligen uppträder under träning. Dessutom skyddar du också golvet där din träningsmaskin står. Utan en skyddsmatta kommer du att uppleva märken från maskinens fötter efter en kort tidsperiod.

Som en helt tredje fördel, kommer du också att uppnå en bättre stötdämpning för din kropp. Det här skiljer sig från träningsmaskin till träningsmaskin, men på vissa modeller kommer du att uppleva en stor skonsam vinst genom att ha en skyddande matta under din träningsmaskin.

Skyddsmatta till crosstrainer

Crosstrainern är en bra träningsmaskin som passar in i de flesta hem och i de flesta träningsprogram. Många väljer att ha crosstrainerna stående i vardagsrummet eller en annan praktisk plats. Här har du vanligtvis också ett golv som du vill skydda och det är därför mycket bra att välja en skyddsmatta för din crosstrainer.

Önskar du att stuva undan din crosstrainer och skyddsmatta kan det lätt packas ihop efter användning och med en träningsmatta under din crosstrainer tar det inte mycket mer uppröjningstid.

En crosstrainer ger en stor vertikal belastning på underlaget och det kommer därför att ge tryck- och slitmärken efter en relativt kort tid om du inte väljer en lösning med en skyddsmatta.

Skyddsmatta till roddmaskin

Här har vi en träningsmaskin att göra med, som ger slitage på underlaget. Med en roddmaskin har du både tryck pga tyngden, samt att du kör fram och tillbaka på roddmaskinen och kan därför inte undvika slitmärken längs golvet. Du kan enkelt undvika detta, med en skyddsmatta för din roddmaskin.

Förutom att skydda golvet, kommer en skyddsmatta för din roddmaskin också att ge mer stabilitet för ditt träningspass. Om du tränar på en hal yta, kommer du att upptäcka att maskinen kan skrida fram och tillbaka under träning. Detta kan undvikas av en skyddsmatta med en friktionshämmande yta.

Det ger plötsligt en liten extra möjlighet när du placerar din roddmaskin när du vet att golvet skyddas av en skyddsmatta. Du behöver nemligen inte bekymra dig om ditt golv eller roddmaskin.

Skyddsmatta till löpband

Ett löpband är som oftast den tyngsta av träningsmaskiner och därför också den som ger den största belastningen på ditt golv. Ett löpband står ofta på 4 eller 6 fötter och har därför några tunga punktbelastningar mot golvet. Skador som detta orsakar kan lätt undvikas med en skyddsmatta.

Ett löpband är vanligtvis något du har en helt fast plats och inte en träningsmaskin som du bara flyttar runt med. Därför rekommenderar vi också att du får rätt lösning med det samma.

Förutom att skydda golvet skyddar du även löpbandet själv. En skyddsmatta ger extra stötdämpning, vilket ger ditt löpband en längre livslängd. Dessutom ger det en stötabsorberande effekt för din kropp. Detta är särskilt bra för dina knän, som utsätts för belastning under löpning. Det är oftast på de mindre löpbanden att du vill uppnå större avlastning för dina knän med hjälp av en skyddsmatta. De stora löpbanden är stabila i sig och har inbyggd stötdämpning. På de stora löpbanden väljer du en skyddsmatta, uteslutande för att skydda ditt golv och ditt löpband.

Skyddsmatta till spinningcykel

En spinningcykel är en träningsmaskin, där du ofta står upp i pedalerna och därigenom rycker kraftigt i träningsmaskinen. Detta kan inte undgå att ge märken i golvet och det är därför en ultimat lösning med en skyddsmatta. Du hittar slitmärken som uppstår både framåt och bakåt från din spinncykel, men du kommer också att uppleva slitmärken från sida till sida.

Dessutom ger belastningen genom tyngd tryckmärken i golvet. Därför är det särskilt viktigt med denna träningsmaskin att skydda ditt underlag med en skyddsmatta.

Skyddsmatta till motionscykel

På samma sätt som med spinningcykeln, har du en stor belastning på golvet. Men i en mindre skala än vid spinningcykeln. På en träningscykel har du vanligtvis stillasittande/stillastående träning. Detta ger dock fortfarande belastning genom tyngd och det är därför nödvändigt med en bra skyddsmatta.

Skyddsmatta till stegmaskin / trappmaskin

Vi har den lilla steg-/ trappmaskinen, som med fördel kan kombineras med en skyddsmatta. En trappmaskin är ofta en träningsmaskin som du tar fram och tillbaka. Därför kan du med fördel förvara din trappmaskin tillsammans med en skyddsmatta och ta fram den efter behov. Du kan få gymgolv som passar perfekt med en liten maskin och ger dig inget extra krångel när du flyttar den fram och tillbaka.

Maskinen kan ge slitmärken och stora tryckmärken som inte är så snyggt.

Välj den riktiga skyddsmattan

Det är inte alltid lätt att ha översikten av vilken skyddsmatta du ska välja och vi vill därför alltid gärna hjälpa dig att välja rätt. Dessutom har vi regelbundet erbjudanden för de olika skyddsmattorna, så det handlar om att slå till när du ser de bra erbjudandena på skyddsmattor.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Lämplig för
  Visa mer ()
 • Längd
  Visa mer ()
 • Bredd
 • Tjocklek