Suspension Trainer

Suspension Trainer för effektiv allround träning

Denna träningsform, kallad "suspension training" är självklar för dem som vill ha ett program som gör att du kan träna hela kroppen.

En Suspension Trainer är idealisk för träning av kroppens kärnmuskler, och du kan göra många olika övningar med detta redskap... Läs mer


Du arbetar med redskapet med din kroppsvikt och du kan själv justera det motstånd du behöver.

Tekniken handlar om att använda gravitationen. Ju mer horisontell du håller din kropp desto mer motstånd får du under din träning, och ju mer utmanande och intensiva blir övningarna.

Träningsformen har blivit särskilt populärt de senaste åren till följd av flera element. Det är ett underhållsfritt verktyg som är lätt att ta med på farten, det är billigt och alla kan delta.

Om det här verktyget är nytt för dig finns det några punkter att klargöra innan du köper din träningsutrustning.

Du bör förhålla dig till följande punkter för att få ut det mesta av din träning:

 • Montering
 • Övningar
 • Upplaga + tillbehör (nybörjar- eller professionell modell)
 • Pris

Det finns olika versioner på marknaden, och det kommer därför att vara annorlunda vilka övningar de olika versionerna är lämpliga för. Och de kommer med olika tillbehör för montering.

Under den här guiden får du svar på allt du behöver veta för att komma igång med hemträning med din Suspension Trainer.

Bra råd för att komma igång med din Suspension träning

Din nuvarande träningsnivå samt fysik hjälper dig att bestämma vilken modell och version som är bäst för dig.

Det är inte bara de bästa professionella idrottarna som har glädje och nytta av suspension träning. Även vanliga människor som vill ha en starkare hållning eller ökad styrka i kroppens stora muskelgrupper har effekten av träningen.

Det finns versioner för både nybörjare och mer erfarna fitnessutövare.

Det finns ett antal punkter som du bör vara medveten om innan du startar din suspension träning.

Tillrättalägg träningen i förhållande till din kropp

Det finns många versioner av övningar som du kan använda med suspension trainer. Övningar som både kan utföras utomhus eller inomhus och det kan variera i motstånd och intensitet.

I detta sammanhang är det viktigt att du som redan har problem med lederna är medvetna om att hitta lämpliga övningar så att du undviker skador.

Här handlar det om att jobba med uppträningen istället för att vara för ambitiöst för att göra alltför svåra övningar.

Med rätt teknik undgår du skador

Den grundläggande tekniken är att fötterna måste ha en solid placering på underlaget så att du minskar risken för att förlora balansen och därmed utövar övningarna felaktigt och riskerar skada.

Det finns användbara affischer som illustrerar de klassiska övningarna med suspension trainer med både bild och kompletterande text. Detta är förstklassigt för dig som nybörjare då den kan hjälpa dig att utföra övningarna korrekt och minimera din skaderisk och det kan inspirera dig till nya övningar.

Välj suspension trainer samt tillbehör som passar dig

En suspension trainer är inte bara ett träningsband. Det finns skillnader i både längder, bandets kvalitet och greppets utformning. Dessutom, i samband med inköp bör du tänka på var du vill använda redskapet - ska det främst vara till träning inne eller vill du träna utanför?

De billiga versionerna kan med fördel användas av dig som är ny till denna träningsform. Dessutom finns det professionella versioner (Redcord Trainer) som rekommenderas av sjukgymnaster.

Hitta Suspension trainer på erbjudande hos Apuls24

Här hos oss hittar du en stor marknad för träningsslingor på erbjudande. Dessa ger dig möjlighet att få en kvalitetsprodukt, bara för billigare pengar.

Du ska välja den modell som passar specifikt till dig. Här bör du vara medveten om:

Längd och kvalitet på träningsbanden

Många modeller på marknaden finns med justerbara band, som är en självklar produkt att köpa så att du kan anpassa längden till din kropp.

Märke

Vi har endast märken som valts av vårt expertteam för att säkerställa att du bara hittar produkter av hög kvalitet här.

Design och kvalitet av handtaget 

De grepp du hittar på de olika versionerna varierar i kvalitet. Du kan hitta professionella suspension trainers på erbjudande, som har förstärkta gummihandtag för optimal komfort och säkert grepp.

Användningsområde

Många versioner levereras med en transportväska, vilket gör det enkelt för dig att ta din träningsutrustning med dig.

Innan du beställer ditt träningsband kan du dra nytta av att tänka på om du i första hand vill använda redskapet hemma eller om du vill ta det med dig.

För dig som nybörjare rekommenderas det att träna hemma där du har ett stabilt underlag.

När du köper din Suspension trainer bör du vara medveten om produkten levereras med upphängning eller ej. Detta ger dig ett komplett träningsredskap som ger dig möjlighet att gå igån gmed det samma. 

Största delen av träningsbanden kommer med fäste så att du kan montera utrustningen i hemmet ordentligt och säkert.

Öka din styrka och koordination med Suspension trainer övningar

Det finns många användbara övningar som du kan göra hemma med en Suspension trainer.

Det kommer att vara krävande kärnövningar, eftersom det kräver att du spänner upp över hela kroppen för att träna både stabilitet och koordination.

Här nedan bjuder vi på några övningar med Suspension trainer. Sök övningarna på Youtube om du är osäker på hur de ska utföras. Men använda ockå din sunda förnuft! Inte alla videos visar en korrekt utförelse. 

1. Squat jump - Träning av mage, rumpa och lår

Startposition - Stå med fronten mot redskapets upphängningspunkt och grip handtagen med lätt böjda armar. Ta tag i handtagen med handflatorna uppåt. Squat i ca 90 graders vinkel och se till att knäna inte når över tåspetsarna, armarna sträcks automatiskt i din squat.

Rörelse - Nu hoppar du rakt upp, så högt du kan, genom att pressa ifrån med benen i golvet, rätta upp bäcknet under dig och tänk på att hålla en rank rygg. Ta stöd av Suspension trainern, men häng inte i den. Landa i squat igen och repetera rörelsen.

Tempo - Moderat, kontrollerat tempo

Lägre intensitet - Istället för att hoppa, reser du dig upp genom att pressa benen ned mot golvet och stäck benen. Rätta upp bäcknet under dig, sug in naveln och ha en rank rygg. Ta stöd av Suspension trainern, men häng inte i den.

2. Low Row (træning af arme, ryg og skuldre)

Startposition - Stå med fronten mot redskapets upphängningspunkt och grip handtagen med handryggarna utåt. När du har hittat ett fast grepp i brösthöjd, luta dig bakåt så du hänger i träningsbandet med sträckta armar. Se till att du inte låser i knän eller armbågar. Säkra att axlarna är sänkta och inte uppspända vid öronen. 

Rörelse - Dra upp dig så armbågarna pekar bakåt och hålls in till sidan samtidigt som du andas ut. Sträck armarna igen som du lutar dig bakåt och andas in. Kroppen ska hållas rank och som i planka under hela övningen. Repetera rörelsen.

Tempo - Lugnt och kontrollerat. Det är viktigt att du utför rörelserna så att du kan känna att det är armmusklerna du använder och inte axlarna.

Intensitet - Ju mer du placerar din kropp desto mer utmanande blir träningen. Försök att känna skillnaden med hela foten i golvet eller endast hälen (med skor på!)

3. Atomic Push Up - Träning av hela kroppen, styrka och stabilitet

Startposition - Från ett liggande läge med magen mot golvet ska träningsbandets handtag vara ca. 25 cm. över golvet. Placera fotryggen i varje grepp. Spänn upp i hela kroppen så att din kropp är rank som i planka.

Rörelse - Börja med att utföra rörelsen som en armhävning genom att böja armbågarna så du sänker bröstet mot golvet. Pressa upp igen med sträckta armar. Skjut sedan dina knän under dig mot din överkropp (som i fosterläge). Sedan sträcker du ut din kropp igen till startposition. Repetera rörelsen.

Tempo - Ditt eget kontrollerande tempo. 

En billig suspension trainer för dig som är nybörjare

Om du, som många andra människor, har blivit intresserad av de många träningsmöjligheterna som en Suspension Trainer erbjuder, är det både enkelt och billigt att skaffa en funktionell startversion.

Ett träningsband anses redan vara ett billigt träningsredskap för hemmabruk, eftersom det inte (i motsats till olika maskiner) behöver underhåll. Och med den stora marknaden du hittar hos oss är det lätt att skaffa en version som passar dina träningsbehov.

Fördelen med att köpa billig kvalitetsutrustning för ditt träningspass är att du som nybörjare kan skapa en uppfattelse av att använda utrustningen - utan att behöva spendera alla dina besparingar på att komma igång.

Även om du går efter en billig version betyder det inte att du måste kompromissa med kvaliteten.

Komplett startpaket till billiga priser

Du hittar flera kvalitetsprodukter (även de professionella versionerna) till billiga priser, som kommer i slitstarka material och med möjlighet att få förstärkta gummi grepp på handtagen.

Det kan vara en fördel att välja suspension trainer med extra mjuka handtag, eftersom det här gör det möjligt för dig att göra ännu fler övningar med redskapet. Det kan vara ett bekvämt beslut för dig att välja dessa versioner för övningar där du behöver dina anklar eller fötter som är ordentligt placerade i handtagen.

När du köper träningsbandet online kan du alltid ta reda på hur omfattande utrustningspaketet är (det vill säga hur mycket tillbehör ingår). Och du kan informeras om hur man installerar bandet.

Viktigast är att du hittar en produkt som passar din kroppsvikt. Du finner siffran för maximal användarvikt i samband med varje produktbeskrivning här hos oss, så du har alltid möjlighet att hitta exakt den produkt som fyller dina behov.

Suspension trainer för dig med speciella träningsbehov

Power sling, trx band, träningsband - kärt barn har många namn ...och användningsområden! Den effektiva och allsidiga träningen kan enkelt göras med hjälp av endast detta redskap, din kroppsvikt och en stolpe eller annat att fästa den i. Du hittar ett hav av träningsprogram med detta verktyg i centrum.

Men det finns en annan betydande fördel med träningsbandet och det handlar om att (åter)uppbygga styrka och förebygga skador.

För dig som redan är en erfaren idrottsman (oavsett om det handboll, tennis, fotboll eller liknande fysisk disciplin), kan du uppnå fördelaktiga effekter genom träning med suspension trainer.

De särskilda träningsbehoven kan vara för dig, som

 • Vill rehabilitera axlar, knän, rygg eller höfter
 • Vill förbättra din fysiska styrka i förbindelse med andra sporter

Det finns mer avancerade versioner av suspension trainers på marknaden som rekommenderas av sjukgymnaster och är avsedda att användas för dessa specifika träningsbehov.

Med dessa utgåvor kan du utföra en serie övningar som du inte kan göra med den vanliga upplagan.

Du hittar bland den här modellen under namnet Record Trainer, som också används av professionella fitnesspraktiker.

Här är de stora fördelarna med användningen av träningsbandet. Oavsett din tränings syfte, din kroppsvikt, din styrka och form och oavsett din ålder kan du uppnå positiva effekter med denna träningsform.

Suspension trainer för effektiv hemträning

Om du letar efter ett träningsredskap som gör att du kan träna hela kroppen hemma effektivt, är en suspension trainer ett bra val. Med din egen kroppsvikt som motstånd kan du göra alla slags övningar med detta redskap. Motståndet kan enkelt justeras för att passa dig. Ju mer horisontell din kropp är desto mer motstånd kommer du att få. Om du är i färd med rehabilitering kan du enkelt börja med ett lågt motstånd och öka gradvis när du är redo för det.
 

Välj en trx suspension trainer från Apuls när du vill träna hemma.

Enkel montering av din suspension trainer

När du köper en suspension trainer hos Apuls medföljer en klämma så att du enkelt kan montera ditt nya träningsredskap och snabbt komma igång med dina övningar. Du kan välja att hänga verktyget i taket eller fästa det i dörren - oavsett vad du väljer, medföljer den nödvändiga utrustningen.

Billig Suspension Trainer – köp hos Apuls24

Vi har ett stort urval av billiga suspension trainers och det är möjligt att få bra valuta för pengarna. De billiga träningsbanden levereras med alla nödvändiga tillbehör, till exempel dörrstopp. I denna kategori rekommenderar vi Liveup Suspension Trainer, som levereras inkl. dörrstopp och resväska.

Kvaliteten är bra, och hemma träning den här modellen är tillräcklig.

Proffesionel suspension trainer – rekommenderas av sjukgymnaster

Redcord Trainer är en ny professionell suspension trainer som möjliggör ett antal nya övningar. Denna modell tillverkas också av extremt god kvalitet och används av många sjukgymnaster. Det nya träningsbandet levereras inkl. 5 träningsprogram, så att du kan komma igång med de nya övningarna. Redcord Trainer suspension trainer är särskilt populär i Norge, där det finns kliniker som exklusivt arbetar med Redcord.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Tillverkare
  Visa mer ()
 • Antal punkter för fäste
 • Madföljande dörrankare
 • Medföljande förvaringsväska
 • Medföljande takfäste