Böjd över hantelsträckor under hand

Bent-Over Barbell Rows Underhand är en övning som tränar hela latissimus dorsi (den breda ryggmuskeln), brachialis (en muskel i överarmen som böjer armbågsleden), brachioradialis (en muskel i underarmen) och när du pressar ihop skulderbladen i slutet av rörelsen, rhomboidei (är två muskler som förbinder axelleden med ryggraden) och trapezius (en muskel som går från baksidan av skallen och vertikalt ner på varje sida av ryggraden till en av de sista bröstkotorna)


Guide till böjda sträckor med skivstänger under hand:

  1. Stå med lätt böjda knän.
  2. Böj kroppen framåt i en vinkel på cirka 45 grader och se till att hålla ryggen rak.
  3. Håll skivstången med ett överhandsgrepp och mer än en axelbredd mellan händerna, låt armarna hänga rakt ner från axlarna
  4. Inandas, spänn magmusklerna och dra stången rakt uppåt tills den nuddar bröstet
  5. Autasug och återgå till utgångsläget

Viktigt för Bent-Over Barbell Rows Underhand: Håll ryggen rak. 

Fakta om Bent-Over Barbell Rows Underhand: Den böjda positionen tränar erector spinae (en grupp muskler som sträcker och roterar ryggen) isometriskt.

Goda råd för böjd överkropp med skivstång underhand: I böjd överkropp tränas erector spinae (en grupp muskler som räcker ut och roterar ryggen) isometriskt. Du kan träna ryggen från olika vinklar genom att experimentera med bredden på greppet och med under- eller överhandsgrepp. Du kan också variera överkroppens lutning framåt. 

Denna övning är både en rygg- och armövning.