Det här receptet på kalorisnåla proteinbars blir ditt nya favoritsnack som du kan ha i kylskåpet och njuta av hela veckan!
De ger en hälsosam dos protein, men smakar som en efterrätt. Det är WIN WIN WIN WIN.
Proteinbarerna är lätta att göra eftersom de inte behöver bakas. Allt du behöver är en eller två kastruller, en 20x10 cm stor bakform, bakplåtspapper och 7 enkla ingredienser.
Jordnötssmör:Du kan använda vilket slags jordnötssmör du vill, se bara till att det är helt naturligt (inga tillsatser - bara jordnötter och försäljning). Du kan använda detta om du vill.
Honung:Detta oraffinerade sötningsmedel är perfekt för att hålla ihop och söta proteinbarerna. Om du är vegan föreslår vi att du använder t.ex. dadelsirap.
Kokosolja:Du behöver bara en matsked kokosolja.
Vaniljeextrakt:Vaniljen är fantastisk! Men om du hellre vill undvika det kan du gärna hoppa över det.
Lexfröpulver:Detta är bara malda linfrön. Den tillför fiber plus protein till proteinbarerna. Det ger också en god smak.
Proteinpulver:Du kan använda växtbaserat protein eller vassleprotein.
Mörk choklad: Använd din favoritchoklad. Om det är möjligt, välj en proteinrik choklad med mindre socker.
Förberedelse: 10 min. | Förberedelse: 30 min.
Note
*Om degen känns för torr kan du tillsätta ½-1 matsked smält kokosolja.
Näringsinnehåll
Antal: 10 stänger
Portion: 1 proteinbar