Proteinbars med choklad och jordnötssmör utan bakning

Det här receptet på kalorisnåla proteinbars blir ditt nya favoritsnack som du kan ha i kylskåpet och njuta av hela veckan!

De ger en hälsosam dos protein, men smakar som en efterrätt. Det är WIN WIN WIN WIN.

Proteinbarerna är lätta att göra eftersom de inte behöver bakas. Allt du behöver är en eller två kastruller, en 20x10 cm stor bakform, bakplåtspapper och 7 enkla ingredienser.

Jordnötssmör:Du kan använda vilket slags jordnötssmör du vill, se bara till att det är helt naturligt (inga tillsatser - bara jordnötter och försäljning). Du kan använda detta om du vill.

Honung:Detta oraffinerade sötningsmedel är perfekt för att hålla ihop och söta proteinbarerna. Om du är vegan föreslår vi att du använder t.ex. dadelsirap.

Kokosolja:Du behöver bara en matsked kokosolja.

Vaniljeextrakt:Vaniljen är fantastisk! Men om du hellre vill undvika det kan du gärna hoppa över det.

Lexfröpulver:Detta är bara malda linfrön. Den tillför fiber plus protein till proteinbarerna. Det ger också en god smak.

Proteinpulver:Du kan använda växtbaserat protein eller vassleprotein.

Mörk choklad: Använd din favoritchoklad. Om det är möjligt, välj en proteinrik choklad med mindre socker.

Förberedelse: 10 min. | Förberedelse: 30 min.

Ingredienser

  • 250 g jordnötssmör
  • 85 g honung
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1 tsk vanilj
  • 45 g linfröpulver
  • 68 g proteinpulver
  • 70 g 85 % mörk choklad
  • Visst havssalt att strö över (valfritt)

Process

  1. I en medelstor skål blandar du jordnötssmör, honung, kokosolja och vanilj till en jämn smet. Tillsätt linfröpulver och proteinpulver. Använd en sked för att blanda ihop allt tills du inte kan röra dig längre, använd sedan händerna för att knåda ihop det. Degen ska vara som en kakdeg.
  2. Sätt ut degen i en 20x10 cm stor form med bakplåtspapper i botten.
  3. Smält chokladskiktet genom att lägga 70 g mörk choklad i en liten kastrull och smälta på värme. Häll den smälta chokladen över degen tills den är helt täckt.
  4. Sätt den i kylskåpet i 30-60 minuter innan du skär den i 10 stänger eller rutor. Förvara dem täckta i kylskåpet - de kan förvaras i upp till 2 veckor.

Note

*Om degen känns för torr kan du tillsätta ½-1 matsked smält kokosolja.

Näringsinnehåll

Antal: 10 stänger
Portion: 1 proteinbar

Kalorier 210 kcal Fett 13,8 g - varav mättat fett 3,4 g Kolhydrater 13,4 g Fiber 2,8 g Socker 8 g Protein 8,6 g
se