Vegetariska quesadillas med svarta bönor och sötpotatis

Detta är receptet på de bästa hälsosamma och vegetariska quesadillas för lunch, middag eller förrätt. 

Quesadillas fyllda med svarta bönor, sötpotatis, avokado och ost - och vi är ganska säkra på att du inte kommer att sakna köttet.

Så om du vill göra något hälsosamt, gott och som bara tar 30 minuter att göra - så är detta quesadillas. 

Det här receptet är också perfekt för att smyga in grönsaker på ett smakfullt sätt. De är perfekta för både barn och vuxna. 

Vegetariska quesadillas

Innehållsämnen 

 • Sötpotatis
 • Avokado
 • Svarta bönor
 • Grönsaker efter eget val (t.ex. röd paprika, majs, morot osv.)
 • Tacokryddor
 • Öst
 • Tortillas
 • Olivolja
 • Butter 

Process

Fyllt:

 1. Först måste du få grepp om sötpotatisen. Vi rekommenderar att du använder mikrovågsugnen. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel. Häll olivolja, salt och peppar på den och svep in den i en kökshandduk. Lägg den i mikrovågsugnen i 8 minuter eller tills den är mjuk och mjuk. Medan sötpotatisen är i mikrovågsugnen kan du förbereda den sista fyllningen (grönsakerna).
 2. När du har förberett fyllningen skär du dem i mindre bitar. 
 3. Förbered fyllningen i en stekpanna med olivolja tills den är mjuk (ca 5 minuter). Tillsätt sedan de svarta bönorna och kryddorna och koka i 2 minuter tills allt är genomvarmt. Ta ut fyllningen ur kastrullen och lägg den i en stor skål. 

Förmåla quesadillas:

 1. Smörj smör på ena sidan av tortillan för att ge den färg.
 2. Ta några stora matskedar sötpotatis och fördela dem på den motsatta sidan. Lägg sedan en halv avokado ovanpå sötpotatisen (du kan mosa den om du vill). 

Förberedelse av quesadillas:

 1. Lägg tortillan med smörsidan nedåt på en stekpanna, eventuellt samma panna som du använde för att steka fyllningen. Koka på medelvärme tills tortillan är brun och osten smält.
 2. Fäll ihop quesadillan till en smörgås.
 3. Upprepa dessa steg tills alla quesadillas är fyllda och stekta. 
 4. Skiva dem i 2-4 bitar och servera dem varma med tillbehör som gräddfil, guacamole och salsa.

Voila! Här är en god och enkel middag.

Vi rekommenderar inte att du fryser in dem när de är tillagade och monterade, eftersom avokadon blir konstig och konsistensen blir dålig. Alternativt kan du frysa in fyllningen och värma upp den när du är redo att använda den. På så sätt blir förberedelserna kortare och du kan göra en stor gryta av fyllningen som du kan spara till en annan gång. Fyllningen håller sig i frysen i 1 månad.

Du bestämmer själv vilken typ av fyllning du vill ha, och om du inte gillar svarta bönor kan du använda andra bönor eller helt utesluta bönor. Du kan också prova att lägga i broccoli och andra grönsaker. Den enda gränsen är din fantasi. 

Om du inte är vegetarian kan du lägga till kött. Du kan till exempel lägga till malet nötkött eller kyckling. 

Om du vill göra det här receptet veganskt kan du använda vegansk ost och alternativ till smör. Du kan också utesluta osten.